?> De Nieuwe Kerk op 85 meter hoogte in Delft - Op reis met Ilse

De Nieuwe Kerk in Delft is een bijzondere bezienswaardigheid in de wetenschap dat hier alle leden van het Huis van Oranje-Nassau met hun echtgenoten in de grafkelder zijn bijgezet. De voornaamste reden voor mij om de Nieuwe Kerk te bezoeken was vanwege het uitzicht op 85 meter hoogte. Tijd om te genieten van de Nieuwe Kerk op 85 meter hoogte in Delft.

Op een zonovergoten dag was het moment daar om Rotterdam en Den Haag in de verte te aanschouwen vanaf een hoogte van 85 meter. Na de aanschaf van het toegangsbewijs en de rugtas in het kluisje, was het tijd om de benen het werk te laten doen. In een nauwe toren met minimale plekken om elkaar te passeren begon de klim van 376 treden naar de top. Samen met mijn moeder begon het avontuur.

Op weg naar boven zijn er diverse mogelijkheden om de benen even rust te gunnen. Halverwege konden de zonnestralen op onze gezicht schijnen in de frisse lucht. Wauw! Dit uitzicht was al fantastisch. Het was even gissen welke kant Rotterdam en Den Haag lagen, aangezien dit niet wordt aangegeven. Aan de hand van een aantal herkenningspunten is het ons toch gelukt. Helaas kan je niet volledig rond lopen op deze verdieping. Was ook weer geen straf om het uitzicht twee keer te kunnen bewonderen.

Om helemaal boven te komen, hadden we nog een aantal treden te gaan. Dit deel van de toren was nog nauwer en moeilijker om tegenliggers te vermijden. Het was des te meer een feest om boven te staan op 85 meter hoogte. Dit uitzicht was nog indrukwekkender dan een verdieping lager. Hier kon ik echt intens van genieten. Het was prima vertoeven in het zonnetje. Hier bovenop kan je wel een geheel rondje lopen.

Met een laatste blik op 85 meter hoogte begon het dalen. Via dezelfde weg konden we nu dalen richting de entree. Bij het naar beneden gaan, was het meer opletten waar de voeten gezet moesten worden. De treden zijn ongelijk. Het dalen vond ik om deze reden juist wel wat vervelender door het continue concentreren. Dat was ook duidelijk te merken terug bij het kluisje. Mijn benen stonden te trillen als een gek. Vrij normaal bij mij. Hahah!!! Ieder geval het bewijs dat de benen iets hadden gedaan.

Het was echt een stralende dag om van dit uitzicht te genieten. Je kon wel duidelijk merken dat het half maart was. Ondanks de zon, stond er toch een frisse wind. Dit zorgde dat het in de schaduw behoorlijk koud was. Dit mocht de pret niet bederven. Ik heb genoten van de Nieuwe Kerk op 85 meter hoogte in Delft.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.