?> Het ultieme vakantiegevoel op het eiland Brac, Kroatië - Op reis met Ilse

Weg van de stress en sleur van het alledaagse leven. Koffers zijn ingepakt, reisdocumenten in de hand en de vakantiemodus staat aan. Na een flitsbezoek aan Dubrovnik, begint het ultieme vakantiegevoel op het eiland Brac, Kroatië. Een heerlijk eiland om direct in de vakantiemodus te belanden. Brac is een klein eiland van 48km lang en 14km breed en minder toeristisch dan de eilanden Hvar en Korcula. Tijd om Brac in twee dagen tijd te verkennen….

Na een ferryovertocht van een uur vanuit Makarska op het vaste land naar Sumartin in het oosten van Brac, begint de vakantievreugde op het eiland. De ferry heeft maar één ingang/uitgang, waardoor in Makarska wordt bepaald hoe je de ferry op moet rijden. Op de ferry hadden wij het geluk dat we de auto konden keren en op een normale manier de ferry af konden rijden. De accommodatie voor de komende drie nachten is gelegen aan de ander kant van het eiland in het plaatsje Milna. Een mooie kennismaking met het eiland om in een uur tijd te toeren.

Het verkennen van Brac

Milna is een heerlijke plek om te verblijven. Het water is kristalhelder en je kan uren staren naar de diverse yachts die aan de steiger liggen of aan komen varen in de pittoreske haven. Het kleine centrum van Milna is leuk om doorheen te wandelen, ondanks de weinige bezienswaardigheden. Aan de haven zijn diverse horecagelegenheden om jezelf in de arm te knijpen dat het vakantiegevoel echt is. Dat ga je zeker krijgen als je Milna bezoekt of nog beter verblijft.

Milna
Milna
Milna

Op een half uur rijden van Milna ligt Supetar, in het noorden van het eiland. Dit is de plaats voor de ferry naar Split die we over een paar dagen zouden nemen. Vandaag is het de dag om Supetar te verkennen. Persoonlijk vind ik Supetar de minst leuke plek die ik heb bezocht op het eiland Brac. De sfeer is er in mindere mate, ondanks dat er hier de meeste winkels, restaurants en hotels zijn gelegen. Langs de kleine haven zijn de restaurants gevestigd en er is een stadspark om de koelte op te zoeken.

Supetar
Supetar, Brac

Nadat we een koud drankje hebben genuttigd om weer even af te koelen, is het tijd om naar het uitzichtpunt van het eiland te rijden. Het laatste stuk van de weg naar het uitzichtpunt ‘Vidova Gorda’ wordt omgeven door bos en de weg is net breed genoeg voor één auto. Gelukkig vielen de tegenliggers wel mee. Vidova Gorda is gelegen op 778 meter hoogte en is de plek om het beroemde strand Zlatni Rat in zijn volledigheid te bekijken. Dit strand is uniek door de vorm van een traan met in het midden een strook bomen. Vanuit Bol kan er ook in een paar uur tijd naar Vidova Gorda geklommen worden. Door de hitte en mijn zwangerschap een wijs besluit genomen om met de auto hier te komen. Je kan hier gratis parkeren en er zijn een paar kraampjes waar je koude drankjes/ijsjes kan halen.

Vidova Gorda
Vidova Gorda
Vidova Gorda

Vanuit de hoogte is het prachtig om Zlatni Rat strand te zien, maar wil het toch ook in het echt ervaren. Een betaalde parkeerplek gevonden en de rest van de middag lekker afgekoeld op het kiezelstrand. Het water is kraakhelder en prachtig om te zien. Aan één kant van de strook bomen kan je zonnebaden in de hitte. Nauwelijks een zuchtje wind. Wij willen toch echt even afkoelen en kiezen voor de kant met de meeste wind. Hier is het prima vertoeven. Bij het strand zijn diverse horeca aanwezig en zelfs een ATM.

Zlatni Rat strand

De laatste stop voor vandaag is het schattige dorpje Bol. Vanuit Zlatni Rat strand loop je in een half uur zo het centrum in van Bol. Een gezellige haven met diverse yachts en horecagelegenheden. Direct ben ik verliefd op Bol. Het is hier klein, maar een heerlijke vakantiesfeer heerst er door de smalle straatjes en gezellige boulevard. Een rondje om de haven gelopen voor een mooi uitzicht. De roadtrip van Brac afgesloten in Bol met een heerlijke en mega grote ijscoupe.

Bol
Bol

Het eiland Brac kan ik absoluut aanraden. Ik zie mijzelf zeker nog een keer naar dit eiland terugkeren. Voor het ultieme vakantiegevoel moet je hier absoluut zijn. Heerlijk de rust die er heerst en de schoonheid van de natuur. Brac heeft mijn hart veroverd.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.