?> De 3 beste restaurants in Ponte Delgado, Azoren - Op reis met Ilse

In de stad Ponte Delgado op het eiland São Miguel kan je verrukkelijk eten. Tijdens de vakantie heeft mijn vriend alle restaurants gekozen en elke keer was het een genot om uiteten te gaan. Er is ontzettend veel keus betreft restaurants in de stad, maar in dit avontuur geef ik je tips wat de 3 beste restaurants in Ponte Delgado zijn. Het is wel raadzaam om van te voren te reserveren. Op puur geluk hadden wij elke keer een tafeltje zonder reservering, maar een wachtrij voor het restaurant is gebruikelijk in Ponte Delgado.

#1 Boca de Cena

Bij uitstek is dit het beste restaurant. In een week tijd hebben wij hier twee keer gegeten. Het restaurant is heel simpel, zonder schilderijen aan de muur. Ook is het restaurant niet groot, met maximaal 12 tafels. De sfeer die in het restaurant heerst is fenomenaal en zeker de gastheer is briljant.

Op de eerste avond liepen wij dit restaurant binnen met allemaal bordjes ‘gereserveerd’ op de tafels. Ik voelde de bui al hangen dat er geen plek meer was. Toch de hele charmante gastheer gevraagd voor een tafel. Direct vroeg hij of we een reservering hadden. Na wat gekrab achter zijn oren en moeilijk kijken in zijn reserveringen boek was er gelukkig toch nog een tafel waar we aan konden zitten. Wij hadden echt geluk, want na ons kwamen meerdere personen die de deur werden gewezen.

Voordat we aan tafel konden, werd ons nadrukkelijk vermeld dat we op het bord bij de deur moesten kijken voor het menu of een foto maken. Een menukaart bestaat niet in Boca de Cena. Geen menukaart heeft ook wel wat bijzonders vind ik. Na het doorgeven van onze keuze, besloot de gastheer wat we te drinken kregen. Hahaha!!! Hij weet als de beste wat voor soort drankje het beste bij een gerecht past. Ik had vis met spinazie verpakt in bladerdeeg en mijn vriend tonijn. Het was echt verrukkelijk met een goed glas wijn erbij. Ik kon achteraf mijn vingers erbij aflikken. Ik vond het echt jammer dat het gerecht op was.

Na het diner was er zeker nog ruimte voor een toetje. Net als bij de andere gerechten was er geen menukaart voor het toetje. Net wat de gastheer had gemaakt die dag was het toetje. De eerste avond was het een chocoladetoetje, maar ik houd daar niet van. Dus ik heb het voorgerecht (kaasstengels) als toetje besteld. Beetje vreemde blik van de gastheer, maar ik heb genoten.

De laatste avond van ons verblijf in Ponte Delgado hebben we weer gegeten in dit geweldig restaurant Boca de Cena. Dit keer kwamen we aan met wel een reservering. Dat hadden we direct na afloop van het eerste diner gedaan. Klokslag 19:00 uur stonden we bij het restaurant, maar was nog niet open. Na even te hebben gewacht, kwam daar de gastheer met een brede glimlach dat hij nog bezig was. Geen probleem! Het blijkt dat de gastheer alles zelf doet: het koken en de bediening. Echt super knap. Wat hem nog specialer maakt, is dat hij van elk tafeltje de bestelling weet te herinneren uit zijn hoofd. Zelfs een grote tafel van meer dan 6 personen. Geniaal!

De gastheer is ook echt in voor een geintje om ons als gast te plezieren. Wij hadden deze keer een fles wijn besteld en hij schonk zelf ook een glas in voor hemzelf uit onze fles om te toasten. Dat deed hij ook bij een dame die alleen was en ging echt aan tafel zitten om even een praatje te maken. Zelfs als er nieuwe gasten binnen kwamen, moesten die even wachten. De buikspieren zijn goed getraind. Beide avonden waren uitmuntend qua gezelligheid, service en eten. Absoluut niet lang hoeven wachten op ons diner.
Adres: R. de São João 4

#2 Louvre Michaelense

Het restaurant Louvre Michaelense is meer gevestigd in het centrum. Ook hier weer het geluk gehad dat er een tafeltje beschikbaar was. Na het diner stond er buiten een hele lange wachtrij. Maak zeker een reservering.

Voor je gevoel zit je te dineren in een interieur winkel. Aan de muren hingen vitrinekasten met allemaal spullen die je echt kon kopen. Lokale ondernemers die hun producten hadden uitgestald. Het zag er leuk uit.

De indeling van het restaurant was een paar tafels langs het raam en achter de bar. Verder bartafels dat je tegenover elkaar kan zitten. Het deed heel erg denken aan een oude winkel omgetoverd tot een restaurant. Een bepaalde sfeer hing er. In het Louvre Michaelense restaurant was er een menukaart waaruit je kon kiezen uit diverse gerechten. Er waren vis- en vleesgerechten en burgers om van te smullen. Was prima eten, maar voornamelijk voor de entourage kom je naar dit restaurant.
Adres: R. António José D’Almeida 8

#3 Suplexio

Wil je de beste burgers eten van Ponte Delgado? Een absolute aanrader is het Suplexio restaurant. Ik heb nog nooit zo’n heerlijke burger gegeten. Het restaurant is echt super klein met minder dan 10 tafels, maar ontzettend populair. Na het diner stond er een rij zo goed als op straat. Sommige personen hadden al een menukaart in de hand. Het zijn eigen gemaakte burgers met een speciale twist die je niet zo snel zou bedenken. Verrukkelijk!
Adres: R. de Pedro Homem 68

Alleen al voor de restaurants zou ik in Ponte Delgado willen blijven. In de restaurants heerst er een bepaalde gezelligheid die aanstekelijk is. Boca de Cena, Louvre Michaelense en Suplexio zijn echt de beste 3 restaurants van Ponte Delgado, Azoren. Ga hier zeker een keer heen tijdens je verblijf. Zeker na een dagje warmwaterbronnen in de buurt van Furnas is het aangenaam om in een gezellig restaurant te dineren.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.