?> Op vakantie naar Montenegro en Albanië - Op reis met Ilse

Het plannen van een roadtrip vergt een andere aanpak dan voor een stedentrip of verblijf op één locatie. In juni staat een roadtrip gepland in Montenegro en Albanië. Deze bestemmingen staan al jaren op mijn bucketlijst. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze landen en de natuur schijnt waanzinnig mooi te zijn. Tijd om de vakantie te plannen. Heerlijk de voorpret…

Vlucht boeken

Voor deze roadtrip heeft Transavia de beste vluchten in hun vluchtschema en voor een betaalbare prijs. Zodra akkoord van de werkgevers direct de vluchten geboekt. Helaas is de prijs gestegen, maar nog altijd voordeliger dan met KLM of vanuit Brussel. Ruimbagage direct bijgeboekt en bevestiging in de e-mail. Geen weg meer terug om in de Balkan vakantie te vieren.

Bepalen van de route

Nu dat de vlucht vaststaat kan de voorpret beginnen met het plannen van de route. Zonder route kunnen er geen accommodaties geboekt worden. In deze periode zijn de reisgidsen heilig. Heerlijk om alvast globaal te lezen wat er allemaal te beleven is in het land. Een interessante plaats komt op de lijst te staan voor de eventuele route. Bezienswaardigheden met een wow factor krijgen een uitroepteken. Deze plaatsen moeten absoluut worden meegenomen in de planning. Gaandeweg maak ik in mijn hoofd al een globale planning die mij logisch lijkt.

Het inlezen van de informatie is gedaan. Klaar om te beginnen met de daadwerkelijke route op papier te zetten. Tijd om de wegenkaarten erbij te pakken voor een heuse roadtrip in de Balkan. De laatste roadtrip was alweer drie jaar geleden in Oostenrijk.

Route op papier zetten

Op papier zet ik onze 3-weekse vakantie met datum. De eerste en laatste dag streep ik gelijk weg voor de vliegdagen. Zo weet ik hoeveel dagen ik nog kan invullen. Google Maps is in deze fase mijn beste vriend om de afstanden tussen beide plaatsen te vermelden. Een roadtrip is leuk, maar een hele dag in een auto zitten is niet bevorderlijk voor mijn humeur. Ik probeer het te beperken tot maximaal 4 uur rijden.

Zo kan ik uren of dagen broeden op een geschikte route. Ik wil uiteraard altijd te veel zien in te korte tijd. Die sabbatical moet er toch maar eens van komen. Haha! Het mooiste is om voldoende rust in te bouwen in de route. Voor deze route is dat niet echt gelukt. Het lukte mij niet om te schrappen qua bezienswaardigheden. Om het te compenseren zijn de rijafstanden gemiddeld 3 uur. Zo is het toch een relaxte reisdag. Nu hopen dat de staat van de wegen optimaal zijn om lekker door te rijden.

Via Google Maps en de gratis ANWB wegenkaarten voor leden kijk ik voor een logische route. Het heeft geen zin om kriskras door een land te reizen. De wegen in Albanië zijn zo te lezen een uitdaging. Jammer genoeg moeten we vanuit Theth helemaal omrijden naar Komani Lake. De 2,5 uur durende boottocht over het meer schijnt waanzinnig mooi en afwisselend te zijn. Net alsof je in Noorwegen bevindt. Die omweg heb ik er dan wel voor over. Theth kan ik ook niet schrappen. Een prachtige haarspeldbochten route waar mijn vriend blij van wordt. Flink krassen in de route om gek van te worden. Eindelijk na vele mogelijkheden een route bedacht met veel indrukken en redelijk rust. Ruim 1600km in drie weken tijd. We gaan het meemaken…

Accommodaties boeken

De route staat vast. Tijd om de route tastbaar te maken met diverse accommodaties. Al heel lang boek ik mijn vakantie via booking.com. Hierdoor heb ik de status Genius 3 gekregen. Op accommodaties krijg ik nu korting. Dat kan behoorlijk schelen. Urenlang kan ik de website afstruinen voor de perfecte accommodatie. Bij het zien van de foto’s moet ik een gevoel krijgen dat ik hier absoluut moet zijn. De verblijven tijdens de roadtrip Montenegro en Albanië zijn geniaal. Alleen al bij het zien van de accommodaties kan ik niet wachten om te gaan genieten. Hieronder een selectie van de verblijven. De foto’s komen van booking.com

In deze voortreffelijke accommodaties ga ik zeker genieten:

Eco Village Nevidio – Montenegro

Deze accommodatie is de eerste in Montenegro en gelegen in Durmitor National Park in het noorden. Heerlijk midden in de natuur. Na een dag wandelen hier in deze bungalow de voetjes omhoog.

Rooms Dujeva Drago-Resort – Montenegro

Deze accommodatie kan ik echt niet laten gaan. Met een waanzinnig uitzicht op het Skadar Lake ga ik mij hier prima vermaken. Zonde dat het maar voor één nachtje is. Het meer van 400 vierkante kilometer groot is gelegen op de grens van Montenegro en Albanië. Heerlijk romantisch een bootje huren en samen met mijn vriend alleen de natuur om ons heen.

Royal Land- Albanië

De eerste kennismaking met Albanië. Het begin is voortreffelijk. Gelegen in Theth, het noorden van Albanië. De route ernaartoe met de vele haardspelbochten gaat een feestje worden. Ook hier in de omgeving de bergen verkennen de komende twee nachten.

 Hotel Rezidenca Desaret – Albanië

In Berat, het dorp van de duizend ramen. Een heuvelachtig dorp dat niet overgeslagen kan worden tijdens een reis door Albanië. Het schijnt het mooiste dorp te zijn van de Balkan.

Harmonia Bungalows & Pool – Montenegro

De laatste accommodatie in Montenegro is een pareltje. Hier wil je echt wel de vakantie afsluiten. Met het geluid van de zee zit ik prima in het bubbelbad.

Zoals je kan begrijpen, gaat mijn hart sneller kloppen bij het zien van de foto’s. Mijn camera gaat overuren maken.

Huuauto boeken

Het belangrijkste van de roadtrip is toch wel de huurauto. De huurauto boek ik eigenlijk altijd bij Sunny Cars. Ik heb er goede ervaring mee en je bent gelijk all risk verzekerd. Albanië en Montenegro zijn niet alledaagse vakantielanden en hier moet extra gelet worden of de auto wel de grens over mag vanuit Kroatië. Na veel speurwerk gelukkig een paar auto’s gevonden die op aanvraag de grens over mogen. Na het boeken is het dus afwachten of het daadwerkelijk akkoord komt. Dat wordt nog even een moment van nagelbijten. Gelukkig maar een dag hoeven nagelbijten, want de auto is akkoord gekomen. Yeah!

Bezienswaardigheden

Vlucht is geboekt en ook de accommodaties staan vast. Tijd om uitvoeriger in te lezen en op te schrijven wat er te beleven is op de plaats van bestemming. Tot het begin van de vakantie kan ik mij helemaal kwijt raken wat ik in het land ga meemaken.

Reisgids Balkan
reisgids en kaart Balkan

De vakantie staat in het teken van wandelingen midden in de natuur en het verkennen van een bestemming. Het mooie aan vakantie is het leren van een andere cultuur en de schoonheid van de natuur ervaren.

Alles is geboekt voor deze prachtige vakantie in Montenegro en Albanië. Tijd om een overzicht te maken van de accommodaties en alle kosten tot dusver. Het aftellen is echt begonnen en kan niet wachten op dit mooie avontuur.

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.