?> Rooms Dujeva Drago-Resort; het paradijs van Skadar Lake - Op reis met Ilse

Het zoeken naar diverse accommodaties voor de vakantie is altijd een feestje. Zeker als je een parel tegenkomt waar je echt moet overnachten voor je gevoel. Dat is zeker het geval bij Rooms Dujeva Drago-Resort; het paradijs van Skadar Lake.

De overnachting in Rooms Dujeva Drago-Resort

Op een regenachtige dag na best wel een intensieve reis vanuit het noorden worden we zeer hartelijk ontvangen door de moeder. De accommodatie wordt gerund door een familie. In nauwelijks Engels wordt de kamer aangewezen. Even een kleine schok om te horen dat de badkamer gedeeld dient te worden. Door wijziging in de vakantieplannen is de eerder geboekte kamer met privé badkamer niet meer mogelijk. Tijdens het boeken niet gezien betreft de badkamer. Achteraf gezien hebben we toch een privé badkamer gehad. Een ander gezin in hetzelfde gebouw gebruikte alleen maar de andere badkamer. Prima geregeld. Voelde net als mijn studententijd. Hahah!!! In totaal zijn er drie basic kamers met een gedeelde badkamers. Verder is er ook een familiekamer met uitzicht op het meer.

Mistig Skadar Lake

Gesetteld in de love schommelstoel komt de dochter aangelopen die gelukkig wel de Engelse taal machtig is. Op het dienblad twee glazen wijn als welkomstdrankje van hun eigen druiven. Helaas door mijn zwangerschap kan ik hier niet van genieten. Even later geniet ik van mijn eigen heerlijke verse sap. Heel lekker en het hele verblijf hier van genoten. In de avond is het genieten van een verse vis om de vingers bij af te likken. Als verrassing heeft de dochter die tevens de kok is een watermeloen gesneden als toetje. Wat een verwennerij!!!

Genieten in het paradijs van Skadar Lake

Om de dag af te sluiten naar het privé strand gelopen aan het Skadar Lake. Gelukkig begint de hemel te klaren en is het tijd om echt even te genieten van dit prachtige meer. Via een bospad kom je na vijf minuten aan bij het kleine kiezelstrand. Het is al vrij donker en het voelt heerlijk zo in stilte met alleen het geluid van het water en de vogels. Ik heb moeite om weer terug omhoog te lopen. Een magische omgeving. Met de zaklamp van de telefoon weer veilig boven gekomen. Op dit privé strand staat de boottocht ook klaar voor een tour over Skadar Lake.

Avond Skadar Lake

De volgende dag is het volop genieten op het terras met het uitzicht. De zon schijnt en beloofd een warme dag te worden. Voor het ontbijt ga je aan tafel zitten en even later staat de tafel vol met allemaal lekkernij die de familie zelf maakt. Vandaag een schaal met kleine oliebollen die gedoopt kunnen worden in honing of vers gemaakte jam. Echt voortreffelijk om op deze manier de dag te beginnen. Jamjam!!!! De ochtend daarop heeft moeder zin om ei te serveren met brood. Op deze manier elke keer een verrassing qua ontbijt.

Ontbijt oliebollen Montenegro
Ontbijt oliebollen Montenegro

Gastvrijheid Rooms Dujeva Drago-Resort

De accommodatie Rooms Dujeva Drago-Resort heeft een heerlijk terras met uitzicht op de omgeving van Rijeka Crnojevića. Al het eten en drinken is huisgemaakt en biologisch. Groente en fruit komt uit hun eigen tuin en de gastvrijheid van de familie is subliem. Je bent als gast ontzettend welkom en de familie probeert je verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Het resort is gelegen 30km van Podgorica en 45km van Budva. Overnachten in Rooms Dujeva Drago-Resort is het paradijs van Skadar Lake.

Tijdens ons korte verblijf is een boottocht over het Skadar Lake een must. De opa van de familie verzorgt een privé boottocht over het grootste meer van de Balkan. Je hoeft alleen maar aan de dochter door te geven hoe laat je wenst te gaan en bij het privé strand wordt je opgehaald door de boot. Voor een klein bedrag en entree van het national park kan je de tijd zelf bepalen. De lengte van het varen over het water bepaald het bedrag. Eind van de dag een mooie gelegenheid om lekker ontspannen te varen over het meer. Heerlijk de zon in je gezicht en de wind door je haren horen wapperen. In mijn volgend blog alles over dit avontuur.

Ben je van plan om te verblijven aan het Skadar Lake dan kan ik je absoluut deze accommodatie aanraden. Heerlijk eten, gastvrijheid subliem en voor je gevoel weg van de bewoonde wereld. Overnachten in Rooms Dujeva Drago-Resort is het paradijs van Skadar Lake.

Rooms Dujeva Drago-Resort
Rooms Dujeva Drago-Resort
Rooms Dujeva Drago-Resort

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.