?> Beleef de schoonheid van Lake Skadar in Montenegro - Op reis met Ilse

Het Skadar meer, ook wel meer van Shköder genoemd, is gelegen in het zuidoosten van Montenegro en ligt voor 1/3 deel in Albanië. Het Skadar Meer is het grootste meer van de Balkan en absoluut een hoogtepunt tijdens een reis in Montenegro. Sinds 1983 is dit meer en moerasland een beschermd national park en staat voornamelijk bekend qua diversiteit aan bijzondere vogels. Beleef zelf de schoonheid van Lake Skadar in Montenegro met alleen maar het geluid van de vogels.

Lake Skadar ervaren

Vanuit het kleine dorpje Virpazar is er genoeg keuze voor een boottocht over het Skadar Meer. De keuze die je maakt betreft soort boot en duur van de tocht zorgt voor de ervaring die je eraan overhoudt. Het leukst is om met een traditionele houten bootje met ronde daken te varen. Vanuit onze accommodatie hebben wij een privé boottocht geboekt van een uur. Een mooie kennismaking met het meer al varend door de waterlelies.

Boottocht Skadar Lake
Boottocht Skadar Lake
Boottocht Skadar Lake

De schoonheid van Lake Skadar is niet te missen wanneer je op het water aan het genieten bent. Een oase van rust wanneer de boot even alleen maar aan het dobberen is op het water. Om stil van te worden. Door de vele bochten in het meer is het continue een verrassing welk uitzicht je gaat krijgen om van te genieten.

Het mooiste uitzicht op Lake Skadar heb je vanaf Pavlova Strana Viewpoint gelegen bij het dorp Rijeka Crnojevica. De kronkel in het meer is vanaf dit uitzichtpunt het meest zichtbaarst. De regen tijdens ons bezoek zorgde voor iets mysterieus.

Langs Lake Skadar kan je ook een prachtige panoramische route rijden. Volg Panoramic Route nummer 3 en de camera zal overuren draaien. Het ene uitzichtpunt is nog mooier dan het andere. De wegen zijn smal en ook veel bochten die in een rap tempo je naar grote hoogte brengen. Deze route brengt je helemaal tot bijna op de grens met Albanië. Bij het uitzichtpunt Vidikovac Stegvas krijg je een glimp van Albanië. Ook een bestemming die al een tijdje op mijn lijstje staat. Wie weet ooit…. Wanneer je de weg vervolgt kom je uiteindelijk weer op de hoofdweg richting de kust van Montenegro. Rijdt deze panoramische route alleen met een auto. Met een camper is het niet aan te raden. Op sommige delen is het voor een camper niet mogelijk om een auto te passeren.

Panoramic Route nr3 Montenegro
Panoramic Route nr3 Montenegro

Een bezoek aan het grootste meer van de Balkan kan absoluut niet ontbreken. Wil je intens genieten van de natuur? Beleef de schoonheid van Lake Skadar in Montenegro.

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.