?> Wordt het een stedentrip of rondreis? - Op reis met Ilse

Altijd een lastige keuze om voor een stedentrip te gaan of een rondreis voor de vakantieperiode. Beide vakanties zijn leuk en hebben ieder zijn eigen charme. Benieuwd hoe dat komt? Lees dan onderstaande blog waar ik mijn standpunt over een stedentrip of rondreis deel.

Stedentrip

Sinds de coronaperiode ben ik een stedentrip nog meer gaan waarderen. Nu vind ik het heerlijk om steden in ons eigen land te verkennen. Het maakt dan niet uit of je linksom of rechtsom gaat… Je komt altijd weer uit op de grote marktplein om de indrukken te verwerken op een terras. Het mooiste plein ‘Plaza de Catalunya’ is toch wel te bezichtigen in Barcelona. Echt prachtig met de palmbomen. Hier dan ook uitgebreid geluncht.

Het is leuk om van te voren in te lezen wat er allemaal in een stad te bezichtigen is. Op deze manier weet je zeker dat je de hoogtepunten van een stad niet misloopt. Anderzijds heb ik een aantal keer ervaren om onvoorbereid naar een stad te gaan en zodoende rond te lopen. Dan is het echt een verrassing wat je allemaal gaat zien. Met een andere blik ga je een stad ervaren.

Wel is het altijd handig om van te voren uit te zoeken waar je het beste/goedkoopst kan parkeren. Dat kan tijdens een stedentrip behoorlijk oplopen. Meestal zoek ik een parkeerplaats net buiten het centrum of een woonwijk. Prima om een klein stukje naar het centrum te lopen. Bij mijn vriendinnen sta ik bekend dat ik alles regel waar we kunnen parkeren en de route in een stad. Ik heb nog net niet de paraplu bij mij om omhoog te houden. Hahah!

Afhankelijk van de locatie van de stad ten opzichte van je woonplaats kan je een Nederlandse stad prima in één dag a weekend bezichtigen. Over het algemeen zijn Nederlandse steden niet mega groot om een aantal dagen te verblijven. Dit geldt uiteraard niet voor Europese steden of steden buiten Europa. Voor deze steden kan je je prima vermaken een aantal dagen. Neem bijvoorbeeld Berlijn of Sydney. Echt grote steden waar je prima een stedentrip kan boeken voor een week. In deze steden is zoveel te zien dat je nog tijd tekort komt na je stedentrip bezoek. Verblijf dan wel in een accommodatie in het centrum van de stad om in de avond lekker te kunnen dineren en geen tijdverlies hebt om naar het centrum te reizen.

Rondreis

Wanneer je een land of regio echt wil ontdekken, dan zal de voorkeur uitgaan naar een rondreis. Tijdens de rondreis kan je je makkelijk verplaatsen naar verschillende hoogtepunten van het land. Zo wilden mijn vriend en ik graag meer ontdekken van Oostenrijk. Gedurende drie weken hebben wij meerdere streken van het land met de auto bezichtigd. Dat is een voordeel van een rondreis in Europa. Je zorgt ervoor dat de auto helemaal ingeladen is en je hebt altijd je vervoer om te verplaatsen. Dit kan uiteraard ook met de camper of caravan. Direct bij vertrek heerst het vakantiegevoel.

Wanneer je aan het rondreizen bent, krijg je veel meer van een land te zien. Het is wel handig om voor een rondreis een route samen te stellen. Zeker in drukke perioden dien je je accommodaties van te voren vast te leggen. Tijdens de rondreis in Oostenrijk hadden wij telkens drie a vier dagen op dezelfde bestemming. Dit zorgde voor voldoende rust tijdens de reis en je had alle tijd om optimaal te genieten van de bestemming en omgeving.

Nog een voordeel van een rondreis vind ik dat ik echt een vakantiegevoel krijg. Tijdens de drie weken krijg je zoveel indrukken dat je lichaam vanzelf in vakantiemodus gaat. Ook het type accommodatie kan je afwisselen om de diversiteit erin te houden. Zo proberen wij altijd wel een afwisseling te hebben tussen kamperen, hotels en appartementen.

Wanneer ik denk aan mijn grote vakantieperiode van drie weken, zou ik eerder voor een rondreis kiezen dan een stedentrip. Ik kan ook echt genieten van een stedentrip voor een aantal dagen, maar niet langer dan een week. Ik ben meer een natuurmens en vind het dan ook heerlijk om te ontsnappen aan de drukte van een stad. Zo probeer ik ook wel vanuit een stad meer van de omgeving te ontdekken. Toch heb ik met een rondreis veel meer het vakantiegevoel dan een stedentrip. Dan ben ik echt op avontuur!

Hebben jullie liever een rondreis of stedentrip?

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.