?> Groningen, de stad voor een weekendje weg!!! - Op reis met Ilse

Groningen, de stad stond al een hele tijd op mijn lijstje. Ik had al vele goede verhalen gehoord en een paar jaar geleden heb ik eindelijk deze leuke stad bezocht. Groningen voldeed zeker aan mijn verwachtingen ondanks het regenachtige weer. Wat direct opvalt is dat Groningen een echte studentenstad is. Overal zie je studenten in de vele cafés die de stad rijk is. Zodoende ontstaat er een relaxte sfeer in de stad.

Als eerste stond er een wandeling op het programma. Heerlijk om een stad te verkennen te voet. Op deze manier zie je daadwerkelijk wat een stad allemaal te bieden heeft. De mooie pakhuizen en de hofjes had ik niet willen missen tijdens mijn wandeling. Prachtig om te zien. Voor ik het wist stond ik in de stationshal om mij heen al het moois te bewonderen. Wauw, geen wonder dat het stationsgebouw van Groningen tot de mooiste van Nederland wordt gerekend. Niet alleen het stationsgebouw is een bezoek waard aan de stad Groningen, maar vergeet zeker niet een andere trekpleister die de stad rijk is.

Stationsgebouw


Natuurlijk heb ik het over de Martinitoren. Deze 97 meter hoge toren is het hoogste gebouw van de stad. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het is even klimmen naar boven, maar het is het absoluut waard. Neem de tijd en geniet!

Een klein stukje verwijderd van de Martinitoren is een oase van rust midden in de stad. De Prinsentuin was de verrassing van Groningen voor mij. Ik had niet verwacht dat je midden in de stad zo tot rust kan komen. Echt een genot.

Prinsentuin


Wat ook bij een stedentrip hoort, is uiteraard winkelen. In Groningen kan je absoluut goed winkelen in de vele winkels en daarna genieten van een welverdiende consumptie in een restaurant.

Het weekendje weg was een leuke eerste kennismaking van de stad Groningen. Ook vanwege het slechte weer heb ik lang nog niet alles kunnen zien van de stad. Reden genoeg om snel nog een keer richting het noorden te rijden.

Lieve reisgroet,

Ilse

Uitzicht Martinitoren

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.