?> Sta oog in oog met de Maori's - Op reis met Ilse

Maak kennis met de cultuur van Nieuw-Zeeland. In Rotorua wordt je meegesleept met een bezoek aan een Maori show en sta je oog in oog met de Maori’s, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland. Durf je het aan om kennis te maken? Leun achterover en laat het allemaal op je afkomen.

Vanuit Rotorua, op het Noorder eiland, wordt je met de bus gebracht naar Tamaki Maori Village. Hier begint je onvergetelijke avond. Met hun expressieve gezichtsuitdrukkingen begint de welkomstceremonie door de inheemse bevolking. De Maori’s heten je welkom door middel van hun culturele dans. Door de geluiden die ze maken, expressieve gezichtsuitdrukkingen, traditionele kledij en manier van bewegen vergeet je alles om je heen.

Om echt kennis te maken met de Maori cultuur is een rondleiding in het dorp op zijn plaats. Je krijgt een goede indruk hoe de inheemse bevolking vroeger heeft geleefd voor de komst van de westerlingen. Dit allemaal uitgevoerd door zang en dans. Na deze culturele uitvoering is het hoogtepunt van de avond aangebroken. Door de Maori’s wordt je begeleidt naar Wharenui, het heilige huis, voor het diner in de vorm van buffet. Speciale gerechten uit de cultuur van de Maori’s kunnen worden genuttigd. De avond eindigt in een afscheidsceremonie.

Ondanks dat het een toeristische happening is, is het een leuke avond om oog in oog te staan met de Maori’s. De speciale geluiden die de Maori’s maken met hun expressieve gezichtsuitdrukkingen is indrukwekkend. Wil je meer leren over hun cultuur, boek dan zeker een avond zoals deze. Een ervaring die je altijd zal bijblijven.

Het goede nieuws is dat Nederlanders weer vanaf 2 mei welkom zijn in Nieuw-Zeeland. Op dit moment nog wel met een vaccinatiebewijs en testen. Echter ook deze regels worden steeds soepeler. Houdt zeker de website van Buitenlandse Zaken in de gaten. Nieuw-Zeeland is een prachtig divers land die absoluut op je lijstje moet komen te staan. Prachtige natuur om versteld van te staan op beide eilanden.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.