?> Hamburg, de perfecte bestemming voor een stedentrip! - Op reis met Ilse

Hamburg, een stad in het noorden van Duitsland heeft mij absoluut verbaasd. De reden dat ik in deze stad was, was vanwege een concert van Ludovico Einaudi, een Italiaanse piano componist. Prachtige muziek dat ik zeker een keer live wilde horen. In Nederland was het concert uitverkocht en zodoende kocht ik een toegangsbewijs ticket voor het concert in Hamburg. Het zou zonde zijn om dan ook niet de stad te ontdekken die al een tijd om mijn lijstje stond. Zo stond ik in 2017 in Hamburg voor een stedentrip.

Planten un Bomen

Hamburg is een stad die het allemaal heeft…. Je kan ervoor kiezen om de hectiek die bij een stad hoort op te zoeken of de rust op te zoeken in de botanische tuin ‘Planten un Bomen’ niet ver van het centrum. Alleen al hiervoor is Hamburg een geweldige stad voor een stedentrip. Ik koos ervoor om via de botanische tuin naar het centrum te lopen vanuit mijn accommodatie. Eerst genoten van een drankje aan het water in de tuin direct bij de ingang. Het was een heerlijke zonnige dag om de stad te verkennen. Ik had er zin in. De botanische tuin is ruim opgezet met elke keer een ander thema. Zo waan je bijvoorbeeld even in Japan met een prachtige tuin compleet met tempels. Aangezien ik een jaar later naar Japan zou gaan, was ik erg geïnteresseerd in dit deel van de botanische tuin. Op een later moment kunnen jullie genieten van mijn bijzondere reis in Japan.

Rathaus plein

Na de botanische tuin uitvoerig te hebben bekeken, werd ik erg nieuwsgierig naar het centrum. Via de oude stad kwam ik terecht op het Rathaus plein. Een prachtig groot plein met niet te missen het gemeentehuis. De eye-catcher van het plein. Op het plein was die dag van alles te beleven met verschillende straatartiesten. Brengt een soort gezelligheid mee in de stad. Via de winkelstraten kwam ik terecht aan de rand van de nieuwe stad van Hamburg. Dit deel van de stad wordt gekenmerkt door Binnenalster, het grote meer in het centrum. Rondom het meer staan verschillende bankjes om te genieten van de fontein in het midden. Je kan rondom het meer lopen en is 8km lang. Ik heb dat dit keer niet gedaan, maar genoten op een bankje van het vertier op het water. Je kan bootjes huren om de stad vanaf het water te kunnen aanschouwen.

Alte Elbetunnel

Een andere bezienswaardigheid van de stad is Alte Elbetunnel van in totaal 450 meter lang. Wat de tunnel zo bijzonder maakt is dat je eerst met de lift 24 meter zakt en de andere kant weer omhoog. De tunnel loopt uiteraard onder de rivier de Elbe die deel uitmaakt van de stad. Het is een vrij nauwe tunnel, waardoor het meer een tunnel is voor voetgangers. Ga het meemaken om onder een rivier te lopen.

Speicherstadt

Wanneer je aan de andere kant bent gekomen sta je in de wijk Speicherstadt. Deze wijk wordt gezien als het leukste gebied van Hamburg. Hier staan allemaal pakhuizen gebouwd tussen 1883 – 1929 gevestigd op een aantal eilandjes. Dit zorgt voor leuke fotomomentjes wanneer je door de doorkijkjes kijkt en op hetzelfde moment over de bruggen loopt tussen de eilandjes. Tijdens mijn bezoek was er een eetfestival gaande. Ontzettend genoten en was totaal onverwachts. Dat heeft mijn bezoek aan Hamburg nog bijzonderder gemaakt. Met een prachtig uitzicht genoten van het lekkernij en de muziek.

Ik vond het erg jammer dat mijn tijd in Hamburg er alweer op zat. Wat is de stad geweldig om te ontdekken en lekker rond te dwalen. Precies wat ik zoek voor een stedentrip.

Zijn jullie ook zo toe om een stad te ontdekken? Laat maar weten in de reacties hieronder. Wie weet kan ik de stad ontdekken voor je en alle tips geven aan je…

Tot de volgende avontuur!

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.