?> Middelburg, de stad waar je niet omheen kan!!! - Op reis met Ilse

Wat kan ik intens genieten om zeker in deze rare tijd toerist te wezen in eigen land. Met Pasen besloten om eens rond te wandelen in Middelburg. De hoofdstad van de provincie Zeeland. Ondanks het koude weer, toch vol goede moed richting Middelburg gereden.

Ik ben al wel een aantal keer in deze mooie stad geweest, maar voornamelijk om te winkelen. Nu wilde ik weleens de verborgen plekken van de stad verkennen. De auto geparkeerd in parkeergarage Geere, vlakbij de Albert Heijn. Het fijne van deze parkeergarage is dat het gratis parkeren is op een zondag. Deze keer besloten om eerst langs de buitenzijde van de stad te lopen. Krijg je al een andere indruk wat de stad te bieden heeft.

De wandeling begon gelijk goed. In de buurt van de Albert Heijn en einde van de winkelstraat staat een prachtig statig gebouw waar ik zeker de tijd voor heb genomen om in mij op te nemen. Zelfs met bewolkt weer kan je de schoonheid erin terug zien. Tijd om de wandeling te hervatten en via een aantal straten terecht gekomen bij de Koepoort. Ik vind de poort erg lijken op Arc de Triomphe in Parijs. Als ik mijn ogen dicht zou doen, zou ik mij kunnen inbeelden dat ik aan rondwandelen ben in Parijs. Wat een heerlijk vooruitzicht…. Bij de Koepoort ligt het Molenwater Park. Niet zo heel groot, maar leuk voor de buurt. Je kan genieten van de fontein en het pad hebben ze gemaakt van boomstammen. Lekker terug in de natuur.

Aan de andere kant van de Koepoort ligt een ander park langs de rivier. Ik houd van parken en ik vind het geweldig als je in de stad bent en je kan de rust opzoeken. Hier en daar staan een aantal bankjes om even bij te komen. Het is geen ontkomen aan, want van ver zie je al de top van de Oostkerk. Een prachtige ronde kerk in een woonwijk. Het park moest ik even verlaten om de kerk van dichterbij te bekijken.

Via het park en een aantal kronkelende straten stond ik opeens bij de haven van Middelburg. Een aantal kleine zeilschepen lagen voor anker, wat het beeld compleet maakte. Via de Spijkerbrug aanschouwde ik de haven vanaf een andere zijde. Ook leuk om vanaf meerdere kanten een plek te bezichtigen. Het leuke aan dit stukje van Middelburg is dat de huizen allemaal een naam hebben van een wereldstad. Grappig om te zien. Gelopen tot aan de Bellinkbrug en via allerlei steegjes uiteindelijk uitgekomen bij het Damplein. Het was duidelijk lunchtijd, want de lucht van de vette hap rook je al van verre. Mij ingehouden en doorgelopen naar de Oude Abdij. Dit vind ik persoonlijk echt het mooiste plein met een oase aan prachtige gebouwen waar je de tijd even voor moet nemen. Het was ook lekker rustig. Mijn camera kon alles mooi vastleggen. Het Zeeuws Museum is hier ook gevestigd. Op dit plein genoten van de schoonheid met een boterham.

Na de Abdij heb ik een aantal straten genomen en op een gegeven moment wist ik niet meer waar ik was. Dat maakt een wandeling zo leuk. Het is elke keer feest wat je aan het bezichtigen bent. Ik heb dan ook nooit echt een vaste wandeling in mijn hoofd. Ik loop altijd rond totdat ik wat leuks zie in de verte wat de moeite waard is voor een foto. Ik volg letterlijk mijn neus. Na het zien van een mooie kerk en een tuin die te bereiken was via een aantal stegen toch weer terecht gekomen in het centrum. Via de winkelstraat naar het marktplein gelopen waar weer een iconisch gebouw staat van Middelburg. Uiteraard heb ik het over het Stadshuis. Het is lastig om niet verliefd te worden op dit gebouw. Het Stadshuis staat op het gezelligste plein van Middelburg met overal restaurants gevestigd. In de winter kan je hier schaatsen op de ijsbaan met kraampjes eromheen en genieten van de vuurkorven en glühwein.

Middelburg is echt een stad die je in alle seizoenen kan bezichtigen. Het straalt gezelligheid uit. Bij een bezoek aan de provincie Zeeland kan Middelburg gewoon echt niet overgeslagen worden. Het is een gemoedelijke stad die alles te bieden heeft aan de bezoeker. Van winkelplezier tot aan het bezichtigen van historische gebouwen en uiteindelijk genieten van een welverdiende maaltijd in de vele restaurants die de stad rijk is. Aanrader is restaurantje Nummer 7 aan de Rotterdamse Kaai bij de haven. Een kleinschalig restaurant met een huiskamer sfeer. Voortreffelijk eten! Ga dat ervaren als straks dit weer mogelijk is.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.