?> 2022, het jaar van de traan en lach - Op reis met Ilse

Het is nu 31 december en over twaalf uur proost ik op het nieuwe jaar. Een toast op een komend jaar vol mooie herinneringen. Bijzonder om aan het eind van elk jaar na te denken wat er allemaal is gebeurd en of de verwachtingen zijn uitgekomen. Het jaar 2022 is een rollercoaster geweest voor mij. Veel mooie gebeurtenissen waar ik aan terug denk, maar ook een periode dat ik iets minder lekker in mijn vel zat. Gelukkig met behulp van mijn waanzinnige vriend en lieve familie om mij heen is het mij gelukt om weer positief dit jaar af te sluiten. Ik denk terug aan 2022, het jaar van de traan en lach…..

Lanzarote

Het nieuwe jaar is een paar dagen oud en een nieuw avontuur kan beginnen. Dit keer een weekje Lanzarote. Het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden. Even de winterzon opzoeken en relaxen. Normaal gesproken ben ik volop bezig met de voorpret wat de bezienswaardigheden van een bestemming zijn en ook een globale planning. Vrij last minute hebben wij deze vakantie geboekt in de feestmaand. Je raadt het al… Vrij weinig tijd om iets voor te bereiden. Lekker een pakketreis bij Tui geboekt waar de transfer naar accommodatie al bij in zat.

Deze vakantie gaan we anders aanpakken. Echt een combinatie tussen sightseeing en relaxen. Zodoende de eerste paar dagen lekker zen geworden. Op het gemak een fiets gehuurd om de omgeving te verkennen. Het is niet de bedoeling om alleen maar de accommodatie te zien. Bij de lokale verhuurmaatschappij voor drie dagen een auto gehuurd. Droom kwam uit om een keer in een Fiat 500 te rijden. Yeah!!! Lanzarote is echt een heel leuk eiland voor een korte vakantie. Mooie stranden, National Park en bijzondere grotten. Op een paar uur vliegen van Nederland heb je een heerlijke vakantie.

Terschelling

Traditie van mijn schoonfamilie om met de familie uit te waaien op de Waddeneilanden. Het is eigenlijk altijd Vlieland, maar dit jaar is het tijd om te zien of Terschelling net zo leuk is als Vlieland. De keuze is gevallen om in april een midweek te boeken in een huisje met zijn allen.

Helaas heeft moeder natuur geen zin om deze week de zon te laten zien. Ook waait het te hard om een fiets te huren. Tussen de buien door ontzettend veel gewandeld. Je kan op Terschelling goed wandelen. Veel wandelroutes zijn uitgestippeld om te genieten van het wisselende landschap van Terschelling. Vergeleken met Vlieland is Terschelling druk met verkeer. Hier op dit Waddeneiland mag je gewoon je eigen auto meenemen en dat is te merken. In dat opzicht kom je op Vlieland voor je rust en op Terschelling voor het vertier. Voor mijn gevoel heb ik Terschelling nog niet volledig kunnen ontdekken. Om de beleving compleet te maken, is het plan de volgende keer een fiets te huren en te fietsen over het hele eiland. Ieder geval een goede eerste indruk heb ik gehad.

Terschelling
Terschelling

Een nieuwe fase – sleutel van het huis

In de enorme gekke huizenmarkt is het toch gelukt om een prachtige woning te vinden in ons geliefde Burgh-Haamstede. Totaal niet verwacht dat het zou lukken en zeker niet zo snel.

In februari had ik mijn eigen huis in Dirksland overgedragen aan de nieuwe eigenaar en officieel bij mijn vriend ingetrokken. Voor ons gevoel begonnen wij net met de huizenjacht. Hier en daar een paar bezichtigingen gehad, maar was het telkens net niet. Totdat een huis te koop kwam in een prachtig rustig hofje waar we weleens langs waren gelopen. Toentertijd zeiden we tegen elkaar dat het leuk zou zijn om hier te wonen. Het was dan ook een lot uit de loterij dat hier in dit hofje een huis te koop kwam te staan. Als een speer een bezichtiging aangevraagd en een week later was het moment daar om wellicht in ons toekomstig huis te staan. Op de foto’s waren we al verliefd geworden en in het echt voelde het ontzettend goed het huis. Diezelfde avond een bod geplaatst met motivatie. Nu nagelbijten of het bod werd geaccepteerd. Er waren uiteraard nog 12 gegadigden die ook wellicht geïnteresseerd zouden zijn.

De avond daarop zie ik een gemiste oproep van de makelaar. Met trillende benen bel ik terug en ontvang ik het verlossend antwoord. Als we het bod zouden afronden, zou het huis van ons zijn. Mijn vriend en ik kijken elkaar in de ogen en kunnen het niet beseffen dat we aan het begin van het jaar al een huis hebben na een eerste bod. Op 16 mei werden wij de trotse eigenaar van ons eigen woning samen. De klusperiode kan beginnen en op 22 juli staan alle spullen in ons droompaleis.

Aan mijzelf denken

Na een drukke klusperiode is het tijd om te genieten van de nieuwe woning. Alle spullen op zijn plek zetten en er een echte gezellige woning van maken. Ieder geval, dat is de bedoeling. Echter trapte mijn lichaam even op de rem en de bank is nu mijn beste vriend. Tijd om naar mijn lichaam te luisteren en uit te rusten. Vanwege allerlei factoren heb ik voor mijzelf gekozen en door middel van heel veel rust kan ik nu zeggen dat ik opgekrabbeld ben en vol energie zit. De woning is nu super gezellig geworden en het is een genot om thuis te komen. Laat 2023 maar komen om een echte strand tuin te maken. Door deze fase is 2022, het jaar van de traan en lach geworden.

Tenerife

Tenerife El Teide National Park

Het vakantie idee om eiland te gaan hoppen in het Caribisch gebied is het niet geworden vanwege de nieuwe woning. Toch een jaar zonder op vakantie te gaan, is lastig voor een reislustig persoon. Haha!! Het is ook goed om na een drukke periode en de mindere fase van mij even weer tot elkaar te komen. Zodoende last minute 1,5 week Tenerife geboekt. Echt genoten van het mooie zonnige eiland. Tenerife is het eiland van het National Park El Teide en de vele stranden. Voor maximaal twee weken kan je echt genieten wat dit Canarisch Eiland te bieden heeft. Benieuwd? Lees de tips van Tenerife hier.

Terug in de reiswereld

Door de mindere fase heb ik alle tijd om na te denken hoe ik weer gelukkig word. In de reiswereld voel ik mij op mijn gemak en het is een logische keuze om reizigers blij te maken met een reis. Na een mooie tip, besluit ik om dit keer te kiezen voor de zakelijke markt. Ik vind het belangrijk om mijzelf uit te blijven dagen in mijn werk. Zodoende heb ik een mooie baan weten te vinden bij een zakelijke reisorganisatie. De vluchten en hotels ben ik nu aan het boeken voor diverse zakelijke reizigers. Ik heb mijn draai weer gevonden.

Vooruitzicht 2023

2022 loopt op zijn einde en 2023 staat te popelen om te beginnen. De eerste week van het nieuwe jaar moet ik altijd mijn draai weer weten te vinden. De feestmaand is echt voorbij. Kerstboom en decoratie uit de woonkamer en tijd voor de verjaardagen de komende maanden. Het jaar is echt begonnen…

Voor 2023 staat er nog niet heel veel reizen op de planning. De tuin dient nog aangelegd te worden en ook de woning willen we nog verder verduurzamen. Toch een jaar afsluiten zonder een paar reizen in het vooruitzicht kan echt niet. Het 2023 wordt afgetrapt met een lang weekend eind februari naar de Veluwe. Even lekker wandelen in het mooie natuurgebied dat Nederland rijk is. Ook een bezoek aan Apeldoorn of Arnhem staat op de planning.

Voor nu ben ik ook volop bezig om een mooie reis in juni samen te stellen voor Montenegro en Albanië met een korte stop in Dubrovnik, Kroatië. De Balkan landen staan al super lang op mijn wensenlijstje en hopelijk volgend jaar komt deze wens uit. De natuur lijkt mij overweldigend en ook de gastvrijheid van de bevolking kijk ik naar uit.

Het nieuwe jaar zal hopelijk reislustiger zijn dan 2022 met hier en daar uitstapjes in Nederland. Mijn droom om ooit een boek uit te brengen met de steden van Nederland heerst nog steeds. Tijd om Nederland te ontdekken!

Waar gaat de reis naartoe in 2023 voor jullie?

Geniet van een mooie jaarwisseling en tot een nieuw avontuur in 2023. Ik zeg vaarwel tegen 2022, het jaar van de traan en lach.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.