?> Mijn top 20 op de bucketlijst!!! - Op reis met Ilse

Azuur blauwe zeeën, parelwitte stranden, bergtoppen in de wijde omgeving of de big 5 spotten tijdens een safari. Wie heeft het niet, een bucketlijst met droombestemmingen waar je ooit nog heen wil. Mijn bestemmingen op de lijst zijn variërend van tropische landen tot walhalla aan natuur. Hieronder een lijst met 20 landen die ik absoluut nog een keer wil bezoeken.

Mijn droomstemmingen zijn:

#1 Argentinië

Op stip nummer 1 staat Argentinië. Het land van de tango, natuur en de gaucho’s. Het staat vast dat de reis begint in Buenos Aires. Wat kijk ik uit om rond te struinen in deze hoofdstad. Over de begraafplaats waar Evita Baron ligt of door de kleurrijke wijk ‘La Boca’. Het is mij duidelijk dat ik niet al het moois van Argentinië in één keer kan zien. Enerzijds het noordwesten met als hoogtepunt de steden Salta, Tilcara, Purmamarca en Cafayate. Prachtig om de koloniale steden te kunnen bezichtigen met onze gehuurde auto. Een ander hoogtepunt van een reis naar dit betoverend land is een reis naar het zuiden richting Torres del Paine en Ushuaia. Wordt nog een moeilijke keuze welke reis het gaat worden als eerste.

# 2 Canada

Naar Canada ga ik puur voor de natuur. Ik ben al eens naar de oostkust geweest en het is een geweldig land om vakantie te vieren. Nu zou ik heel graag de westkust willen verkennen met een camper. Te beginnen in Vancouver met een uitstapje naar Vancouver Island en dan met de camper door de Rocky Mountains. Wie weet via USA eindigen in Seattle. Ik kan al dromen van het betoverend landschap dat voorbij zal komen. Mijn camera zal overuren maken.

# 3 Balkan landen

Het is misschien een vreemde eend in het lijstje, maar de landen Albanië, Bosnië-Herzegovina, Noord-Macedonië, Montenegro en Servië fascineren mij enorm om te ontdekken. Wellicht vanwege de geschiedenis van de landen en de betoverende natuur die ik op foto’s en filmpjes voorbij zie komen. Vooral de stad Mostar, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina staat hoog op het lijstje. Binnenkort zou ik hier echt naartoe willen gaan, aangezien deze landen op dit moment nog niet toeristisch zijn. Nu kan je nog in redelijke rust genieten wat deze landen te bieden hebben. Ik zeg het vliegtuig pakken, auto huren en genieten van al het moois wat er ook in Europa te zien is.

# 4 Schotland

In Europa zijn een paar landen die ik graag nog eens wil zien. Als een echte natuurliefhebber moet ik gewoon een keer naar Schotland. Ik denk dat ik niet veel meer kan zeggen dan ‘wauw’. Een aantal jaar geleden ben ik al eens met mijn moeder naar Edinburgh geweest en vond het een erg leuke stad. Nu ben ik vastberaden om ook Glasgow en de Schotse Hooglanden te bezichtigen. Ik ben wel benieuwd naar de schoonheid van Isle of Skye en of het verhaal achter Loch Ness echt waar is.

# 5 Safari in Afrika

Bij wie staat de big 5 niet op het wensenlijstje. Vooral tijdens de migratie in Kenia/Tanzania zou het magisch zijn om in de jeep zitten om absoluut te genieten van het spektakel om mij heen. Als afsluiter hagelwitte stranden en azuurblauwe zee op het eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania.

# 6 Eilandhoppen op Hawaï

Een vulkanische eilandengroep gelegen in de Stille Oceaan. Een vakantie waar alle elementen bij elkaar komen. Betoverende stranden, indrukwekkende vulkaanlandschappen en een onderwater wereld waar je alleen van kan dromen.

# 7 Nepal

Een trekking in het Himalayagebergte is een absolute must als ik in Nepal ben. Wat zal ik intens genieten van de imposante bergen om mij heen. Ook de steden zoals Kathmandu en Pokhara zal een bezoek waard zijn. Wat zeker niet kan ontbreken tijdens een bezoek aan Nepal zijn de tempelcomplexen. Ik kan niet wachten om een keer hier naartoe te vliegen.

# 8 Noorwegen

Wie wil de fjorden van Noorwegen niet zien. Mijn absolute droom voor Noorwegen is om in Oslo de reis te beginnen en helemaal met de auto naar de Noordkaap te rijden. Wat zal dat een magische reis zijn. Wel de werkgever even lief aankijken om langere tijd vrij te nemen.

# 9 Transsiberië Express

Niet iedereen zal gelijk enthousiast worden om dagen in een trein te zitten dwars door Rusland en Mongolië richting China. Het gaat meer om de beleving en het landschap dat je kan aanschouwen.

# 10 Mauritius, Malediven of Bahamas

Het is erg moeilijk om te kiezen tussen deze drie bestemmingen. Ik zie mijzelf al zitten in een hutje op het water. De hele dag alle schoonheid in mij op te nemen. Een absolute droombestemming.

# 11 Malta

Je hebt van die bestemmingen waar je aangetrokken toe voelt. Voor mij is dit Malta. Het is geen bestemming voor een grote vakantie, maar net voor een aantal dagen lijkt het mij prima. Even cultuur snuiven en relaxen op het strand.

# 12 Taiwan

Ik ben bevoorrecht dat ik grotendeels het continent Azië heb mogen ontdekken. Echter Taiwan blijft in mijn hoofd hangen. Het bijkomend voordeel is dat het een onontdekt parel is met weinig toeristen. Een perfecte bestemming voor cultuur, natuur en strand. Ik zou zeggen huppakee ik stap in het vliegtuig.

# 13 Paaseiland

Het gevoel dat ik letterlijk alleen op de wereld ben, zal ik krijgen op Paaseiland. Het is al een wereldreis om te komen, maar als ik dan oog in oog sta met de Maoi-beelden is het absoluut waard. Wat zal ik mij klein voelen naast de 9,5 meter hoge beelden. Op het parelwitte strand van Anakena met de palmbomen, zal ik mij een gelukkig persoon voelen. Een geweldige combinatie met een rondreis met Chili. Wauw!!!

# 14 Peru

Wie wil nou niet de stad van de Inca’s aanschouwen. Uiteraard heb ik het over ‘Machu Picchu’. Ik wil er echt naartoe lopen via een meerdaagse trektocht en slapen onder de sterren. Net dat stukje extra avontuur wil ik opzoeken. Ook de één na diepste kloof ter wereld ‘Colca Canyon’ wil ik bezoeken. Het zien van de Condors lijkt mij magisch. Als laatste de witte stad Arequipa. Dit gaat een fantastische reis worden.

# 15 Costa Rica

Naar Costa Rica ga ik puur voor de natuur. Er zijn diverse National Parken waar ik absoluut naartoe wil waaronder het Tortuguero National Park om oog in oog te staan met de schildpadden. Maar ook het oerwoud Monteverde Cloud Forest dat altijd gehuld is met mist en het schijnt het mooiste park Corcovado National Park. Dit in combinatie met een paar steden en dagen strand op het einde en het wordt weer een vakantie om naar uit te kijken.

# 16 USA

De USA heeft een bepaalde aantrekkingskracht om naartoe te gaan. Op mijn 13de deed ik het bekende rondje langs de National Parken en de steden LA, Las Vegas en San Francisco met mijn ouders. Een aantal jaar later mocht ik met mijn ouders mee naar New York. Een droom die uitkwam. Echter heeft het land nog zoveel moois te bieden, wat ik met mijn eigen ogen wil zien. Te denken aan Seattle, Chicago, de Staten Vermont, Maine aan de oostkust en absoluut een must de staat Alaska. Maar ook het binnenland niet vergeten… In etappes op avontuur in de USA.

# 17 Galapagos Eilanden

Ten westen van Ecuador liggen deze unieke eilanden. De Galapagos bestaan uit 128 eilanden, waarvan een aantal bezocht kan worden. Een bezoek zal een echte walhalla voor mij zijn als natuurliefhebber. Ik zou het geweldig vinden om oog in oog te staan met een prachtige Galapagos-reuzenschildpad op het eiland Isla Santa Cruz. Of wellicht zwemmen met zeeleeuwen vanaf het eiland Isla San Christobal. Het gaat hoe dan ook een vakantie worden om nooit te vergeten.

# 18 Zuid-Afrika

Uiteraard kan Zuid-Afrika niet ontbreken op mijn bucketlijst. Het rijden van de tuinroute langs de kust van Mosselbaai tot Port Elisabeth en dan eindigen op de Tafelberg in Kaapstad zal een waar genot zijn. Maar ook een bezoek aan Stellenbosch, Drakensbergen en Krüger National Park staat zeker ook op de lijst.

# 19 Kaapverdië

Het is ook weleens fijn om niet ver van huis te zijn om toch in een andere wereld terecht te komen. Op 6 uur vliegen bereik je Kaapverdië. Een eilanden archipel voor de kust van Senegal. Vanwege het subtropisch klimaat is het een ideale bestemming voor zowel de winter als zomer. Cultuur snuiven, genieten van de natuur en op het eiland Sal genieten van adembenemende stranden. Laat het avontuur beginnen!

# 20 Mongolië

Over Mongolië weet ik eigenlijk nauwelijks iets. Echter intrigeert het land mij. In combinatie met de Transsiberië Express zou ik een bezoek willen brengen aan dit land. Wat zou het een ervaring zijn om met de lokale mensen te slapen in een Yurt en met handen en voeten te communiceren. Wie weet ook genieten van de zandduinen in de Gobi woestijn met kamelen en een zoutzee.

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Wat is de wereld toch groot qua landen die we kunnen bezoeken. Deze lijst is een aardig beeld van waar ik allemaal heen wil op avontuur. Ik zie mijzelf al echt onderdompelen in de cultuur van het land en het vastleggen van de schoonheid die de bestemming rijk is. In mijn volgende blog zal ik jullie laten weten hoe ik met de voorpret begin. Weer een blog om naar uit te kijken!

Hoe zit het bij jullie qua bucketlijst? Is er een bijzondere bestemming waar je echt heen wil? Ben erg benieuwd wat jullie beweegredenen zijn voor het kiezen van een vakantiebestemming. Laat het vooral weten in een reactie onderaan de pagina. Zou leuk zijn om ideeën uit te wisselen.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.