?> Het natuurschoon van Pai om van te houden!!! - Op reis met Ilse

Na Chiang Mae reed ik met een minibus over een prachtige slingerweg naar Pai. Laat je niet weerhouden door de 762 tellende bochten die deze weg rijk is gedurende 130km. Ik heb genoten van de vergezichten die voorbij razen. Echt heerlijk rustig hier en ben wel verliefd geworden op Pai. Ik ben hier een week gebleven en had nog wel langer kunnen blijven. Het is hier ontzettend gemoedelijk en Pai is omgeven door prachtige natuur. Wat een verschil met de stad. Pai staat ook wel bekend om de hippie cultuur. In de avond is er de gezellige avondmarkt waar ik echt elke avond nieuwe gerechten heb ontdekt. Naast de eetgelegenheden kan je hier ook rond snuffelen naar souvenirs op de avondmarkt die om 18:00 uur begint tot 23:00 uur.

Land Split

Vanaf het centrum is het met een scooter die je overal kan huren in Pai 20 minuten rijden naar Land Split. Deze attractie bestaat pas sinds 2008. Daarvoor was het een stuk grond van een Thaise boerenfamilie die hun gewassen erop lieten groeien. In 2008 was er een kleine aardverschuiving waardoor er een scheur ontstond. Juist hier loopt er een breuklijn, waardoor de kloof continue breder wordt.

Aangezien de boerenfamilie geen gewassen meer kon verbouwen, is de attractie Land Split ontstaan. Als bezoeker kan je met eigen ogen de kloof bezichtigen door middel van een uitgezette korte wandeling. Het leuke van deze boerenfamilie is dat je hun producten wat ze nog wel kunnen maken kan proeven tegen een kleine donatie. De hoogte van de donatie is geheel vrijblijvend. Bij aankomst wordt je direct welkom geheten door middel van een verfrissend drankje. Hoe leuk is het om deze Thaise familie te supporten, zodat wij als toerist kunnen genieten van dit natuurschoon.

Bamboo Bridge

In combinatie met Land Split kan je via dezelfde weg naar Bamboo Bridge rijden. De Bamboo Bridge is een 800 meter lange brug van bamboo dwars door de rijstvelden. Op het eind sta je oog in oog met een tempel. Neem de tijd om te genieten van de oase van rust en relax op de schommel om te genieten van het natuurschoon van Pai.

Natuurschoon van Pai Canyon

Wil je natuurschoon in Pai ervaren? Pai Canyon is bij uitstek de beste plek om een magische zonsondergang te zien. Na het bezichtigen van de Land Split en Bamboo Bridge ben ik op mijn scooter naar Pai Canyon gereden. Na een korte klim via de trappen sta je oog in oog met het natuurschoon van de kloof. Door middel van een korte wandeling over de kloof een prachtige plek uitgekozen en gewacht tot het moment dat de zon ging zakken. Wel raadzaam om hier op tijd aanwezig te zijn voor de beste spot. Je dient zeker schoenen aan te hebben om optimaal te kunnen genieten. Het is lastig om het gevoel te beschrijven, maar het was fantastisch om dit mogen ervaren. Tijdens mijn bezoek aan Pai heb ik zelfs twee keer de zonsondergang bij Pai Canyon mogen ervaren. Geniet intens van dit moment tijdens een bezoek aan Pai.

Yun Lai Viewpoint

Op een ochtend werd ik wakker in mijn hostel en besloot ik om een dag even heerlijk te wanen in de natuur. Scooter gepakt en dwars door de natuur gereden op weg naar Yun Lai Viewpoint. Echt een plaatje en een heerlijke plek om te ontspannen. Ik had mijn dagboek mee om mijn ervaringen in Pai te beschrijven. Je zou hier de hele dag kunnen blijven zitten en je verbazen over het fenomenale uitzicht over Pai.

Om te komen bij Yun Lai Viewpoint is het een kwartiertje rijden op de scooter. Helaas is de entree niet gratis. De kosten bedragen THB 20.

Lod Cave

Deze prachtige grot is gelegen tussen Pai en Mae Hong Song. Ik heb deze grot bezichtigd met een groep backpackers die ik in Chiang Mae heb leren kennen. Na onze kookcursus (zie de volgende activiteit) zijn we met zijn vijven met de scooter hiernaartoe gereden. Het was een mooie route naar de grot via de bergen, maar houd rekening met ruim een uur voordat je hier bent. Wij hadden de afstand best wel overschat en het was dan al laat toen we bij Lod Cave aankwamen.

De Lod Cave kan je het beste ervaren met een gids op een bamboevlot. De tocht begint te voet en zo nu en dan vaar je op de bamboe naar de volgende ruimte van de grot. Na het klimmen van de glibberende houten trappetje kom je aan in een prachtige ruimte vol met bijzondere rotsformaties, glinsterende stalactieten-, mieten en pilaren. Op het eind vaar je een stuk op een bamboevlot op de kilometerslange ondergrondse rivier. In het donker ben je niet alleen. De meervallen houden je gezelschap. Sommige meervallen zijn echt mega groot. Voordat je het daglicht weer ziet, is het de met poep bedekte trap (van de rondvliegende zwaluwen en vleermuizen) beklimmen voor een wauw momentje. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over de uitgang van de grot. Een aparte ervaring het bezoek aan de Lod Cave.

Het was al einde van de middag en in Thailand wordt het al snel donker. Zodoende moesten we in het donker de berg af met de scooter richting Pai. Het was een spannend uurtje en waren erg blij dat we weer veilig in Pai waren aangekomen. Tijd om op Pai Street een heerlijk hapje te eten.

Kookcursus

De andere dagen in Pai een kook workshop gevolgd met dezelfde groep mensen als in Chiang Mae. Dit was heel toevallig gegaan. Een Duits meisje Fran die ik in Chiang Mae had leren kennen, kwam ik tegen op de hoofdstraat “Pai Street” tijdens het diner. Op deze straat staan de vele eetkraampjes waar je echt heerlijk kan eten. De keuze is enorm. Daar vertelde Fran mij dat ze voor de volgende dag een kookcursus had geboekt en ze sleurde mij nog net niet mee, maar ik moest mijzelf ook opgeven. Hahaha!!! Totaal geen spijt van gehad.

De volgende dag gemeld bij het kantoortje en werden naar binnen geleidt naar de kookruimte. Voordat we konden koken moest er uiteraard wel ingrediënten zijn om mee te werken. Bij de aanmelding moest je al opgegeven wat je wilde gaan koken. Met een kleine groep in de bus gestapt op weg naar de lokale markt. Wat was dat leuk om te zien hoe de lokale bevolking hun producten aanschaften. De kookcursus werd gegeven door een hele lieve vrouw die de tijd nam om van alles te vertellen over de producten. Was zeker wel leerzaam.

Terug bij de locatie keukenschort aangedaan en begonnen met het eerste gerecht. Heb onder andere Pad Thai, kokossoep en sticky mango rice gemaakt. Jammie!!! Na elk gerecht was het tijd om te proeven en ondertussen kreeg je ook een heerlijke smoothie om van te genieten. Het recept van de gerechten die je hebt gemaakt, kreeg je mee om thuis nogmaals te proberen. Het was een super leuke activiteit en zat heerlijk vol van alle gerechten.

Mor Paeng Waterfall

Deze waterval is gelegen 9km ten westen van Pai. Na 20 minuten op de scooter kwam ik aan bij deze waterval. Het fijne aan deze Mor Paeng Waterfall is dat er geen entree is en het maar een minuutje lopen is vanaf de parkeerplaats. Deze waterval bestaat uit lagen en van een kleine waterval kan je afglijden naar de volgende laag waar je kan genieten van het water. Omgeven door rotsen waar je kan genieten van de zon kan je genieten van dit schouwspel door vele backpackers. Het was een heerlijke lazy middag

Na het bezichtigen van deze bezienswaardigheden kan je voorstellen waarom ik verliefd ben geworden op de natuur van Pai. Tijdens mijn week in Pai heb ik ook diverse mooie wandelingen in de natuur gemaakt. Ik vond het dan ook ontzettend jammer dat de week voorbij was en ik weer verder moest. Ik had namelijk een excursie bij de olifanten geboekt in Chiang Mai, waar ik eerder over heb verteld. Tijdens mijn backpack tijd in Thailand was Pai mijn favoriete bestemming qua natuur betreft. Ik zou zo het vliegtuig willen pakken en langere tijd in Pai verblijven.

Naar welke bestemming zouden jullie terug willen keren?

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.