?> Kroatië, een land dat niet overgeslagen kan worden!!! - Op reis met Ilse

Kroatië stond al een aantal jaar hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Tijdens een roadtrip door Europa drie jaar geleden was het eindelijk zover….

De eerste stop in Kroatië was uiteraard een camping vlakbij de Plitvice Meren. Deze bezienswaardigheid kan gewoon niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit prachtige land.

Wauw, wat een natuur verschijnsel zijn de Plitvice Meren. Echt waanzinnig om hier te mogen staan en genieten van de vele watervallen. Ik had er op dat moment even geen woorden voor. Er zijn verschillende wandelroutes waaruit je kan kiezen betreft aantal kilometers. Ik had gekozen voor de middelste. Een wandeling van een paar uur. Het leuke van deze wandeling was dat je ook met de boot over het meer ging en aan het eind met de bus naar het beginpunt werd gebracht. Een mooie afwisselende route. Wat direct opviel is dat het water van de Plitvice Meren ontzettend helder was. Een prachtig gezicht. Tijdens de wandeltocht kom je diverse watervallen tegen die allemaal uniek zijn. Heb genoten van deze dag.


De volgende dag met de auto naar Dubrovnik gereden langs de kust. Helaas was er geen tijd om ook naar Split te gaan. Een reden om nog een keer terug te komen naar Kroatië. De kustroute begon voor mij onder Split. Nu was ik echt verliefd geworden op dit land. Ik kan het zeker aanbevelen om van de snelweg te gaan en door allerlei schattige dorpjes te rijden met een waanzinnig uitzicht op de eilanden voor de kust. Bij een lokaal restaurantje gestopt voor lunch en super vriendelijke mensen die zelfs tips gaven wat ik onderweg nog zou zien en niet mocht overslaan. Bijvoorbeeld een meer met helder blauw water. Prachtig om te zien. De gehele kustroute was een feest om te rijden. Na elke bocht was het een wauw moment wat ik te zien kreeg. Onbeschrijfelijk!!! Om Dubrovnik te bereiken moet je een stukje door Bosnië en Herzegovina rijden. De grenscontrole ging makkelijk.

In Dubrovnik verbleef ik net buiten het centrum bij lokale mensen. Bij aankomst kreeg ik een verfrissend drankje die ze zelf hadden gemaakt. Hartstikke leuk en lekker. Ondanks de drukte is Dubrovnik echt een hele leuke stad om te ontdekken. De winkels en restaurants zijn omgeven door de stadsmuren. Tegen betaling is het mogelijk om Dubrovnik te bekijken bovenop de stadsmuren.

Dubrovnik


Binnenin de stadsmuren zijn er diverse leuke pleinen te ontdekken. Ik was er tegen het eind van de zomer, maar er was genoeg te beleven. Je kan ook vanaf de kano de stad ontdekken. Vanwege tijdgebrek dit helaas niet gedaan. Wel een middag naar het eiland Lokrum geweest met de watertaxi. Dit eiland ligt voor de kust van Dubrovnik en in 15 minuten ben je er. Hier heb ik een duik genomen in de zee en op de rotsen lekker wezen zonnen. Een mooie afsluiting van mijn reis door Kroatië.

Ik ben zeker verliefd geworden op Kroatië en kijk ernaar uit om nog meer te ontdekken van dit prachtige land.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.