?> Graz, het pareltje van Oostenrijk! - Op reis met Ilse

Voor mijn eerste studiereis mocht ik naar Graz, gelegen in de deelstaat Steiermarken. Het is de tweede stad van Oostenrijk, maar nog niet zo bekend onder toeristen. Dat is jammer, aangezien het echt een middeleeuwse stad is gelegen 200km ten zuiden van Wenen. Een onontdekt pareltje waar je nog kan genieten van de echte Oostenrijkse tradities. Graz, staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De bezienswaardigheid van Graz is absoluut de Schlossberg. Je kan ervoor kiezen om helemaal naar boven te klimmen met een belonend uitzicht en een drankje op het terras in gedachten. Of met de kabelbaan omhoog. Aangezien er weinig tijd was gedurende stadstour, besloten om te kiezen voor de kabelbaan en terug via trappen naar beneden. Boven heb je een mooi uitzicht over de stad Graz.


Aangezien het een middeleeuwse stad is Graz, is het aangenaam om lekker rond te dwarrelen door de oude straten Kijk om je heen en zie alleen maar huizen met rode pannen die de stad rijk is. Laat je betoveren van al het moois en de vele pleinen die te vinden zijn in Graz. Wat ik helemaal tof vond is een restaurant midden in de rivier Mur verbonden met stalen steigers. Het was net of je over het water aan het zweven was. Een ander bijzonder gebouw is het Kunsthaus. In 2003 gebouwd ter ere van de Culturele hoofdstad van Europa. Het kunstmuseum herbergt moderne kunst met wisselende exposities. Ookal ben je geen musea liefhebber, toch is het bijzonder om te bezichtigen. Het is ieder geval niet groot.


Zotter chocoladefabriek
In de nabije omgeving van Graz, ligt deze chocoladefabriek met maar liefst 18 proefstations. In deze Zotter chocoladefabriek worden 365 verschillende chocolades gemaakt vanaf de boon tot aan de chocolade. Via het glas kan je het proces volgen en ondertussen verschillende smaken proberen. Wat een genot voor een chocoladeliefhebber. Op het einde loop je zo de winkel in waar het nog moeilijk is om een keuze te maken. Ga dit zeker ervaren!


De tijd was veelste kort in Graz. De stad heeft mij echt weten te betoveren en ik ga hier absoluut nog een keer heen voor een langere tijd. De stad ademt sfeer.

Lieve reisgroet,

Ilse

Ook benieuwd wat er nog meer te beleven is in Oostenrijk. Lees hier mijn blog over mijn rondreis door het land.

Geniet ook van:

1 reactie

  1. Lijkt me heel bijzonder dat restaurant boven het water. Ik las laatst een stukje over een restaurant onder water, weet alleen niet meer waar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.