?> Maastricht, een echte bourgondische stad - Op reis met Ilse

Het hoeft niet altijd ver weg te zijn om even uit je vertrouwde omgeving te zijn. Ook Nederland heeft genoeg mooie plekken die ik nog moet ontdekken. Zodoende stond een weekendje Maastricht op het programma. Het weer zat mee en met veel zin richting de stad gereden.

Ik verbleef in hotel The Dutch in de wijk Wyck. Dit hotel is gelegen tegenover de bioscoop en op loopafstand van het treinstation. Een heel leuk hotel met een bar en zelfs een schommelstoel. Ook zag je allemaal flamingo’s staan. De kamer was ontzettend ruim en had een oversized bad. Voldoende ruimte om even heerlijk te ontspannen. In de ochtend hing een zak met ontbijt (sap, croissant, yoghurt en appel) aan de deur. Heel leuk om op een andere manier het ontbijt te ontvangen. Lekker genuttigd op het terras. Het hotel heeft ook een eigen parkeergarage. Dit hotel kan ik ten zeerste aanbevelen.

De wijk waar het hotel is gevestigd is ook erg gezellig. Allemaal winkels en volop eetgelegenheden. Deze wijk mag je zeker niet overslaan. De brug over vanuit het centrum en je bent er al. Er heerst een gezellige sfeer. Na een wandeltocht door Wyck was het tijd om het centrum te bezoeken. Wat is Maastricht toch een heerlijke stad om doorheen te struinen. Het leuke aan Maastricht is dat overal waar je loopt je opeens een café tegenkomt. Echt een bourgondische stad. Kan ik wel waarderen. Via Lieve Vrouwenplein naar het Vrijthof gelopen. Tijd om onder het genot van een drankje te genieten van het mooie plein en alle toeristen die naar de stad zijn gekomen. Nadat de benen waren uitgerust via de winkels terecht gekomen bij de boekenwinkel ‘Dominicanen’. Deze boekenwinkel is gevestigd in een voormalige kerk en het is een genot om in deze winkel een boek uit te kiezen. Uiteraard een reisboek gekocht. Ik kon het niet laten. Om de dag goed te laten eindigen terug gelopen naar de wijk Wyck en aan de Maas van het uitzicht genoten. Een aanrader om te dineren is het restaurant ‘Cinq’ gelegen aan de Maas. Zowel buiten als binnen kan je zitten en het eten is voortreffelijk. Echt fantastisch gegeten. Bij een volgend bezoek ga ik absoluut hier weer een bezoek aanbrengen.

De volgende dag was het tijd om naar het Sint Pieter Fort te gaan en de grotten van Zonneberg. In Maastricht zijn er diverse grotten waar je uit kan kiezen. Ik wilden vooral deze grotten graag zien, aangezien deze tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt. Ik vind dit erg bijzonder om te weten en wilde het graag zien met eigen ogen. Voor beide bezienswaardigheden was het een goede tour met veel informatie hoe het vroeger eraan toe ging. Na afloop kan je ook prima wandelen in de natuur. De dag afgesloten bij een heerlijke pizzeria op het Stadhuisplein. Het was een prachtig weekend in Maastricht. Wil je toch even weg van huis, maar in Nederland blijven? Ik raad zeker Maastricht aan. Een heerlijke stad en toch dichtbij de natuur.

Lieve reisgroet,

Ilse 

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.