?> De top 5 accommodaties voor een vakantie - Op reis met Ilse

Het type accommodatie is bepalend voor een vakantie. Het bepaald mede wat voor soort avontuur je gaat beleven. In mijn blog heb ik de top 5 accommodaties voor een vakantie samengesteld. Een verblijf in een hotel is namelijk anders dan in een tent. Na het uitstippelen van een route, komt de hamvraag welke type accommodatie geschikt is voor de vakantie. Het leukste is natuurlijk een combinatie tussen de soorten accommodaties. In deze blog neem ik jullie mee uit welke accommodaties je kan kiezen om zorgeloos te genieten op vakantie!

Caravan

Tot mijn elfde heb ik altijd met veel plezier gekampeerd met mijn ouders. Elk jaar weer een ander land in Europa. Een paar dagen voordat de zomervakantie begon, werd de caravan voor de deur gezet. Klaar voor de schoonmaak en om gereed te maken voor de vakantie. Als kind werd ik hier altijd erg vrolijk van om direct aan het begin van de zomer op vakantie te krijgen. De meeste van mijn vriendinnen gingen dan ook op vakantie. Van mijn ouders kreeg ik altijd een zakcentje om een zak snoep te kopen. Uiteraard mocht deze snoepzak pas open wanneer de vakantie was begonnen. Wat natuurlijk reuze spannend was om mijn eigen rugtas in te pakken voor de auto. In 2021 old-fashion, maar in de jaren 90 helemaal hip. De cd-speler kon niet ontbreken. Heerlijk om naar mijn eigen muziek te luisteren.

Als klein kind verbleven we met zijn vieren (ouders, broer en ik) in de caravan, later kwam daar de tent bij voor mijn broer. Brengt goede herinneringen naar boven wanneer ik hier aan terug denk. Het leukste aan kamperen is het maken van vrienden. Binnen no-time hebben kinderen al contact gelegd met leeftijdsgenoten. Meestal is er op de camping een soort ontmoetingsplek, zoals bij de tafeltennis waar iedereen bij elkaar komt.

Wanneer ik een caravan op de weg zie rijden, begint het bij mij altijd wel weer te kriebelen. Echter vind ik een vakantie met een caravan meer passen bij gezinnen. Voor deze doelgroep is het makkelijk om alles bij elkaar te hebben en voor kinderen op een kindvriendelijke camping te verblijven. Ze zeggen weleens: wanneer de kinderen het naar hun zin hebben, de ouders dat ook zijn. Ik kan mij daar wel wat bij voorstellen. Nu dat mijn vriend en ik nog alleen zijn, is het voor ons logisch om een ander soort accommodatie te kiezen voor onze vakantie.

Hotel

Een hotel is zeker een aanrader voor alle doelgroepen. Het fijne van een hotel is dat je bed wordt opgemaakt en je lekker kan dineren in het restaurant. Je hebt nergens geen omkijken naar. Qua luxe betreft sterren kan je helemaal zelf kiezen wat je belangrijk vindt qua faciliteiten. Voor mijzelf vind ik het voornamelijk belangrijk dat het een modern hotel is, ontbijt inclusief en een zwembad is ook altijd wel gewenst. Verder kijk ik ook altijd naar de locatie van het hotel. Altijd wel leuk als het is gevestigd in het centrum of vlakbij. Ik houd er wel van om in de stad te dineren. Zeker voor een kort verblijf kies ik voor een hotel. Zo verbleef ik tijdens mijn reis in Azië in een luxe hotel op Ko Tao. Echt prachtig om wakker te worden met het geluid van de zee. Mijzelf even verwennen.

Huisje

Tijdens vakantie boeken mijn vriend en ik graag een huisje om in te verblijven. Het fijne aan een verblijf in een huisje is dat je zelf kan kokkerellen en meer ruimte hebt dan in bijvoorbeeld een hotelkamer. Uiteten gaan is heerlijk, maar is ook wel fijn om na een dag vol bezienswaardigheden even heerlijk tot rust te komen in de accommodatie. Twee jaar geleden op Vlieland ook een huisje gehuurd voor een midweek. Zeker met een groep mensen is het altijd erg gezellig om met elkaar in dezelfde ruimte te ontspannen. Op Gran Canaria had ik gekozen voor het Marina Bayview om een week te verblijven. Ontzettend leuk appartement met uitzicht op zee. Wat wil je nog meer… Het appartement bestond uit twee verdiepingen. Net een echt huis. Woongedeelte beneden en slapen/douchen boven. Vooral het uitzicht was fenomenaal.

Tent

Met het mooie weer blijft het kriebelen om te overnachten in een tent. Het behoort tot mijn favoriete soorten verblijf tijdens een vakantie. Geweldig om in de avond voor de tent te zitten, kijkend naar de sterren. Tijdens ons kampeer avontuur in Bloemendaal aan Zee maakte mijn vriend elke ochtend een spiegelei op het kampeerstelletje. Geweldig om op deze manier aan de dag te beginnen. Het heeft iets romantisch een verblijf in de tent als stelletje. Lekker knus is het. De taakverdeling is ook super. Mijn vriend de tent en ik zorg ervoor dat we in de tent kunnen slapen.

De blauwe tent is van ons

Glamping

De nieuwe rage heb ik ook ontdekt. Alhoewel een verblijf in de tent geweldig is, is glamping een perfect alternatief voor als het echt heel heet of koud is. Wanneer je gaat glampen verblijf je in bijzondere type accommodaties. Te denken aan een boomhut, een dome, safari lodge of een dormer cabin om een paar voorbeelden te geven.

Het gemak dat de accommodatie al gereed is en meestal ook een kleine kitchenette heeft, maakt het erg populair om in te verblijven. Ook de locaties zijn bijzonder en voornamelijk in de natuur of nabije omgeving. Zowel voor gezinnen als stelletjes kan ik dit type accommodatie zeker aanraden.

Een paar weken geleden verbleven mijn vriend en ik in de dormer cabin in de Achterhoek. Een gezellig, basic cabin met een groot tentdoek erop en een veranda. Ook in het buitenland is het mogelijk om te glampen. Zo hadden wij in Oostenrijk een heerlijke boomhut voor een paar nachten.

Het uitzoeken van een geweldige accommodatie vraagt om tijd en geduld. Ik ben blij dat mijn vriend ook oog heeft voor bijzondere accommodaties. Het mooie is om tijdens een vakantie een verdeling te hebben. Niet alleen het type, maar ook de mate van luxe. Om deze reden vind ik het heerlijk om een combinatie te hebben uit deze top 5 accommodaties voor een vakantie. Het blijft vakantie en het is heerlijk om jezelf te kunnen verwennen!

Wat is jullie favoriete verblijf?

Tot de volgende reis avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.