?> Masca een betoverend landschap - Op reis met Ilse

Tenerife heeft betoverende landschappen, waaronder de omgeving van Masca. In de reisgids en op vele websites wordt Masca omschreven als het mooiste dorp van Tenerife. Dit wil ik wel met mijn eigen ogen zien. Vol goede moed de eerste volle dag besteed om Masca een betoverend landschap te verkennen.

Vanuit de richting Los Gigantes klimt de weg steeds verder omhoog met vele bochten. Het is genieten als passagier om de steeds groenere omgeving tot mij te nemen. Als je denkt dat het al een mooi landschap is, wacht dan totdat je de afslag naar Masca neemt. De bochten worden steeds scherper en de weg heerlijk vernauwend. Ik raad aan om hier te rijden als je geen angst hebt om in de bergen te rijden. Door de aanwezigheid van de vele auto’s en bussen moet de chauffeur behendig zijn om iedereen te ontwijken op de smalle weg. Ik ben ieder geval blij dat mijn vriend rijdt en het ook niet erg vindt. Laat mij maar de fotograaf zijn.

Al rijdend door dit betoverend landschap doet mijn hart sneller kloppen. Wat is het hier prachtig. Al rijdend zie ik een aantal stopplaatsen om van dit fenomenale landschap te genieten. Als een echte fotograaf moet ik hier natuurlijk even stoppen. Te meer is het teleurstellend om continue te zien dat er geen plek meer over is om de auto te parkeren. Zorg dan ook dat je heel vroeg bent of eind van de dag om de horde toeristen te vermijden. Om niks te missen van de schoonheid besluit ik om foto’s te maken vanuit de auto. Een voordeel van de vele auto’s dat het onmogelijk is om hard te rijden en zo nu en dan moet stil staan om auto’s te passeren.

Bij Masca aangekomen is het zoeken naar een parkeerplek tussen de bussen en andere auto’s. Een onmogelijke opgave. In de verte zie ik andere auto’s geparkeerd staan en vol goede moed bedenk ik dat er niks anders op zit dan de auto iets verder te parkeren. Ik zie Masca steeds kleiner worden en al vrij snel kom ik tot de conclusie dat ook deze mogelijkheid geen realiteit is.

Mijn vriend rijdt steeds verder uit het dal en de schoonheid van Masca kan ik niet met eigen ogen bewonderen. Hier moet ik even van slikken om dit te laten bezinken. Voor vandaag is Masca alleen vanaf afstand te bewonderen voor mij. Als troost zie ik een restaurant met uitzicht op het betoverend landschap van Masca. Tot mijn vreugde zie ik een parkeerplek vrij. Mijn geluk kan niet op wanneer ik een wandelpad richting het dal zie gaan. In anderhalf uur wandelen zou ik toch Masca kunnen bewonderen. Nu alleen mijn vriend nog overtuigen.

Om te wandelen heb ik geen rekening gehouden en vanmorgen lekker ballerina’s aangetrokken. Ik zie mijn vriend naar mijn schoenen kijken en weet al wat hij gaat zeggen. Mijn overtuigingskracht werkt dit keer niet en ik weet dat hij gelijk heeft. Dalen heb ik geen moeite mee, maar stijgen is een ander verhaal. Midden op de dag in de warmte is dit geen pretje. Mijn verstand gebruikt en na een heerlijke koude cola de auto ingestapt op weg naar andere bezienswaardigheden in het noordwesten. Wie weet later in de week nog een kans..

Al rijdend in deze omgeving is geen straf. Na elke bocht is het uitzicht weer anders, waardoor ik met volle teugen geniet van deze weg. Een mooie kennismaking met het prachtige Tenerife. Kan niet wachten wat dit mooie eiland nog meer in petto heeft voor mij. Na het bezoek aan Lanzarote afgelopen januari, heb ik hoge verwachtingen van Tenerife.

Masca

De aankomende weken zal ik jullie enthousiasmeren met al mijn avonturen die ik tijdens de vakantie op Tenerife meemaak. Niet te vergeten de twee heerlijke accommodaties. Zit achterover en geniet de komende tijd van Tenerife.

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.