?> Het kiezen van een vakantie met een baby - Op reis met Ilse

De vakantie is net geweest en ik sta te popelen om mij te oriënteren voor een volgende waanzinnige vakantie. Als stelletje zou dit het scenario zijn. Echter sinds afgelopen november kunnen wij ons een gezin noemen en gelden er andere verwachtingen voor een vakantie. Het kiezen van een vakantie met een baby is een heel ander verhaal…

De eerste paar maanden met onze dochter is een prachtige tijd. Een tijd om haar beter te leren kennen en af te tasten hoe het zal zijn op vakantie als gezin. Diverse bestemmingen passeren de revue. Te denken aan Griekenland (de eilanden of Chalkidiki), Canarische Eilanden, Balearen eilanden, Kaapverdië of zelfs Curaçao. Het gevoel gaat alle kanten op. Wat is wijsheid met een baby? Hoe gaat zij het ervaren? Waar moeten we rekening houden met een 10 maanden oude baby. Allemaal vragen waar ik aan denk bij het zoeken naar een vakantie. Ik kijk nu met andere ogen naar de accommodaties en hun voorzieningen.

Het kiezen van een accommodatie

Per bestemming is de optie aangevinkt voor een kindvriendelijke accommodatie. Ik vind het belangrijk dat een babybed en kinderstoel aanwezig zijn. Ook een kinderzwembad zou lekker zijn om met onze dochter het water in te gaan om af te koelen. Het is al echt een waterratje aan het worden. Dat wordt flink spetteren.

Waar let je nu op bij het maken van je besluit voor een accommodatie? Tijdens een vakantie is het heel prettig om een appartement met kitchenette te boeken. Je hebt meer vrijheid om te bewegen en wat je met het avondeten gaat doen. Wordt het koken of uiteten? Tijdens mijn zoektocht is een belangrijke criteria een ruim appartement met aparte slaapkamer, kitchenette en een terras/balkon. Zo kunnen mijn vriend en ik nog heerlijk genieten van de zwoele avonden zodra de kleine op bed ligt. Ook de ligging van de accommodatie is een belangrijk punt om naar te kijken als jong gezin. Je wilt niet eindeloos lopen naar de dichtstbijzijnde winkel, restaurant of het strand. Een kilometer vind ik de max. Voor een supermarkt ben ik zelfs nog strenger qua afstand.

Voor ons als gezin is het nu ook een stuk belangrijker hoe de accommodatie eruit ziet en de daar bijhorende beoordelingen van andere reizigers. Een vakantie met een baby betekend nu eenmaal meer tijd spenderen bij de accommodatie. Tijdens de slaapjes van onze dochter moeten mijn vriend en ik nog steeds het vakantiegevoel hebben om even lekker te relaxen.

Vanwege deze criteria zijn vele accommodaties de revue gepasseerd. Uiteindelijk hadden we bij één accommodatie echt een goed gevoel en ook de bestemming klopte.

De bestemming met een baby

Als eerste vakantie voor onze dochter willen we meer rust creëren en voor langere tijd in dezelfde accommodatie verblijven. Als stelletje zijn we een rondreis gewend. Het is dan ook even schakelen om het rustiger aan te doen. Het is ook aftasten hoe zij gaat reageren met alle nieuwe indrukken. Gelukkig is het een rustig kind en ontzettend nieuwsgierig. Na het zien van de vele accommodaties en de tarieven komt één bestemming telkens naar voren die wordt gezien als een ideale bestemming voor kinderen. Dat is uiteraard Menorca. De natuur schijnt waanzinnig mooi te zijn en een rustig eiland om vakantie te vieren met kinderen. Dat beloofd wat…

Definitief besluit

Eind februari eindelijk de knoop doorgehakt om op vakantie te gaan naar Menorca en direct de vluchten geboekt met Transavia. De vluchttijden zijn absoluut niet ideaal om super vroeg vanaf Schiphol te vliegen. Dat wordt nog een onderneming om in de nacht met een baby richting Schiphol te rijden. Gelukkig slaapt ze in de auto. Halverwege september begint het avontuur voor twee weken.

Menorca vormt samen met Mallorca en Ibiza de Balearen Eilanden. Het eiland Menorca is een stuk rustiger en hierdoor erg geliefd bij gezinnen met jonge kinderen. Het is ook maar 2 uurtjes vliegen. Ideaal met een baby die voor het eerst gaat vliegen. De parelwitte stranden met turquoise water geeft het ultieme vakantiegevoel. Menorca is niet bijzonder groot, maar de vele bezienswaardigheden zorgen voor een afwisselende vakantie. Het eiland heeft twee gezichten. De kustlijn in het noorden is een stuk ruiger met bizarre rotsformaties om te zien. Het zuiden is ideaal voor een stranddag.

Nu dat de bestemming bekend is, wordt het tijd om het verblijf te gaan regelen. Aangezien we niet gewend zijn om langer dan een aantal dagen te verblijven op één plek, hebben we nu ook gekozen om meerdere accommodaties te boeken. De eerste week zullen we in het noorden van Menorca verblijven en de tweede week heerlijk naar het zuiden.

Ik kijk er nu al naar uit om als gezin dit prachtige eiland te verkennen. Nu is het tijd om in te lezen welke bezienswaardigheden we kunnen bezichtigen op Menorca. Laat de vakantie maar beginnen…

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.