?> Cinque Terre, de vijf geliefde dorpjes! - Op reis met Ilse

Onder het genot van het stralend zonnetje genoten van de vijf geliefde dorpjes van Cinque Terre in de regio Ligurië in Italië. Stuk voor stuk hebben de schilderachtige dorpjes hun eigen uitstraling. Ga op avontuur naar Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Deze geliefde dorpen heb ik in deze volgorde bezichtigd om de stroom Chinezen te ontwijken. Uiteraard kan je ook beginnen bij Monterosso al Mare.

Riomaggiore

Vanuit mijn vakantieplek in La Spezia (ten zuiden van Cinque Terre) stapte ik op de trein richting Parco Nazionale delle Cinque Terre. Hier in Riomaggiore begint de dag gelijk goed om oog in oog te staan met de schilderachtige huizen in diverse kleuren. Het lijkt net of de huizen via de rotsen zijn vastgezogen. Via een slingerweg is dit dorpje vanaf de zee omhoog gebouwd. Via een aantal uitzichtpunten heb je een fantastisch uitzicht op Riomaggiore in zijn geheel. Begin de dag goed met een lekkernij op het terras met uitzicht op zee.

Manarola

Een leuk feitje over Manarola is dat het oudste dorp van Cinque Terre is. Uiteraard is Manarola ook weer een prachtig dorp om te bezichtigen, maar Manarola staat vooral bekend om de weg van de liefde ‘Via dell Amore. Dit looppad verbindt Manarola met Riomaggiore van ongeveer 1km lang. Ik heb niet de gehele lengte gelopen, maar vanwege de hitte net een klein stukje. De vergezichten zijn grandioos en overal zie je slotjes van liefde hangen. Halverwege het pad heb je een groot hart voor een fotomoment met je geliefde.

Corniglia

Op het heetst van de dag kwam ik aan in Corniglia. Het derde geliefde dorp van Cinque Terre. Corniglia is het enige dorp dat niet gelegen is aan zee, maar honderd meter boven de zee op een rots. Om dit dorp te bereiken moet je 365 treden omhoog klimmen. Wat had ik het ontzettend heet na deze inspanning en wat een heerlijke beloning om aan een ijskoude cola te zitten op het terras. Mijn maag begon ook gelijk te knorren. Alle tijd genomen om bij te komen onder het genot van een overheerlijk broodje. Wat Corniglia nog meer zo bijzonder maakt is dat het is omgeven door wijngaarden.

Vernazza

Vernazza is zeker een geliefd dorpje en wordt ook wel gezien als het mooiste dorp van Cinque Terre. Dat klopt zeker. Bij aankomst krijg je direct een vakantiegevoel.. Vanaf het strand sta je al direct op het plein vanwaar de pittoreske straatjes op uitkomen. Heerlijk om doorheen te lopen. Aangezien ik in Corniglia mijn buik had volgegeten, heb ik de terrassen in Vernazza overgeslagen. Laat zeker de schoonheid van Vernazza op je inwerken bij een bezoek.

Monterosso al Mare

Het meest noordelijke en tevens grootste dorp van Cinque Terre is Monterosso al Mare. Dit dorp was mijn eindpunt en de dag goed afgesloten op het strand. Monterosso al Mare heeft een lange boulevard met stranden en restaurants. Let wel even goed op! Sommige stranden zijn in het bezit van de accommodaties en dien je te betalen. Als je iets verder loopt, kom je snel genoeg op het gratis toegankelijk strand. Geniet van de zee!!!

Parco Nazionale delle Cinque Terre

Helaas is het National Park Cinque Terre niet gratis toegankelijk. Om optimaal te genieten van deze vijf geliefde dorpjes raad ik aan om direct de Cinque Terre Treno Card aan te schaffen. Met deze kaart heb je toegang tot alle dorpen, wandelpaden en de regionale trein (2de klas) tussen de dorpen. Wat ook ideaal is dat de kaart te gebruiken is in de trein tot aan La Specia in het zuiden of Levanto in het noorden. Je kan kiezen of je de kaart voor 1 dag wil aanschaffen of meerdere dagen. De Cinque Terre Treno Card kan je hier aanschaffen. Vergeet niet om de kaart te bestempelen voor de eerste keer gebruik.

Ga absoluut niet met de auto naar Cinque Terre. De dorpen zijn heel slecht toegankelijk voor auto’s en met de trein ben je heel snel in het volgend dorp. De treinen rijden regelmatig tussen alle vijf de dorpen.

Ik heb genoten van mijn bezoek aan Cinque Terre. Ieder dorp had zijn eigen uitstraling om verliefd op te worden. Een absoluut hoogtepunt van je bezoek aan Italië.

Wat is jouw hoogtepunt van je bezoek aan Italië?

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.