?> Vlieland, even aan de drukte ontsnappen..... - Op reis met Ilse

Eerste week van maart vorig jaar stond een midweek Vlieland op de planning met mijn schoonfamilie. Zij komen al jaren op dit eiland. Het was weer eens wat anders dat zij de beste plekjes wisten en dat ik achterover kon leunen en echt genieten van dit heerlijke rustige eiland.

Vlieland

Gezellig met zijn allen in één auto en in een paar uurtjes vanuit Zeeland gereden naar Harlingen waar de ferry ons naar Vlieland zou brengen. Bij aankomst op Vlieland konden wij onze bagage afgeven bij een busje en werd zodoende gebracht bij ons onderkomen. Ideaal!! Wij konden ons richten op de boodschappen (die ook naar het huisje werd gebracht) en het huren van fietsen. Bij aankomst bij het huisje stond de bagage er al. Wat een heerlijk onderkomen hadden wij geboekt voor de week. Er waren 4 slaapkamers, ruime woonkeuken en woonkamer aan de rand van het bos. 1 slaapkamer had zelfs een bad en sauna. Als tortelduifjes kregen mijn vriend en ik de slaapkamer met bad in de kelder. Van het bad hebben wij uiteraard veelvuldig gebruik van gemaakt. Hier zouden wij ons wel vermaken. Helaas was het nog net aan de koude kant om gebruik te maken van de tuin. Wel fantastisch om vanuit de woning zo in het bos te staan. Ik houd van het bos. De geur alleen al kan ik mij helemaal verliezen in mijn gedachten.

Ons onderkomen

Ondanks het feit dat het onderkomen fantastisch was, zijn we naar Vlieland gekomen om ook het eiland te bezichtigen. Voor mij was het de eerste keer. Zoals de familie Blom elk jaar doet op Vlieland is een heerlijke en lange strandwandeling en via het dorp weer terug. Dat was genieten. Even de wind in de haren. Een andere dag de fiets gepakt voor een pittige fietstocht. Met veel tegenwind uiteindelijk gekomen aan de andere kant van het eiland en een heerlijke lunch genuttigd bij het Posthuys. Een schattig, klein restaurant gevestigd aan de westkant van het eiland.

Het Posthuys

De overige dagen gewandeld, uiteten en veel gelachen met elkaar. Wat een humor heeft mijn schoonfamilie. Het was ook de eerste keer dat ik met hun meeging op vakantie. Het was ontzettend gezellig en kijk ernaar uit om het gauw weer te doen.

Ik snap volkomen waarom mijn schoonfamilie om de zoveel jaar een aantal dagen naar Vlieland komt. Het is een heerlijk, rustig en autoluw eiland waar je echt even op adem kan komen en de alledaagse hectiek los kan laten. Verwacht niet veel vertier op het eiland. Het is vooral een eiland voor natuurliefhebbers.

Ga het zelf ervaren een vakantie in eigen land….

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.