?> Wakker worden met het geluid van de zee op de Azoren - Op reis met Ilse

Gedurende ons hele vakantie op Madeira en de Azoren waren de accommodaties super om in te verblijven. Echter ons laatste verblijf op het eiland Terceira, Azoren had toch wel iets speciaals. Met het geluid van de zee werden we elke ochtend wakker op de Azoren. Zo konden we de vakantie afsluiten in stijl.

De accommodatie genaamd ‘Casa das Cinco‘ gelegen in de plaats Santa Barbara is gelegen aan zee. De parel van deze accommodatie is het zwembad. Met uitzicht op zee kan je onderdompelen in het water en genieten van het geluid van de golfslag. Helaas was het tijdens ons verblijf minder weer, waardoor we maar een middagje hebben kunnen genieten van het zwembad. Bij het zwembad stonden ook rieten parasols wat het plaatje compleet maakte voor het vakantiegevoel.

Tijdens het boeken was het appartement met daadwerkelijk zeezicht niet meer beschikbaar. Zodoende hadden wij een appartement aan de tuinzijde, wat achteraf nog het beste was qua privacy. Het appartement was ontzettend ruim. We hadden een vrij ruime woonkamer, slaapkamer met een heerlijk bed om uit te rusten van al het wonderschoon op Terceira en de douche was super. Lastig om onder de douche vandaan te komen. Een heerlijke straal om weer op te warmen na een wandeling in de regen. Dit verhaal zal ik op een later tijdstip met jullie delen. Ook buiten kon je lekker beschut zitten. Ook in dit appartement kan je wakker worden met het geluid van de zee op de Azoren.

De gastheer was voortreffelijk. Hij sprak goed Engels en was zeer vriendelijk. Van te voren moest je aangeven hoe je laat je aanwezig zou zijn bij de accommodatie. Hij moet er speciaal naartoe rijden om je te verwelkomen. Toen wij aankwamen, was de gastheer al aanwezig. Eerst liet hij de accommodatie zien en vervolgens het zwembad. Ik kon alleen maar ‘wauw’ zeggen. Het was echt top hoe de accommodatie eruit zag. Verder konden we bij de gastheer ook ontbijt bijboeken. Dat moet je dan een dag van te voren aangeven en op welk tijdstip je het wenst te ontvangen. Dan wordt de picknickmand op dat tijdstip voor je deur gezet. Echt prima ontbijt. Wat broodjes, beleg, yoghurt, sap, fruit en iets lekkers. Een mooi begin om de dag te beginnen vol avontuur.

Na het uitladen van de auto, was het tijd om de zee van dichtbij te zien. Het pad langs de accommodatie aflopen en je staat al bij de ruige zee. Vooral in de zomermaanden is het hier druk met allemaal dagjes mensen genieten van de golven. Wij hebben de dag afgesloten zittend op de rotsen, kijkend hoe hoog de zee zou komen over de rotsen. Fototoestel in de aanslag.

De laatste avond van de vakantie hebben we afgesloten met het geluid van de zee met een borrel in de hand. Perfect!

Zowel een accommodatie aan zee als midden in de natuur heeft onze voorkeur tijdens vakantie. Vooral een combinatie tijdens de vakantie is perfect. Zo werden wij op het eiland São Miguel wakker midden in het groen bij Furnas Lake Forest Living. Ook heerlijk.

Wat voor soort accommodatie heeft jullie voorkeur?

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.