?> Ervaar UNESCO 'Brugge' over het water! - Op reis met Ilse

Wanneer ik denk aan een uitstapje naar België, dan is Brugge een logische keuze. Een heerlijke bourgondische stad en staat sinds het jaar 2000 op de lijst van Unesco. Het Venetië van het noorden wordt ook wel Brugge genoemd. Dat is duidelijk te merken wanneer ik vaar over de reien. Tijd om deze gezellige UNESCO stad te ervaren over het water….

Ik ben zelf een paar keer geweest in Brugge toen de zon uitbundig scheen. Dat was genieten om de stad met het heerlijke weer te verkennen. Via de De Gentpoort begon mijn stedentrip in Brugge. Het is leuk om door deze historische binnenstad te lopen, maar Brugge echt verkennen doe je vanaf het water.

De rondvaart

Verspreid over de stad kan je kiezen voor een rondvaart. Er zijn diverse rederijen en ze varen allemaal dezelfde route. De kosten bedragen €10 p.p. en voor kinderen in de leeftijd 4-11 jaar €6 p.p. De rondvaart duurt 30 minuten. Om vanaf het water de stad Brugge te ervaren is erg plezierig. Heerlijk achterover leunen en luisteren naar de gids die je van alles verteld waar je langs vaart.

Eén van de hoogtepunten waar je langs vaart is Onze-Lieve-Vrouwe kerk. Met een hoogte van 115,5 meter is deze bakstenen kerktoren vanaf de gehele stad te zien. Echter waar je absoluut voor naar Brugge moet komen is bij uitstek Rozenhoedkaai, het meest fotogenieke bezienswaardigheid van het Venetië van het noorden. Vanaf het water vaar je door de reien met uitzicht op de prachtige historische panden en in de verte zie je daar het Belfort van Brugge op de achtergrond. Deze bezienswaardigheid is het symbool van Brugge en staat op het marktplein. Vanwege de hoogte van 83 meter is deze Belfort ook vanaf het water goed te zien wanneer je door de Rozenhoedkaai vaart. Wanneer je op het marktplein staat, betreedt zeker het Unesco gebouw Belfort en geniet van het fantastisch uitzicht van bovenaf.

Restaurant De Gouden Kroes

Na de zeer interessante rondvaart op het water en de wandeling door de stad, wacht een heerlijke maaltijd op je in restaurant De Gouden Kroes. Het leuke aan dit restaurant is dat het gevestigd is in een soort grot. Er is geen daglicht en door een kaars op tafel heb je een romantische avond.

Na deze enerverende dag ga ik met een voldaan gevoel weer terug naar huis. Brugge is een heerlijke stad om een dag te vermaken. Het leuke aan deze stad is dat je zowel aan wal als op het water kan genieten van deze historische Unesco stad. Het is elke keer een feest om Brugge te bezoeken. Ga het zelf ervaren!

Wat is jullie favoriete stad van België?

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.