?> Help, de koffer moet ingepakt worden! - Op reis met Ilse

De vakantie nadert en de stress van het inpakken van de koffer is voelbaar. Wat kan je ernaar uitkijken om op stedentrip te gaan, een rondreis naar een droombestemming of op een safari. Wat voor type vakantie het ook is, het gevoel om even weg te zijn, fleurt mij helemaal op. Je wilt dan ook zo graag weg dat het weleens erbij inschiet dat er ook kleding mee moet.

In deze blog neem ik jullie mee hoe de koffer het snelst en makkelijkst ingepakt kan worden. Je wilt tenslotte alle tijd overhouden om alvast te dagdromen over de vakantie die voor je ligt. Ook handig voor jullie als ik mijn algemene paklijst deel. Kunnen jullie altijd aanvullen met jullie eigen benodigdheden.

Drie weken voor het avontuur

De datum van de reis komt steeds dichterbij en ongetwijfeld moet je nog naar de winkel om de laatste spullen o.a. toiletartikelen te kopen. Even in de kasten kijken wat er nog aangeschaft dient te worden en een dag uitkiezen om deze spullen te halen. Ook kijk ik naar de kleding of er wellicht nog een kledingstuk nodig is voor de vakantie. Te denken aan een badkledingstuk of schoenen/jas. Zo had ik voor de rondreis Oostenrijk echt nog wandelschoenen nodig en een fleecevest. Wees ieder geval voorbereid. Uiteraard kan je op de bestemming ook benodigdheden kopen, maar is zonde van de tijd als je dat direct dient te doen. Het fijne is om relaxt aan het avontuur te beginnen. Zodra de artikelen zijn gehaald, leg ik ze op een plek waar ik de spullen ga verzamelen voor de koffer. Deze week begin ik ook de inpaklijst uit te breiden voor deze specifieke vakantie.

Twee weken voor het avontuur

Nu begin ik echt de kriebels te krijgen voor het avontuur. Ik heb er dan echt zoveel zin in en dat het haast onmogelijk is om nog langer te wachten. Meestal gaan wij in september op vakantie en moet zeggen dan is het ook echt wel tijd om te ontspannen. Gelukkig is het de laatste jaren ook een heerlijke zomer die Nederland kent en zodoende is het na een werkdag toch nog genieten van de zon.

Deze week is het tijd om de meeste spullen op een vaste plek te verzamelen, zodat volgende week alles direct in de koffer kan en niet nog alles opgezocht moet worden. Dit noem ik vaak de ‘vakantiehoek’. Het zijn voornamelijk spullen die belangrijk zijn zoals paspoort, reisdocumenten, accommodatie papieren etc die ik alvast verzamel. Voor de zekerheid kijk ik ook alle reisdocumenten nog even na. Zijn de paspoorten nog voldoende geldig? Staan de vluchten en accommodaties op de juiste dagen geboekt? Verder kijk ik ook alvast naar de kleding waarvan ik weet dat ik ze tot de vakantie niet meer draag. Kunnen ze gelijk nog even mee met een was. Ook de benodigdheden om te ontspannen zoals een leesboek, puzzelboekje en spelletjes worden alvast verzameld. Om er zeker van te zijn dat ik niks kan vergeten, gebruik ik de inpaklijst die ik vorige week had gemaakt. Als ik de spullen heb gepakt en in de vakantiehoek heb gelegd, krijgen zij één krul ernaast. Zodra het in de koffer ligt, zet ik twee krullen erachter. Zo kan ik nooit iets vergeten wat in de handbagage of koffer hoort.

Eén week voor het avontuur

De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst. Dit geldt zeker de laatste week voor de vakantie. Deze week lijkt een eeuwigheid te duren. Op werk wil je alles correct hebben afgehandeld, maar tegelijkertijd ben je druk bezig met de voorbereiding voor het avontuur. Deze week ben ik al met mijn gedachten op de bestemming. Eindelijk lekker relaxen en allemaal nieuwe avonturen beleven.

Eindelijk mag ik van mijzelf beginnen aan het inpakken van de koffer. Ik probeer het zo lang mogelijk uit te stellen, zodat de kleding niet allemaal gekreukt aankomt. Maar ik houd er ook niet van om de avond voordat de reis begint de koffer pas in te pakken. Als compromis vind ik het een goed idee om drie a vier dagen voor de reis begint de koffer echt te gaan inpakken. Ik begin met mijn vakantiehoek en ga door met de spullen die ik nog niet had gepakt. Nu komt altijd de test of alles wel past in de koffer. Meestal moeten een paar kledingstukken toch thuis blijven en wordt er kritisch gekeken wat het echt mee moet en wat ik mee wil hebben. Gelukkig heb ik een vrij grote koffer.

Wanneer het een vliegreis is, zorg ik ervoor dat er van te voren online ingecheckt is en de stoelen vastgelegd zijn. Vind ik altijd wel handig om dat van te voren geregeld te hebben. Ik blijf nog ruim op tijd aankomen op de luchthaven, maar over het algemeen kan ik dan in de kortere rij staan om de ruimbagage af te geven. Ook biedt het meer zekerheid dat je mee kan op de vlucht en niet wordt vermeld dat de vlucht is overboekt. Dit kan namelijk gebeuren als je op de luchthaven incheckt.

Het inladen van de auto bij een roadtrip

De avond voor vertrek wordt de auto ingeladen, aangezien de reis meestal vroeg begint om de verkeersdrukte voor te zijn. Volgens mijn vriend heb ik een oog voor het inladen. Zodoende ben ik verantwoordelijk voor de indeling van de auto. Onderop komen uiteraard de koffers te liggen. Ieder geval de zware spullen eerst en vandaar uit komen de lichtere spullen op de koffers te liggen. Wel rekening houdend dat mijn vriend via de achteruit kijkspiegel nog naar achteren kan kijken. Achter de stoelen plaats ik meestal de boodschappen tassen. Tijdens een stop wil je altijd wel makkelijk bij het eten kunnen. Met een beetje geluk is de auto binnen het kwartier wel volgeladen. Klaar om te vertrekken. Eerst vroeg naar bed en hopen dat ik de slaap kan vatten. Ben al geen vaste slaper normaal gesproken en voor de vakantie al helemaal niet. Voor onze rondreis naar Oostenrijk had ik ook nauwelijks een oog dicht gedaan en dat was te merken de hele reis. Was toen blij dat ik mijn kussen aanraakte die avond. Gelukkig vindt mijn vriend het fijn om te rijden. De rollen tijdens het autorijden zijn goed verdeeld. Mijn vriend rijdt voornamelijk en ik zorg voor het drinken en snacken tijdens het rijden. Een prima deal. Door de navigatie hebben wij ook geen probleem dat ik de route verkeerd vermeld. Zodoende blijft het gezellig in de auto. Hahah!

Mijn algemene inpaklijst

Zoals eerder vermeld vind ik het makkelijk om met een inpaklijst te werken om de koffer in te pakken. Op deze manier weet ik zeker dat ik alles heb gepakt. De laatste week voor de vakantie droom ik al van het nieuwe avontuur. Dan is wel zo handig dat ik wat houvast heb. De inpaklijst verdeel ik altijd in categorieën om een goed overzicht te hebben:

Belangrijk
– Reisdocumenten
– Vliegtickets (uiteraard als er wordt gevlogen)
– Accommodatie bevestigingen
– Bevestiging huurauto (wanneer van toepassing)
– Portemonnee met zorgpas en creditcard
– Contant geld
– Fototoestel + oplader
– Mobiele telefoon + oplader
– Reisgidsen + uitgewerkte bezienswaardigheden

Kleding
– Zomerkleding
– Truien, Jasjes en vesten
– Zwemgoed + handdoek
– Diverse schoenen
– Sokken
– Lingerie
– Nachthemd

Toiletartikelen
– Spullen om gezicht schoon te maken
– Shampoo, conditioner en zeep
– Scheermes
– Make up spullen
– Haarlak + mousse
– Krultang
– Bodylotion
– Pleisters + paracetamol
– Luchtjes (minimaal 2 luchtjes)
– Tandenborstel + tandpasta
– Zonnebrand + aftersun

Ontspanning
– Leesboeken
– Puzzelboek (cijfercodes en woordzoekers vind ik leuk. Doe ik alleen tijdens vakantie)
– Muziek (wanneer we op een roadtrip gaan. Dan gaat de laptop ook mee + dvd speler om muziek te draaien in accommodatie)
– Spelletjes (Uno is wel ons favoriet op het moment)
– Avonturen boekje (waar ik van alles op schrijf wat ik beleef om een blog te kunnen schrijven)

Roadtrip
– Drinken (cola + sap)
– Pasta + pastasaus
– Rijst
– Broodjes voor onderweg
– Snoepzak voor in de auto
– Koek
– Kruiden
– Boterhamzakjes
– Handdoeken, theedoeken en vaatdoeken
– Campinglamp
– Keukenpapier
– Beetje alcohol
Voornamelijk de basisspullen dat je niet gelijk naar een supermarkt hoeft.

Op deze manier kan ik met een gerust hart mijn koffer met de juiste spullen pakken en mij niet al teveel zorgen maken naarmate de vakantie nadert. Ik houd van de voorpret!!!

Wat pakken jullie als eerste in de koffer wat echt niet vergeten kan worden?

Tot de volgende avontuur

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.