?> De zwangerschap zorgt voor een andere vakantie - Op reis met Ilse

Schandalig om zo lang niets van mij te horen. Zwanger zijn is prachtig, maar wat kan je ook ellendig voelen. Echt de zwangerschapshormonen gieren door mijn lijf. Door de vermoeidheid heb ik helaas niet kunnen bloggen. Ik zit nu in mijn tweede trimester en de misselijkheid is gelukkig nu een stuk minder. De energie die ik weer heb, ga ik goed gebruiken op een rustiger tempo. De zwangerschap heeft er wel voor gezorgd dat de vakantie in juni op een andere manier wordt ingevuld. Benieuwd naar de invulling? Ik neem je mee op dit avontuur.

Ontdekking van de zwangerschap

Begin maart is het moment daar om een zwangerschapstest te doen. Zonder verwachting netjes de instructies opgevolgd en al snel zijn daar de bekende twee streepjes. Vol ongeloof mijn vriend aangekeken en langzaam begint het besef in te dalen dat ik zwanger ben. Yeah!!! Een paar dagen op mijn verjaardag de ClearBlue test gedaan met indicatie van aantal weken. Weer positief! De indicator 3+ weken betekend 4-5 weken. Ik wil het gelijk van de daken schreeuwen, maar is nog veelste vroeg. Anderhalve week later de eerste echo en gelukkig het vruchtje zit in de baarmoeder en een kloppend hartje. Ik ben opgelucht en eindelijk aan de ouders en broers verteld. Super geweldige reacties. Ukkie, zoals we de kleine noemen, gaat verwend worden door de opa’s en oma’s.

Ontzettend leuk dat ik zwanger ben, maar de vakantie moet opnieuw worden bekeken. Eindelijk zou ik dit jaar met eigen ogen Albanië kunnen aanschouwen. Echt een land op mijn bucketlijst dat al super lang een wens is van mij om te bezoeken. De vakantie naar Albanië en Montenegro is al helemaal gepland en geboekt. Toch begin ik twijfels te krijgen. Mijn vriend heeft zich al eerder erover uitgesproken dat hij liever Albanië een ander keer wil doen. Zoals op de planning wordt het een actieve vakantie met een paar flinke rijafstanden. Niet ideaal als je zwanger bent. Ook zijn de wandelingen in de bergen een stuk zwaarder met een dikkere buik en conditie van niks. Tijdens een wandeling samen in het bos mijn twijfel uitgesproken en een andere route besproken. Beide zijn blij met dit besluit. Ongeacht de route gaat het een top vakantie worden.

De nieuwe vakantieplanning

De tickets naar Dubrovnik met Transavia staan al vast en annuleren kost geld. Ook zonde om er geen gebruik te maken. Toch onze laatste vakantie met zijn tweetjes en vind ik wel speciaal om hier bij stil te staan. Lekker genieten van de rust die we nog hebben. Ik mag ook gewoon nog vliegen qua aantal weken. Tijd om een mooie, relaxte vakantie te bedenken met Dubrovnik als begin- en eindpunt.

Nu dat Albanië is afgevallen, biedt dit perspectief om mijn andere wens te verzilveren. Op de brug van Mostar wil ik ook ontzettend graag staan. Met een goede timing hoop ik dat ik normaal zicht heb en niet de hoofden hoef te tellen. Een ander land dat ik wel echt heel graag in de planning wil houden is Montenegro. Lijkt mij een waanzinnig mooi land en erg divers. Met deze twee bestemmingen in mijn achterhoofd begint het bedenken van een logische route. Gelukkig al vrij snel een route op papier met korte rijafstanden en voldoende tijd om op één plek lekker te relaxen.

De route

Na een dag in Dubrovnik, vervolgt de route richting het noorden naar het eiland Brac. Een heerlijke accommodatie uitgekozen bij de haven. Ik zie mijzelf al in het zwembad liggen met uitzicht op de boten. Na een paar dagen ontspanning is het tijd voor de bruisende stad Split. Lekker een verblijf in het centrum. Bezienswaardigheden binnen bereik. Helemaal top. Ook een uitstapje naar het National Park Krka staat op de planning. Prachtig met de watervallen. Tijd om het wonderschoon van Kroatië achter ons te laten en richting Bosnië en Herzegovina te rijden. De bestemming Mostar en Sarajevo staan de komende dagen op de planning. Ik kijk ontzettend uit naar de accommodatie van Sarajevo. Slapen aan de Miljacka rivier. Montenegro is de laatste bestemming en lekker divers. We beginnen in het noorden in het Durmitor National Park. Vervolgens na een paar dagen dalen we af richting het zuidoosten bij het Sköder meer dat op de grens met Montenegro en Albanië ligt. Als laatste een aantal dagen bij Kotor relaxen van deze geweldige vakantie.

Over een aantal weken begint de vakantie al voor ons. Even heerlijk quality time met vriendlief. Genieten van de tijd die we samen hebben, voordat ons leven in oktober totaal anders gaat worden.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

2 reacties

  1. Hoi Ilse en vriend. Gefeliciteerd met de zwangerschap, wat leuk en spannend voor jullie! Geniet van jullie voorlopig laatste vakantie samen. Liefs Flora Bakker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.