?> Voorbereiding vakantie naar Madeira en de Azoren - Op reis met Ilse

Het is niet te geloven, maar aan het eind van de week is het dan echt tijd voor onze vakantie naar Madeira en de Azoren. Ik kan nauwelijks meer wachten om het vliegtuig te pakken. Alle formulieren zijn ingevuld, beide volledig gevaccineerd en de Corona app aangemaakt met de QR-code. We zijn er helemaal klaar voor. In deze blog vertel ik jullie alles hoe deze vakantie tot stand is gekomen en waar we allemaal gaan overnachten. Alle foto’s die ik in deze blog gebruik zijn afkomstig van Booking.com

De keuze voor Madeira en de Azoren

Normaal gesproken weet ik al aan het begin van het jaar waar de volgende vakantie naartoe gaat. Nu in de corona tijd werd mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld. Alles was zo onduidelijk of we wel naar het buitenland konden later in het jaar. Diverse bestemmingen zijn de revue gepasseerd. Gelukkig kent mijn vriend mij al langer dan vandaag en was niet verrast dat de bestemmingen alle kanten op ging. Het kwam voor dat ik een combi Schotland en Ierland wilde met wellicht Wales erbij, Kroatië was ook een mogelijkheid, rondreis in het noorden van Nederland en zelfs naar de Baltische Staten wilde ik heen.

Op een gegeven moment kwam de optie Madeira aan bod. Ik kwam er al snel achter dat je op dit eiland geen kleine drie weken kan vertoeven. Het eiland is 27km breed en 57km lang. Absoluut niet groot. Ook bij de reisorganisaties zag ik geen reis die langer was dan acht dagen. Idee dat bij mij op kwam was een combireis tussen Madeira en Lissabon om toch lekker een paar weken weg te zijn. Maar ook de bestemming Azoren bleef knagen aan mij.

Zowel voor Madeira/Lissabon als de Azoren vluchtig gekeken naar de bezienswaardigheden en globaal kostenplaatje. Ik kon geen keuze maken tussen deze twee bestemmingen. Toen kwam mijn vriend met een geniaal idee om Madeira en de Azoren te combineren voor vakantie. Nu blijkt dat deze twee bestemmingen samen goedkoper zijn dan afzonderlijk. Op deze manier was het idee geboren om op vakantie te gaan naar beide eilanden. Wauw!!! Echt super gaaf dat we Madeira en de Azoren tegelijkertijd kunnen bezichtigen.

Vluchten

Voor mijn rondreis naar Azië had ik vluchten geboekt via Skyscanner. Je kan de website vergelijken met Cheaptickets.nl. De goedkoopste vluchtcombinaties worden getoond. Ook voor deze vakantie naar Madeira en de Azoren leek het mij handig om rond te struinen voor de goedkoopste combinatie. Zodoende kwam ik weer op de website van Skyscanner terecht. Ik vind het wel fijn dat alle vluchten in één ticket zitten, dan overal een vlucht elders te boeken.

Helaas was in mei alles nog steeds onzeker hoe het vakantieseizoen eruit zou komen te zien en of we op tijd onze vaccinaties zouden kunnen halen. Begin juni konden mijn vriend en ik afspraken maken voor de prikken. Zodoende wisten wij dat in september we alle twee gevaccineerd waren. Toen durfden we het aan om de vakantie halverwege juni vast te leggen. Vanaf dat moment konden we erop verheugen van al het moois dat we gaan zien.

We hebben gekozen om met TAP Portugal te vliegen via Lissabon naar Madeira. Een week later via de lokale vliegtuigmaatschappij SATA Airlines naar het grootste eiland van de Azoren ‘Sao Miquel’ en de laatste week naar het eiland Terceira.

Accommodaties

Wat heb ik ontzettend zin in onze accommodaties. Voor deze vakantie hebben wij gekozen voor iets meer luxe en een accommodatie voor een aantal dagen.

In Madeira verblijven we in Calhetta Glamping Pods – Nature Retreat. Jullie zullen vast wel begrijpen na het zien van de foto dat ik deze accommodatie absoluut niet kon overslaan. Aangezien de vlucht ontzettend vroeg gaat in de ochtend, zie ik ons bij aankomst van de accommodatie in de hangmat liggen met uitzicht op zee. Een geweldig begin van de vakantie!

Madeira-Calhetta-Glamping-Pod

Op het eiland Sao Miquel op de Azoren verblijven mijn vriend en ik in twee accommodaties. Het eiland is redelijk groot met veel bezienswaardigheden. Zodoende verblijven we eerst aan de oostkant in de accommodatie Furnas Lake Forest Living. Heerlijk dichtbij het meer van Furnas en omgeven door het groen. Diverse andere reisbloggers raden deze accommodatie aan. Ik ben benieuwd.

De andere accommodatie op het eiland Sao Miquel is gelegen in Ponta Delgado, de hoofdstad van het eiland. Dit keer kunnen we heerlijk ontspannen in Urban Azores.

Als topper sluiten we de vakantie af op het eiland Terceira in de plaats Santa Barbara in het Casa das Cinco. Op de avond dat we de gehele vakantie aan het vastleggen waren, zaten we op Booking.com te kijken naar accommodaties. Ik had wel een paar voor de zekerheid vastgelegd, maar we wilden nog een accommodatie met een wauw effect. Zodoende kwamen we deze accommodatie tegen om de vakantie op de Azoren af te sluiten. We hadden geluk. Er was nog precies 1 kamer over. Wie wil nou niet in het zwembad liggen met uitzicht op zee!

Bezienswaardigheden

Ondanks het feit dat de eilanden die wij bezoeken niet noemenswaardig groot zijn, zijn er voldoende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ik vermoed dat we op Madeira voornamelijk een week hebben om tot rust te komen. Echter ook een aantal bezienswaardigheden staan op het programma die ik graag wil bezichtigen zoals de hoofdstad Funchal, Cabo Girao (uitkijkbalkon met glazen skywalk op 880 meter hoogte), huizen met strodak, het lauriersbos in Ribeiro Frio en de wandeling naar Pico Ruivo om een paar activiteiten te benoemen. Echter zullen wij ook vaak te vinden zijn in de natuurbaden en de dag afsluiten in de hangmat bij de accommodatie.

Op de Azoren zal het meer een actieve vakantie worden. Er zijn diverse kratermeren en vulkanische activiteit op beide eilanden van de Azoren die we gaan bezichtigen. Het zou helemaal fantastisch zijn als we hopelijk een excursie walvissen spotten kunnen doen.

Kortom een combinatie tussen relaxen en op avontuur gaan. Zo zal onze vakantie eruit gaan zien. Uiteraard op alle eilanden een auto gehuurd bij Sunnycars. Zeker op Madeira hebben we een auto gehuurd waar ik altijd al in wil rijden. Dat is een Fiat 500. Yeah!!! Nu nog passen en meten met de bagage. Hahaha!!!! Gelukkig is het maar één accommodatie op Madeira.

Zoals jullie kunnen lezen gaan mijn vriend en ik ons zeker vermaken tijdens onze vakantie naar Madeira en op de Azoren. We hebben er ontzettend veel zin in. De koffer staat klaar voor een volgend avontuur….

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

3 reacties

    1. Beste Robert, ik zou zeker gaan als ik jullie was. Echt een prachtig eiland om lekker op avontuur te gaan. Ik zie op de website van de overheid dat voor Madeira op dit moment geen inreisbeperkingen gelden. Groetjes Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.