?> Een avontuur voor de toekomst - Op reis met Ilse

De afgelopen maanden is het even stil geweest qua reisverhalen op deze website. De afgelopen tijd ben ik namelijk bezig geweest met het avontuur voor de toekomst. Na een intensieve klusperiode kan ik met trots mededelen dat ik geweldig woon in mijn paleis. Wat een rust hier! Hieronder mijn avontuur…

Op zoek naar een woning

Dit jaar besloten mijn vriend en ik om op zoek te gaan naar een grotere woning voor de toekomst. Vanuit Dirksland ben ik bij hem ingetrokken in een heel leuk, klein, schattig huisje in het prachtige Burgh-Haamstede. Voor ons tweeën was het aan de krappe kant, laat staan voor de toekomst. De zoektocht was nog maar net begonnen en kwamen we al een parel tegen in ons geliefde dorp. In deze ongekende huizenmarkt er direct op afgesprongen en gelukkig konden we een kijkje nemen in de woning. Bij het zien van de foto’s waren we al verliefd en ook in werkelijkheid zagen we genoeg mogelijkheden om hier te settelen. Dezelfde avond een bod geplaatst met een motivatie. Het afwachten was begonnen. Jeetje, wat een spannende week!

De volgende avond werden we al gebeld dat als we het bod zouden afronden, het huis van ons zou zijn. Jullie kunnen het al voorstellen dat mijn vriend en ik een onrustige nacht hebben gehad. De volgende dag met spoed onze hypotheekadviseur gesproken om 100% zeker te zijn dat de verhoging van het bod geen probleem zou zijn. We kregen groen licht en toen was het wachten op de voorlopige hypotheekakte. Pas toen de handtekening van de bewoners onder de akte kwam te staan, kon ik geloven dat het huis echt van ons was. Dit gebeurde allemaal halverwege februari en op 16 mei was de overdracht.

Project huis – voorpret

Project huis was begonnen… Hahaha!!! In de tussentijd ben ik ontzettend vaak naar de Praxis geweest om ideeën op te doen. Zeker de kleurkaartjes voor de verf heb ik allemaal verzameld. Ik dacht dat het moeilijker zou zijn om op één lijn te zitten met mijn vriend. Ik houd ervan om kleur in huis te brengen en in zijn eigen huis heeft hij maar één kleur grijs. Dat viel allemaal mee. Mijn ideeën qua kleur vond hij prima. Vrij snel waren we het eens dat de muur van de keuken een opvallende kleur moest zijn. Een wauw factor muur. Het is een marineblauwe kleur geworden. De muur is opvallend, maar wel een warme uitstraling. Prachtig!!! De rest van de woonkamer zouden we rustig houden. Gekozen voor de kleur Sandy Beach. Een rustige zandkleur.


Na het bezichtigen van het huis wisten we zeker dat een aanbouw direct moest gaan komen om extra ruimte beneden te creëren. Naar diverse aannemers een email gestuurd met het verzoek of ze op korte termijn een aanbouw kunnen realiseren. Een aantal hadden niet gereageerd en een ander vermeldde dat hij pas volgende jaar tijd heeft. Ja, daar gaan we natuurlijk niet op wachten. Gelukkig is onze huidige achterbuurman ook aannemer en die kwam dezelfde avond nadat de email was verstuurd even langs. Het goede nieuws was dat hij een gaatje wist te vinden om gelijk na de sleuteloverdracht te beginnen aan de aanbouw. Nadat de wensen waren besproken en de offerte akkoord was bevonden, kon de samenwerking met De Meij Timmer en Onderhoud beginnen. In totaal zouden we 4 meter naar achteren gaan verbouwen en 5 meter in de lengte.


Naarmate de datum van 16 mei naderde, begon de spanning toch wel te stijgen. Het idee dat we opeens een groter huis zouden hebben, kon ik altijd nog niet volledig beseffen. Beide hadden we zin in de klusperiode, maar besefte ook wel dat het even pittig zou zijn met het werk ernaast. Onze vrije tijd zouden we spenderen aan het opknappen van ons paleis. Gelukkig kwamen er nog een aantal feestdagen die we mooi konden gebruiken. Het huis van mijn vriend was gelukkig ook snel verkocht en met een mooie overwaarde. Op 01 augustus moesten we echt vaarwel zeggen tegen de knusse woning waar we beide met veel plezier hebben gewoond.

De sleuteloverdracht

Na het lange wachten voor mijn gevoel was het eindelijk 16 mei. De dag van de sleuteloverdracht. Al vroeg in de ochtend hadden we met de bewoners afgesproken om de laatste ronde te doen. Kijken of alles correct is achtergelaten, zoals we het hadden aangetroffen bij de bezichtiging. Wat voelde het toch alweer goed om in dat huis rond te lopen. Direct na de laatste ronde naar Zierikzee gereden om te tekenen bij de notaris. Een bijzonder moment om daadwerkelijk met mijn vriend te tekenen voor ons huis. Op naar een prachtige toekomst!

Om 12:00 uur stonden beide ouders bij het huis om ook voor het eerst kennis te maken met ons paleis. Het was leuk dat zij erbij waren toen wij voor het eerst officieel de sleutel zouden omdraaien van ons net gekochte woning. Het ging even stroef, maar het is gelukt. Als klap op de vuurpijl droeg mijn vriend mij over de drempel. Ware liefde! Ontzettend leuk dat hij dat heeft gedaan.

Een rondleiding gegeven aan onze ouders en die waren erg enthousiast. Een leuk moment om het huis in het echt te laten zien aan hen. Zij kenden ook alleen maar de woning van de foto’s. Het moment moest natuurlijk wel gevierd worden en onder het genot van een gebakje viel de spanning geleidelijk weg. In de avond kwam mijn zwager nog langs en was ook onder de indruk. Nadat iedereen was vertrokken na het avondeten, vielen we beide op de bank. Een enerverende dag was het. Helaas ben ik in de nacht ook ziek geworden. Alle opgebouwde spanning kwam eruit. Gelukkig was ik eind van de week weer redelijk opgeknapt.

De aanbouw en klusperiode

De volgende dag op 17 mei begon de aannemer direct met het uitgraven van de ruimte voor de aanbouw. Direct al een heel ander gezicht. Dat beloofde een mooie aanbouw te gaan worden. De weken daarop ging het heel snel met de aanbouw. De snelheid zat erin. Leuk om de aanbouw stap voor stap gerealiseerd te zien worden. Direct ook een heel ander gezicht de woonkamer. Echt heel veel ruimte erbij gekregen. Al met al was de aanbouw in vier weken gereed. In het plafond hebben we spotjes laten zetten en twee hanglampen. Allemaal dimbaar. Ik kijk nu al uit naar de winter als je echt sfeer kan creëren op een grauwe dag.

Tijdens de aanbouw ook niet stil gezeten. De bovenverdieping direct aangepakt. De kamers hebben een kleurtje op de muur gekregen. Schoonmoeder heeft de kleedkamer behangen en ook beneden is ze aan de gang gegaan. Ziet er tiptop uit! Verder toch besloten om de vloerbedekking boven eruit te halen en een laminaatvloer neer te leggen. Dat betekende dat ook de vloerbedekking op de trap eraf moest. Jeetje, wat een karwei om alle lijmresten van de trap te halen. Dat heeft wel even geduurd, maar met een likje verf ziet de trap er super uit. Door het laminaat en de frisse kleuren boven ziet het er gezellig uit.


Begin juli konden we dan ook beginnen om het beneden naar ons zin te maken. Vanaf dag één kon ik al niet wachten om de lange muur bij de keuken te verven in de marineblauwe kleur. Ik was zo benieuwd hoe het zou staan. Een aantal lagen op de muur verder en de muur is mooi warm van kleur. Heel tevreden met het resultaat. De rest van de woonkamer is mooi rustig met hier en daar een behangetje op de muur voor het speelse effect. Na twee maanden zwoegen kunnen we absoluut tevreden zijn met het resultaat. Een fantastisch huis is het geworden. Helemaal naar onze smaak.

De verhuizing

Op vrijdag 22 juli was de dag van de verhuizing. Het idee was om deze avond de grote spullen te verhuizen en de dag daarop de rest van de spullen. Voor we het wisten was ons schattige woning in de avond al leeg. Met behulp van familie en vrienden van schoonouders stonden alle meubels binnen een paar uur in ons nieuwe paleis. In de tuin hier heerlijk op geproost. Het voelde onwerkelijk om in de avond voor het eerst te slapen in de nieuwe slaapkamer. De nacht verliep dan ook wel wat onrustig. Toch even wennen aan de nieuwe geluiden.

De volgende dag de woning huiselijker gemaakt met beide ouders. De keuken ingeruimd, lampen opgehangen en de voorraadkast in elkaar gezet. Direct voelde het al meer als thuis. Eind van de dag was het dan tijd voor een welverdiende borrel en pizza. Wat een gezelligheid!

Op dit moment wonen we er nog maar drie weken, maar het voelt al veel langer voor beide. Een super goed teken dat we op ons gemak voelen in dit huis. Beetje bij beetje zijn we het huis nog verder aan het inrichten qua lampen en muurdecoratie. In september wordt de parketvloer geleverd en dat wordt echt een wauw factor. Kijken we ontzettend naar uit hoe dat zal gaan staan. Daarna kunnen we de meubels echt op zijn plek zetten en volledig inrichten. Nog even geduld….

Nu dat de klusperiode voorbij is, zal ik jullie weer verblijden met al mijn reisavonturen.

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.