?> Overnacht in alle rust bij Durmitor National Park in Montenegro - Op reis met Ilse

Hoe verder we rijden vanaf de hoofdweg, hoe stiller het wordt. Via een hobbelweg rijden we de stilte tegemoet. Alleen het geluid van de wind en vogels horen wij om ons heen. De laatste bocht door en daar staat onze accommodatie Etno selo Zminica te pronken aan het meer. Ik ben betoverd van het uitzicht en zal in alle rust overnachten bij het Durmitor National Park in Montenegro. Benieuwd?

Etno selo Zminica
meer bij Etno selo Zminica

De ontvangst

Na een enerverende dag vanuit Sarajevo in Bosnië en Herzegovina komen we aan bij Etno selo Zminica, de accommodatie voor de komende twee nachten. Met koffers en al staan we geduldig te wachten bij de receptie. Verwacht in Montenegro niet dat iedereen Engels kan spreken. Ook jongeren hebben moeite met deze taal. Alleen met de eigenaar van het complex kunnen we communiceren. We worden gelijk naar de kamer op de eerste etage gebracht. Het wordt een beetje moeilijk om zonder sleutel de kamer binnen te komen. De eigenaar is hier niet van gediend en loopt boos weg op zoek naar de schoonmaakster. De taal verstaan we niet, maar het is duidelijk dat hij gepikeerd is. Uiteindelijk staan we alsnog in de kamer en dat was de check-in. Kort en krachtig. De kamer is prima met uitzicht op het meer.

In het hoofdgebouw zijn er kamers gevestigd met uitzicht op het meer. Ze zijn ruim, maar simpel. Prima om een paar nachten te verblijven. Naast de kamers in het hoofdgebouw kan je ook een eigen huisje huren. Deze zijn gevestigd naast het hoofdgebouw. Helemaal een luxe om nog meer van de rust te genieten. Het kan hier allemaal als je overnacht bij Durmitor National Park in Montenegro. Verder biedt de accommodatie gratis parkeergelegenheid aan en een terras om na een wandeling de voeten te laten rusten. Hier zit je heerlijk in de zon met een drankje in de hand na te genieten van de dag.

Etno selo Zminica

De omgeving

In de wijde omgeving zijn er geen winkels of restaurants aanwezig. De auto dient echt gepakt te worden om naar de dichtstbijzijnde plaats Zabljak te rijden op zo’n 15 minuten afstand. Gelukkig kunnen we genieten van een maaltijd op het terras van de accommodatie met de ondergaande zon. Om vandaag nog even actief te doen een rondje langs het meer in het schemerlicht gelopen. Een prachtig uitzicht op de gehele accommodatie. Een mooie afsluiting van de dag.

De volgende avond een ander rondje gelopen. Dit keer richting het bos. De waakhond van de accommodatie besloot om mee te gaan. Echt zo schattig. Hij volgde ons het hele rondje.

Etno selo Zminica

De volgende dag de magen gevuld met een simpel, maar vullend ontbijt. Klaar om lekker te wandelen in het National Park. In mijn volgend blog zal ik meer vertellen over deze leuke dag. Terug bij de accommodatie einde van de dag is het tijd om te genieten van de paarden, kippen, hond en het fenomenale uitzicht op het meer. Een verblijf aan een meer is voor mij vakantie vieren. Ik kan urenlang genieten van het uitzicht. Een andere accommodatie tijdens deze vakantie waar de rust centraal staat is het Rooms Dujeva Drago Resort bij Lake Skadar.

Mijn verblijf in Etno selo Zminica kan ik zeker aanraden. Het uitzicht is fenomenaal en ook de accommodatie is prima om te verblijven. Overnacht bij Durmitor National Park in Montenegro!

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.