?> De pruttelende warmwaterbronnen van Furnas - Op reis met Ilse

Op 18 september 2021 werd mijn droom eindelijk werkelijkheid. Vanuit Madeira vloog ik naar São Miguel, het hoofdeiland van de Azoren. Hier zou ik als eerste de pruttelende warmwaterbronnen van Furnas bezoeken. Ik moest even in mijn arm knijpen om te beseffen dat ik echt op avontuur zou gaan op de Azoren. De eilandengroep Azoren stonden al een eeuwigheid op mijn bucketlijst. Bij aankomst scheen gelukkig het zonnetje en de zon is de hele week niet meer weggegaan.

Het begin van het avontuur op de Azoren

Net als op Madeira duurde het hier ook een eeuwigheid voordat wij in de huurauto zaten. Net voor onze vlucht was een andere vlucht geland en deze personen moesten ook allemaal bij dezelfde verhuurmaatschappij een auto huren. Het nadeel hier was dat ook huurauto’s die ingeleverd werden bij dezelfde balie terecht moesten. Deze personen kregen voortdurend voorrang. Zodoende duurde het ruim een uur voordat wij op weg waren naar onze accommodatie in Furnas.

De schoonheid van de Azoren werd direct duidelijk op de weg. Wauw, wat had ik zin om São Miguel te gaan ontdekken. Na ruim een half uur kwamen we aan in Furnas, de stad van de pruttelende warmwaterbronnen. Onze accommodatie ‘Furnas Lake Forest Living’ was gevestigd in een prachtige groene omgeving. Deze accommodatie zal ik in een latere blog uitvoerig beschrijven. Ben je alvast benieuwd? In mijn blog over de voorbereiding van de vakantie kan je alvast een glimp opvangen van deze geweldige accommodatie.  

Lake Furnas

De zon scheen uitvoerig om nog iets kleins te ondernemen. Op loopafstand van de accommodatie ligt Furnas lake met de pruttelende waterbronnen. Het was te laat in de middag om volledig langs het meer te lopen waar je een paar uur over doet. Om deze reden een klein stukje langs het meer gelopen. De glinstering in het water was fantastisch om te zien. De natuur op de Azoren liet zich gelijk op zijn beste moment zien. Halverwege de wandeling zagen we een verlaten kerkje. Het zag er een beetje luguber uit vond ik. Echt zo’n kerk die niet mis zou staan in een film setting. Het trok zeker mijn aandacht. De foto’s spreken voor zich zou ik zeggen. 

De volgende dag was het gelukkig weer een stralende zonnige dag waar we zeker gebruik van hebben gemaakt. Als eerste zijn we naar de andere kant van het meer gereden waar je echt duidelijk de pruttelende waterbronnen te zien krijgt en langs kan lopen op een vlonderpad. Om deze bezienswaardigheid te bezichtigen betaal je €3 per persoon voor een gehele dag. Net voor ons was een bus vol toeristen uitgestapt. Uiteraard gingen deze personen direct naar de pruttelende waterbronnen. Je wilt er wel enigszins rustig van genieten en zodoende eerst naar het meer gelopen waar je ook het water zag pruttelen op diverse plekken. Dat was wel heel cool om te zien en uiteraard ook het uitzicht op Lake Furnas vanaf de andere kant was waanzinnig.  

Na even gewacht te hebben, konden wij ook over de vlonderplanken lopen om de pruttelende waterbronnen te zien. Er kwam behoorlijk stoom vanaf en uiteraard rook het geweldig naar rottende eieren. Haha!! Het was leuk om te zien. Raak je niet uitgekeken op het pruttelende water, dan raad ik zeker aan om op vakantie te gaan naar IJsland. Het leuke van deze waterbronnen op de Azoren is dat je diverse naamkaartjes ziet van restaurants die hier op de vulkaan hun gerecht bereiden. Dat is het lokale gerecht genaamd “Cozido”, een stoofpot van aardappelen en vlees die zes uur in de ondergrondse thermische warmte verdwijnt. Helaas niet aan toe gekomen om dit gerecht te proeven. Zal vast lekker smaken. 

Uitzichtpunt Pico do Ferro

Het gebied van de waterbronnen bij Lake Furnas is klein en heb je eigenlijk wel in een half uur gezien. Aan de rand van de stad zelf heb je ook deze geisers waar je doorheen kan lopen. Tegenover is een parkeerplaats waar je gratis kan parkeren. Na dit fenomeen gezien te hebben, was het tijd om Lake Furnas van bovenaf te bezichtigen. Een prachtig uitzichtpunt is Pico do Ferro wat prima te bereiken is met de auto en redelijk grote parkeerplaats heeft. Hier staat ook een kraam met souvenirs. Dit uitzicht bereik je als je de stad Furnas uitrijdt en richting Ribeira Grande rijdt. Aangezien het een heldere dag was hebben wij genoten van het uitzicht op het meer, de stad Furnas en de kustlijn die je vanaf hier prima kan zien.  

Het was een perfecte dag voor een kennismaking met de Azoren. Wat een prachtig en divers landschap. Zelfs de wegen zijn een genot om te rijden. Prachtig landschap dat voorbij raast. De komende tijd zal ik jullie enthousiast maken om deze bestemming ook op jullie lijstje te zetten.  

Benieuwd!!! Houd dan zeker mijn website in de gaten of je kan je inschrijven voor mijn nieuwsbrief om geen avontuur te missen.  

Tot de volgende avontuur. 

Lieve reisgroet, 

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.