?> Corsica, het eiland dat mij heeft verrast! - Op reis met Ilse

Corsica, het eiland dat tot Frankrijk behoord en is gelegen in de Middellandse Zee heb ik in mijn hart gesloten. Dit eiland heeft mij absoluut verrast. Wat is Corsica een perfecte bestemming om vakantie te vieren. Op het laatste moment voor dit eiland gekozen voor een vakantie, maar geen seconde spijt gehad. In mijn blog zal ik jullie meenemen langs de hoogtepunten van dit prachtig eiland.

Het was de bedoeling om op een fietsvakantie te gaan naar Normandië vanuit Nederland. Helaas kwam ik tot de ontdekking dat de komende weken regenachtig zou verlopen. De vakantie op Sicilië nog vers ingedachte dat het continue had geregend, besloten voor een alternatief. In de laatste week voordat ik zou gaan, een vakantie naar Corsica geboekt met de fiets. Dat was nog een hele onderneming. Zo stond ik opeens met de fiets op de luchthaven van Ajaccio. Dat was nog een avontuur om naar het centrum te fietsen, maar erg gaaf om op deze manier de vakantie te beginnen. Ik stelde mij voor om Corsica op de fiets te ontdekken. Helaas had ik door mijn korte research geen rekening gehouden dat Corsica erg bergachtig is.

Ajaccio

Vol goede moed mijn avontuur op Corsica begonnen op de fiets richting Bonifacio. Het had de hele dag gekost om maar een paar km af te leggen. In de avond moest ik eerlijk zijn en besloten om de volgende dag weer terug te fietsen naar Ajaccio. De fietsvakantie ging niet lukken, wat wel ontzettend jammer was. Gelukkig vrij snel een accommodatie gevonden voor de komende weken om vanuit daar allerlei uitstapjes te maken op het eiland. Helaas was het in 2017 net ingevoerd dat de fiets niet meer mee mocht in de trein. Nog een paar keer de fiets gepakt om vanuit Ajaccio korte stukken te fietsen.

De hoofdstad van het eiland Ajaccio heeft een leuk centrum, prachtige stranden en ademt Napoleon. Het geboortehuis wat nu een museum is, kan worden bezichtigd en net buiten het centrum op een heuvel staat het standbeeld. Hiervandaan heb je ook een mooi uitzicht over de stad. De oude stad is gevestigd bij de haven waar ook het fort staat. Hier kan je de twee bastions en wachttorentje bezichtigen. Toe aan een terrasje? Hier bij de haven kan je gezellig genieten van een verse vis op de vele terrassen.

Een absolute aanrader is te genieten van de pracht en praal bij Paleis Fesch, te midden van de winkelstraat. In het paleis kan je uren rondlopen langs de Italiaanse schilderkunst. Buiten op het plein van het paleis kan je even de buitenkant in je opnemen op een bankje in de schaduw. Dit was mijn favoriete plekje van de stad om even te genieten in redelijke rust van de stad.

Om nog meer te ontdekken van Ajaccio kan je ervoor kiezen om met een treintje door de stad en omgeving te rijden. Ook Ajaccio beschikt ook over de hop on hop off bus. Deze brengt je naar het uitzichtpunt van de stad met het standbeeld van Napoleon.

Net buiten de stad, te bereiken met de hop on hop off bus, ligt de Iles Sanguinaires. Een prachtig uitzicht over de eilandengroep net voor de kust van Corsica. Eén eiland heeft zelfs een vuurtoren waar je naartoe kan. Even weg van de drukte van de stad en alleen maar genieten van de natuur.

Scandola Réserve Naturelle

Wil je genieten van prachtige rotsformatie boek dan zeker een boot excursie vanuit Ajaccio naar Scandola Réserve Naturelle. Een natuurreservaat gelegen in de Golf van Girolata staat op de lijst van Werelderfgoed van Unesco. Vanuit Ajaccio is het een paar uur varen naar dit natuurreservaat bestaande uit grillig gevormde rotsformaties, zuilen van vulkanische gesteente en betoverende kleuren. Naarmate je dichterbij komt, hoe indrukwekkender de rotsformaties worden. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Hoe mooi kan moeder natuur zijn. Om stil van te worden. Het is een beschermd gebied en alleen toegankelijk door middel van een excursie. Met lunchtijd afgezet op een eiland en genoten van een lunch. Kort de benen kunnen strekken en mooie uitzichtfoto’s kunnen maken. Via een andere nog indrukwekkender route terug gevaren naar Ajaccio. Een dag om niet te vergeten voor een natuurliefhebber.

Bonifacio

De mooiste stad die ik heb bezichtigd op Corsica is Bonifacio. Vanuit Ajaccio de boot genomen richting deze witte rotsachtige stad gelegen op 70 meter boven zeeniveau op een massieve rots. Echt een pareltje om verliefd op te worden. Het knusse centrum met een wirwar aan nauwe straten omgeven door oude vestigingsmuren gaf mij direct een vakantiegevoel. Heerlijk de doorkijkjes die de stad rijk is. Vooral een bezoek aan Bastion de l’Étendard is zeker de moeite waard. Wandel over de bogen van het bastion en door de tuin met rüines vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad en zee. Voor het mooiste uitzicht moet je in westelijke richting van de stad lopen langs de rotsen. Vanuit hier heb je een fenomenaal uitzicht over de stad om in te lijsten.

Corte

In het binnenland van het eiland ligt de stad Corte gelegen op een bergtop en omgeven door bergen. De treinreis vanuit Ajaccio was al spectaculair. Dwars door de bergen gaat de trein. Ontzettend genoten van de verschillende uitzichten.

De stad Corte is klein en de bezienswaardigheid van de stad is de Citadel die boven de stad uittorent. Vanuit de Citadel heb je uitzicht op de rivierkloof van Tavignano en de bergen van Cortenais. Een leuk autovrij centrum om te bezoeken.

Het was een mooie kennismaking met dit eiland om nog een keer heen te gaan. Dan wil ik meer van het noorden bezichtigen. Ook wellicht een combinatie met het noorden van Sardinië. Ook erg populair om te doen.

Welk vakantie eiland is nog meer leuk om op vakantie te gaan?

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.