?> Kerst in New York City - Op reis met Ilse

Je hebt bepaalde steden die je echt een keer gezien moet hebben. Voor mij stond New York City als absolute nummer 1 op mijn lijstje. In 2005 werd deze droom werkelijkheid. Samen met mijn ouders mocht ik deze stad ervaren een week voor kerst. Hoe magisch is dat!

Heel kort voor vertrek wist ik pas dat ik naar de Big Apple zou gaan. Met Sinterklaas had mijn moeder allerlei vragen opgesteld die correspondeerde met een chocoladeletter van het woord New York. Was een hele leuke manier om mij te verrassen met een bezoek aan deze prachtige stad.

In mijn nieuwste avontuur heb ik een selectie gemaakt van de bezienswaardigheden die je kan bezoeken in het stadsdeel Manhattan. Het hart van New York City. Ik liet mij in 2005 betoveren met kerst in New York City.

Central Park

In Central Park heerst een oase van rust in deze drukke stad. Dit park met meer dan drie vierkante kilometer wordt door New Yorkers gebruikt voor hun beweging. Je ziet veel hardlopers een rondje rennen. Het is een heerlijk park om even tot rust te komen van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Vanaf het park heb je ook een mooi uitzicht over de stad, aangezien het park wordt omgeven door hoge gebouwen.

Hoe romantisch is het om met je geliefde een rondje met paard en wagen te rijden door het park. Ook een leuke activiteit voor het gezin. Het is ook mogelijk om zelf de fiets te pakken of deel te nemen met een fietstour met gids door het park. Kortom ook in het Central Park is genoeg te beleven.

Manhattan

Manhattan is een stadsdeel van New York City opgedeeld in diverse wijken. In elke wijk heerst er op elk uur van de dag bedrijvigheid. Manhattan slaapt nooit met de gillende sirenes en de herkenbare gele taxi’s die af en aan rijden. Het is een bruisend stadsdeel van New York City die uitnodigt om te gaan verkennen. Manhattan wordt gezien als het hart van New York City en het financiële district van de stad met Wall Street met de hoge gebouwen.

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de wijk Midtown Manhattan. In dit deel van de stad bevindt zich het entertainment gedeelte met Times Square, Broadway en Empire State Building. Pak je wandelschoenen en geniet wat Manhattan te bieden heeft.

Times Square

Op Times Square gebeurd het allemaal. Deze locatie wordt gezien als het hart van New York City. Je komt ogen tekort. Zeker in de avond is het een beleving om hier aanwezig te zijn met de ontelbare neonreclames en videoreclames op de gebouwen rondom Times Square. Absoluut is Times Square de ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen. Het nabij gelegen Broadway is een paradijs voor musicalliefhebbers.

Een andere droom van mij is om ooit op 31 december op Times Square te staan om het nieuwe jaar in te luiden. Dat lijkt mij magisch!

Statue of Liberty

Het vrijheidsbeeld gevestigd op Liberty Island is toch wel het symbool van de stad. Het beeld is 46 meter hoog en 93 meter hoog als je de sokkel meerekent en is een imposant standbeeld die je van verre ziet. Gelukkig kan je het standbeeld ook van dichtbij bezichtigen. Vanaf Lower Manhattan dien je een ferry te nemen naar Liberty Island. Let op, vooraf wordt je gescreend en moet je door een detectiepoortje. Net als op de luchthaven. Van te voren dien je een ticket te reserveren. Met het ticket kun je het vrijheidsbeeld bezoeken en het Statue Liberty Museum.

Wanneer je vanaf het vrijheidsbeeld de stad wil bezichtigen, dien je 354 treden te klimmen. Dan zal je ongetwijfeld een waanzinnig uitzicht hebben. Helaas heb ik het niet gedaan. Wanneer ik ooit weer in New York City ben, staat deze activiteit zeer hoog op mijn lijst. Het was wel al fantastisch om over Liberty Island te lopen en van dichtbij dit prachtig standbeeld te bezichtigen.

Ground Zero

Iedereen zal zich nog wel herinneren waar hij/zij was op de dag van 9/11. Toen ik er was in New York City was het nog maar vier jaar geleden toen deze terroristische aanslag was gebeurd. Je kon nog duidelijk zien waar de Twin Towers hadden gestaan. Langs de hekken hingen borden met alle namen die waren omgekomen. Ik kreeg echt kippenvel. Een moment om stil van te worden. Nu 26 jaar later zou ik heel graag nog een keer terug gaan om het monument voor de slachtoffers te bezichtigen. Zal heel indrukwekkend zijn.

Empire State building

Vanaf deze wolkenkrabber van Manhattan heb je een fantastisch uitzicht over de stad en omgeving. Met een hoogte van 381 meter staat dit gebouw centraal in Manhattan. In 1931 is deze wolkenkrabber geopend en was lange tijd het hoogste gebouw van New York City. De Empire State building heeft drie verdiepingen voor een fantastisch uitzicht. Op de 80ste, 86ste en 102e verdieping kan je genieten wat New York City te bieden heeft.

Voor het uitzicht vanaf de 102e verdieping dien je een meerprijs te betalen. Dit kan ter plaatse. Dit uitzichtpunt wordt One World Observatory genoemd. Echter zou ik zeer aanraden om van te voren een ticket te boeken voor de Empire State building vanwege de populariteit.

Rockefeller Centre

Tijdens kerst in New York City te zijn was onwerkelijk. Zeker rondom Rockefeller Centre staan overal kerstbomen. De grootste kerstboom staat voor het gebouw vanaf begin december met een heuse ijsbaan ervoor. Wat een heerlijke sfeer heerst er. Spontaan kan je niet wachten totdat het kerst is. De gezelligste periode van het jaar.

Het Rockefeller Centre is een complex bestaande uit 19 gebouwen gelegen tussen 48th en 51st street op Manhattan. De toeristische attractie van Rockefeller Centre is het uitzichtpunt ‘Top of the Rock Observation Deck’. Vanaf hier heb je op de 95ste verdieping een fenomenaal uitzicht over de stad. Ook een bekend gebouw bij Rockefeller Centre is het Radio City Hall gebouw. In dit gebouw had mijn vader een uitvoering geregeld. Heerlijk opgedost een avondje genieten.

Brooklyn bridge

De meest iconische brug van New York City is toch wel Brooklyn Bridge. De toegangspoort voor de wijk Brooklyn. Vanaf de brug heb je een waanzinnig uitzicht over de skyline van Manhattan.

Grand Central Terminal New York

Ook al heb je geen treinreis op de planning staan, dan is een bezoek aan dit imposante gebouw een absolute aanrader. Op 42nd Street staat dit grootste treinstation van de wereld dat in 1913 werd geopend. Dat alleen al is een reden voor een bezoek. Het Grand Central Terminal kent 44 perrons, 67 sporen en diverse restaurants. Echter kom je om de grote stationshal te bewonderen met al het grandeur.

Wat vloog de tijd voorbij. New York City was gehuld in kerstsferen. Je kwam direct in een feeststemming. Ik heb genoten van mijn bezoek aan deze bijzondere stad. Ik kan het absoluut aanraden om kerst in New York City te vieren. Een magische sfeer hangt er tijdens deze periode in de stad. Echter is New York City altijd een fantastische stad voor een stedentrip. Het stadsdeel Manhattan heeft een aantrekkingskracht dat je gewoon moet ervaren…

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.