?> Op de latten in Lanslebourg Mont Cenis - Op reis met Ilse

Een jaar geleden alweer stond ik te genieten van het winters landschap in Frankrijk. Het liefst gaat mijn vriend elk jaar op wintersport en tijdens ons daten kwam ik daar al snel achter. Onze eerste vakantie samen was dan ook heel toepasselijk de wintersport. Jaren geleden met school ben ik een keer op wintersport geweest en sindsdien niet meer op de latten gestaan. Ik houd van de sneeuw en had zin in om samen even lekker weg te zijn.

Een heerlijk appartement geboekt genaamd ‘Les Alpages de Val Cenis‘. Net een paar honderd meter van de skilift. Een ander pluspunt van dit appartement is dat je ook kan skiën tot aan de deur en het heeft broodjes service. Ideaal! In Val Cenis zit een Intermarché waar je normale boodschappen kan doen. Uiteraard ook een paar keer gedineerd in het dorp. Een echte aanrader is La Bella in Lanslevillard op loopafstand van de accommodatie en aan de piste. Hier voortreffelijk gegeten en de ontvangst is zeer hartelijk. Ga het zeker een keer proberen.

De eerste dag genoten van de pistes. In het begin gelijk de rode piste gedaan, maar dit was veelste steil voor mij en was blij dat ik weer op de groene piste terecht kwam. Ik kwam erachter dat ook deze piste na al die jaren een uitdaging was. Als volwassenen ga je toch meer nadenken en waardoor de angst meer gaat ontstaan om te vallen. Dat gevoel overviel mij en nadat ik bij een stuk als een sneltrein vaart naar beneden kwam, stond ik lichtjes op mijn benen te wiebelen. Tijd om even op te warmen en toch te gaan nadenken over een les. Mijn vriend drong hier al op aan en besloten om te luisteren naar hem. Voor de volgende dag samen een privé les geboekt voor twee uur. In deze twee uur weer gefocust hoe je juiste bochten maakt en steile hellingen afgaat. Na de privé les was ik opgeladen om de rest van de week heerlijk te skiën.

Aangezien mijn vriend elk jaar op wintersport gaat, kan hij kiezen voor de moeilijker pistes. Was wel heel lief dat hij in de ochtend bij mij bleef op de groene piste en na lunch ging hij zelf een paar uurtjes skiën. Helaas hadden we in de middag niet veel zon meer en waardoor het snel koud werd. Meestal deed ik na lunch nog een paar keer zelf een groene piste, maar het vooruitzicht van een heerlijk bad was aanlokkelijk. Lekker even me-time voordat mijn vriend ook weer de warmte op kwam zoeken.

Dat was genieten in het bos!

Na een paar dagen skiën was ik wel even toe aan iets anders. Heerlijk een echte wandeling ploeteren door de sneeuw naar het ander dorp. Uiteraard nemen wij altijd een omweg. Vrij snel in het begin kwamen wij een betoverend bos tegen bedekt met een dik pak sneeuw. Echt prachtig. Deze kans konden we niet laten liggen en via het bos weer terecht gekomen op een pad. Wij dachten het juiste pad, maar bleek veel later toch het verkeerde te zijn. Het hele stuk moesten wij weer terug lopen. Hebben zeker hier om gelachen. Terug op het juiste pad besloten om toch verder te lopen naar het volgend dorp en hier uiteindelijk heerlijk genoten van een welverdiende consumptie in het zonnetje. Hierna was de uitdaging om weer bij de accommodatie te komen. We waren het al snel eens dat we geen energie meer hadden om dat hele stuk weer terug te lopen. Het werd ook al laat. Na heel veel geduld eindelijk een bus die zou stoppen bij de accommodatie. Verkleumd bij de accommodatie aangekomen, heb ik direct een heerlijk bad genomen. Het was wel zo’n dag om heerlijk te genieten van de omgeving wat ik met volle teugen heb gedaan.

De rest van de week lekker wezen skiën en vitamine D opgesnoven. Het was een heerlijke week samen. Echter zou ik voor de volgende keer een wintersport vakantie kiezen in Oostenrijk met meer vertier. Lanslebourg is erg stil in de avond en geen apré-ski mogelijk. Hierdoor ben je erg op jezelf aangewezen om wat van de avond te maken. Voor de rustzoekers zou ik wel Lanslebourg aanraden. Het is een prachtige omgeving!.

Hopelijk is het in 2022 mogelijk om weer een keer op de latten te staan.

Lieve reisgroet,

Ilse

De bergen van Lanslebourg

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.