?> Zeeland, de provincie met de vele gezichten!!! - Op reis met Ilse

Zeeland is een prachtige provincie voor natuurliefhebbers. Nu nadat ik twee maanden woonachtig ben in Burgh-Haamstede kan ik zeggen dat het een waar genot is om in Zeeland te wonen. Als Zuid-Hollander ken ik deze provincie eigenlijk niet goed en het wordt tijd dat daar verandering in komt. De afgelopen weken ben ik hiermee al begonnen en een paar uitstapjes gemaakt….

Zeepeduinen, Burgh-Haamstede
Een paar straten verder van waar ik woon en ik sta al in natuurgebied Zeepeduinen. Een prachtig duingebied, waar ik regelmatig kom. Altijd op de uitkijk of ik herten en kudde paarden zie. Vooral het zien van de herten blijf ik bijzonder vinden. Helemaal als ze dichtbij staan. Wat een pracht! Er zijn een aantal wandelroutes om het duingebied te verkennen en uiteindelijk op het strand aan te komen. Geniet van de schoonheid die je te zien krijgt.

Vlissingen
Deze stad stond al even op het lijstje om te ontdekken. Vlissingen staat voornamelijk bekend om de grote boulevard en de langste bank van Nederland van maar liefst 122 meter lang. Deze bank staat vlakbij de Gevangentoren. Wat ik bijzonder vond was de windorgel op het Nollehoofd. Bamboebuizen met gaten erin waar het geluid van de wind uit komt. Heel gaaf om te horen. Het was leuk om rond te wandelen in Vlissingen en ook over het centrum was ik aangenaam verrast. Het is wel heel bijzonder om op een zaterdag door lege winkelstraten te lopen. Apart!


De Manteling, Oostkappelle
Op een zonnige dag dit natuurgebied bezocht. Het staat voornamelijk bekend om het imposante kasteel waar je zelfs als backpacker in hostel Stayokay kan verblijven. Via het bos loop je naar het strand om te genieten van het zee geluid. Staatsbosbeheer heeft een paar wandelingen uiteen gezet variërend van 1,5km tot 3,5km. Uiteraard kan je ook zelf een route kiezen die langer is. Parkeren bij de grote parkeerplaats bij het kasteel. Let op, gedurende zomerseizoen is het betalen.Veere
Direct bij aankomst werd ik verliefd op Veere. Prachtige panden met karakteristieke gevels. Echt een vakantiegevoel krijg je! Via het wandelpad over de stadswallen kom je terecht bij de fotogenieke jachthaven. Aan de haven kan je genieten van de pracht op een terras. Wandel verder over de kobbelstenen door de nauwe straatjes. Wordt zelf verliefd op Veere.


De steden Middelburg en Zierikzee heb ik ook mogen bezoeken. Prachtige steden met ieder zijn eigen charme. Om een dagje te winkelen raad ik zeker Middelburg aan. Groot winkelaanbod en gezellige restaurants/terrassen bij de kerk. Ideaal om een dagje te vermaken. In de winter staat er bij de kerk altijd een schaatsbaan met kraampjes waar je lekker glühwein kan drinken. Uiteraard hopelijk eind van het jaar weer mogelijk. Binnenkort ga ik een heuse stadswandeling lopen door Middelburg. De verborgen schatten van deze historische stad ontdekken. Benieuwd wat deze stad te bieden heeft voor een dagje weg? Houd de website in de gaten voor een blog over Middelburg.

Zierikzee is ook een gezellige stad. Wel een stuk kleiner dan Middelburg, maar zowel aan de haven als op het marktplein kan je gezellig zitten en genieten van de lekkernij.

Na deze uitstapjes heb ik al kunnen genieten van Zeeland en kan niet wachten om meer te ontdekken. Het mooie weer komt eraan, nieuwe camera in de aanslag en Ilse is onderweg naar een nieuw avontuur…. Houd de blog in de gaten voor nieuwe uitstapjes die je kunt beleven in Zeeland.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

2 reacties

    1. Het is zeker een mooie provincie om vakantie te vieren. Houd zeker mijn website in de gaten voor blogs over Zeeland. Nog lang niet uitgekeken wat er allemaal te beleven is in Zeeland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.