?> Mijn reisavonturen in 2021 - Op reis met Ilse

Wat vliegt een jaar toch altijd voorbij. Ik weet het nog heel goed dat ik in januari besloot om een reisblog te beginnen. Wat had ik er zin in om iedereen enthousiast te maken over mijn avonturen. Nu kon ik mijn interesses toerisme en marketing samenvoegen. Mijn reisavonturen in 2021 en overige jaren ben ik begonnen om op papier te zetten. Het is geweldig om eindelijk deze te kunnen delen met jullie.

Het begin

De eerste twee maanden van 2021 gebruikt om een aantal avonturen op papier te zetten, zodat jullie direct reisinspiratie konden opdoen. Ook het opzetten van mijn website behoorde tot de werkzaamheden begin dit jaar. Wat had ik hier al een plezier in. Op 25 februari 2021 vond ik het tijd om mijn website bekend te maken op Facebook. Toch wel een spannend moment. Het was super leuk om te zien dat ik direct best wel wat likes kreeg op mijn bericht. Dat zorgde voor nog meer enthousiasme bij mij om mijn reisblog te promoten en te verzorgen van content. Een prachtig jaar ging het worden.

Het prachtige Pai, Thailand ontdekken

De reisavonturen van 2021

Ik vind het belangrijk dat er op mijn website voldoende variatie is qua reisinspiratie. Echter probeer ik wel de trend te volgen op dat moment en zodoende heb ik dit jaar meer avonturen geschreven binnen Nederland en Europa. Vanwege de pandemie merkte ik dat mensen dichter bij huis bleven voor hun avontuur. Het was dan logischer om te schrijven over de avonturen in Nederland en binnen Europa. Hopelijk is er in 2022 meer mogelijk en kan ik jullie enthousiast maken wat de wereld nog meer te bieden heeft. Ook buiten Europa heb ik nog voldoende avonturen om over te schrijven…..

2021 stond in het teken om het mooie Nederland te ontdekken. Wat heeft ons kikkerlandje toch ook veel mooie plekken om te bezichtigen. Helemaal geen straf om dit jaar ons eigen land te ontdekken. Tijdens de zomerperiode heb ik dan ook diverse steden in Nederland ontdekt. Waaronder de gezellige stad Leiden met een vriendin. Of gezellig met mijn moeder Gouda ontdekt. Ook met mijn vriend ging ik op stedentrip. Begin juli een weekendje weg geboekt in Alkmaar met een overnachting in een gevangenis. Dat was heel bijzonder om te verblijven.

Begin dit jaar ben ik bij mijn vriend ingetrokken op het eiland Schouwen-Duiveland. Het werd dan ook tijd om op avontuur te gaan in Zeeland. Eens kijken wat deze provincie in petto heeft. Als eerst begonnen met het eiland waar ik nu woonachtig op ben. Ik kan zeggen dat ik hier heerlijk woon. De duinen, het bos en de zee is op loopafstand van het huis. Beter kan gewoon niet! Geweldig om na werk en in de weekenden de natuur op te zoeken. Met een brede glimlach kom ik dan thuis. Ook het eiland Walcheren ben ik mee begonnen om te ontdekken. Want in 2022 mag ik mijzelf een echte Zeeuwse noemen en dan moet ik wel weten wat mijn nieuwe provincie allemaal te bieden heeft.

Ondanks de stijgingen betreft corona besmettingen in de zomer, konden mijn vriend en ik gelukkig op vakantie naar Madeira en de Azoren. We hebben genoten op deze bestemmingen. Het is een hele actieve vakantie geworden. Er is ontzettend veel te zien. Op Madeira heel veel gewandeld. De absoluut mooiste wandeling is op het schiereiland Ponta de São Lourenco. Het uitzicht dat je continu wordt voorgeschoteld is uitmuntend. Ik ben al begonnen om deze avonturen te delen met jullie. Houd zeker de website in de gaten voor nog meer reisinspiratie over deze inspirerende bestemmingen.

Statistieken website

Ik heb 50 reisavonturen in 2021 geplaatst. Toch wel een trots momentje om elke week jullie te voorzien van een stukje avontuur op aarde. Aan de hand van mijn content planning zorg ik voor de beste variatie tussen reis avonturen en algemene informatie over het reizen.

Aan de hand van mijn statistieken van de website kan ik zien dat mijn avontuur die ik heb beleefd met Pasen in Middelburg de absolute nummer 1 is van de meeste bezoekers. Dit was wel echt een wauw momentje. Ik weet nog goed dat ik op één dag een stijging van 86 bezoekers had op mijn website. Mijn geluk kon niet op. Ook andere avonturen zoals mijn voorstel blog als reisblogger, Schouwen-Duiveland, de top 5 van accommodaties en mooiste wandeling op Madeira staan in de top 5.

Een ander weetje is dat mijn website gedurende 2021 bijna 3000 keer is bezocht. Zeker in het eerste jaar dat we niet veel konden reizen, vind ik dit geen slecht resultaat. Bij iedere avontuur zie ik toch wel meerdere nieuwe bezoekers die mijn website weten te vinden. Het promoten van mijn avontuur op de diverse social media kanalen helpt hier zeker bij. Het komend jaar wil ik deze kanalen nog beter inzetten. Ook het schrijven van mijn avonturen op basis van SEO zoekwoorden (om nog beter te scoren in Google) wil ik gaan uitbreiden.

Social media

Op social media ben ik ook zeker actief. Zo plaats ik meerdere keren per week op Instagram een prachtige foto waar ik ben geweest. Het is leuk om te zien dat er continu nieuwe volgers bijkomen die mij willen volgen en mijn foto’s waarderen met hun likes.

Op mijn eigen Op reis met Ilse Facebook pagina plaats ik wekelijks mijn nieuwe reis avonturen. Ook houd ik mijn volgers op de hoogte als ik in het weekend een avontuur beleef. Afgelopen zomer was ik vaak op pad wat ik dan deel op mijn Facebook pagina. Heel leuk om op deze manier jullie op de hoogte te houden waar ik allemaal mee bezig ben.

Op Twitter ben ik nog niet heel lang actief, maar vind ik ook een interessant medium om mijn avonturen op kenbaar te maken. Net als op Facebook, gebruik ik Twitter om mijn links naar mijn blog te delen met volgers. Het is leuk om te zien in de statistieken dat ook vanuit Twitter personen mijn reisblog weten te vinden.

In 2022 wil ik nog een ander social media kanaal gaan gebruiken. Ik heb het over Pinterest. Dit jaar was ik al begonnen om het te gebruiken, maar de afgelopen tijd heb ik het laten verslappen. Echter heb ik het ontwerp programma Canva ontdekt, waarmee ik veel leukere pins kan maken om volgers enthousiast te maken om mijn website te bezoeken.

Een reisblogger kan niet zonder een nieuwsbrief. Zodra er een nieuw avontuur klaar staat, informeer ik diegene in mijn klantenbestand. Leuk om op die manier te kunnen connecten met mijn volgers. Wil je ook een reisinspiratie nieuwsbrief willen ontvangen? Schrijf je dan in via het formulier op de homepage.

Reisplannen 2022

Het jaar begint goed voor mijn vriend en mijzelf. Toch maar het zekere genomen en besloten om niet op wintersport te gaan. We zouden expres naar Oostenrijk gaan op wintersport zodat ik ook apre-ski kon ervaren. Dat zit er niet in en ook zie ik het niet zitten om continue bij de lift mondkapje op te doen. Ik zie het al voor mij de hele tijd de handschoenen uit. Brrr…. Veelste koud! Nog een jaartje overslaan en hopelijk in 2023 echt weer eens op de latten staan. Het kriebelt toch wel het zien van de sneeuw.

Nu hebben wij besloten om in januari de winterzon op te zoeken en heerlijk te relaxen op het eiland Lanzarote van de Canarische Eilanden. Een weekje relaxen en het avontuur opzoeken. Een prima combinatie.

Verder staat er dit jaar in het voorjaar een uitje op de agenda met de schoonfamilie naar Terschelling. Twee jaar geleden naar Vlieland geweest en dat was ontzettend gezellig. Ik kijk ernaar uit.

Begin van de zomer hoogstwaarschijnlijk een weekend in het oosten van het land. Ook fijn om weg te zijn in eigen land.

Voor onze grote vakantie kan de bestemming nog alle kanten op gaan. Normaal gesproken ben ik altijd wel al bezig met de voorpret om in te lezen wat een leuk avontuur zou kunnen zijn. Echter met de onzekerheid omtrent de corona pandemie vind ik het lastig om mij nu al te verheugen op een bepaalde bestemming. Het blijft allemaal zo onzeker wat er volgend jaar mogelijk is betreft reizen. Ik zou heel graag buiten Europa willen reizen, maar het is weer afwachten. Een camperreis in Canada, eilandhoppen ABC eilanden of een rondreis in de Balkan behoren tot de ideeën. Na het zien van de finale van het ‘perfecte plaatje’ op Bonaire, is een vakantie op de ABC eilanden een grote kanshebber. Wat zag dat er fantastisch uit.

Verder wil ik gedurende het jaar een aantal stedentrips in Nederland maken. Ik heb gemerkt afgelopen jaar dat ik het erg leuk vind om een stad in Nederland te ontdekken. Zonder plan dwars door een stad lopen en kijken waar ik uit kom. Een leuke manier om op avontuur te gaan. Ooit wil ik namelijk mijn avonturen in Nederlandse steden bundelen in een boek. Nog een droom voor mij. Aangezien ik nog heel veel steden te ontdekken heb, zal 2022 hier een prima jaar voor zijn.

Zoals jullie lezen zal 2022 best een reislustig jaar worden met genoeg avonturen. Ik verheug mij op 2022 en kan niet wachten om jullie te enthousiasmeren over alles wat ik volgend jaar beleef. Voor nu heb ik mijn reisavonturen van 2021 gebundeld in een ware reismagazine, zodat jullie nog kunnen genieten van alle avonturen het afgelopen jaar. Deze is te vinden onder het kopje Inspiratie en dan pdf reisinspiraties. Veel plezier ermee!

Hebben jullie al een reisbestemming ingedachte voor 2022?

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.