?> Back to basic op Tenerife - Op reis met Ilse

Na een voorspoedige ophaal van de huurauto begint eindelijk de langverwachte vakantie op Tenerife. Gedurende tien dagen verblijven we in twee accommodaties. Als eerste de glamping tent Finca Gaia La Segunda aan de westkust vlakbij Los Gigantes. Op het terras van de glamping tent komen we erachter dat het echt back to basic op Tenerife is hier. Kom hier tot de ontdekking wat de charme hiervan is.

De accommodatie Finca Gaia La Segunda

Bij het zoeken naar accommodaties werd ik verliefd op de glamping tent van de accommodatie ‘Finca Gaia La Segunda’. Door de drukte met de verbouwing hebben we niet goed gekeken naar de accommodatie. Pas een dag daarvoor zien we dat de glamping tent anders is dan dat wij hadden gehoopt. Dat werd direct duidelijk de weg ernaartoe. De weg naar de accommodatie is een nauwe kronkelweg, waar amper ruimte is voor twee auto’s. Dit zou nog spannend worden de resterende dagen. Gelukkig heb ik een vriend die hier goed mee om kan gaan. Chapeau voor hem! Tien minuten later wordt Finca Gaia La Segunda bereikt. Op een steile helling staan we voor een dicht hek. Gelukkig bedacht ik mij dat ik een email had ontvangen met een code erin. Gelukkig hij doet het.

Het uitzicht is prachtig vanaf deze hoogte. In de verte zie je de zee liggen. De gastvrouw ontvangt ons hartelijk en worden rondgeleid. Vol trots laat ze diverse fruitbomen zien en geeft ons ook een paar tropische vruchten om van te smullen. De koelkast wordt getoond die gedeeld moet worden met de andere gasten. Ieder heeft een eigen nummer waar je je spullen neer kan leggen. Komt erop neer dat er niet veel ruimte is om uitgebreid boodschappen te doen. Het begint bij mij te dagen dat het hier iets minder luxe is dan dat we dachten.

Dat blijkt inderdaad waar als we de glamping tent te zien krijgen. Staat een groot bed in, een toilet zonder deur en een douche. Gelukkig hebben we wel een glamping tent gekregen met het mooiste uitzicht. Na deze vroege ochtend was het even schakelen waar we terecht zijn gekomen. Volgende keer toch iets beter uitzoeken wat er bij de accommodatie zit. Het heeft absoluut zijn charme, maar we hadden verwacht dat er een kitchenette in de tent zou zitten.

Het zwembad met een prachtig uitzicht is een feest om na een dag vol bezienswaardigheden op te zoeken. Heerlijk even een verfrissende duik nemen en dan een boekje op de ligstoel of hangmat.

Ontbijt en diner

Voor ontbijt en diner kan je bij de accommodatie terecht. Een grote tent met allerlei planten is hiervoor ingericht. Elke ochtend hebben we genoten van een buffet ontbijt. Voor het ontbijt betaal je Eur 7 per persoon per dag. Ook voor diner kan je hier terecht. Je eet dan mee wat de pot schaft. Elke ochtend wordt het menu op het bord geschreven en kan je bepalen of je mee eet. De kosten bedragen Eur 15 per persoon per diner en is inclusief een 3-gangen diner met een drankje erbij. Verwacht geen luxe. Denk aan soep, kip met groente en een cake gemaakt door oma. Een schattige vrouw die alleen Spaans/Italiaans kan praten. Dit diner hebben we de eerste twee avonden gedaan en daarna vond ik het wel leuk om iets anders te doen. De resterende avonden hebben we genoten van de zonsondergang met een maaltijdsalade en stokbrood.

Goed om te weten

Een aantal punten die ik je wil meegeven als je ook besluit om deze glamping tent te boeken op Tenerife. Na een week verblijf is het eigenlijk een prachtige accommodatie om even de rust op te zoeken en te genieten van de betoverende zonsondergangen.

Echter houd er rekening mee dat in de omgeving op loopafstand geen winkels of restaurants aanwezig zijn. De weg ernaartoe is best wel steil en zitten gemene bochten in de weg dat je niet kan zien of een tegenligger er aankomt. In het plaatsje La Arena op max 10 minuten rijden zit de dichtstbijzijnde supermarkt. Zorg voor voldoende drinken en plastic bekers. Bij de glamping tent is geen bar waar je drinken kan bestellen en bij het zwembad mag je geen glas meenemen. Neem ook voldoende contant geld mee. Zeker op de dag van uitchecken. Je kan alleen met contant betalen, want ze hebben geen pin. Ook creditcard wordt niet geaccepteerd. Gedurende je verblijf kan je wel alles op rekening zetten dat je aan het einde volledig betaald. Als laatste kan je je haar niet fatsoeneren met een föhn of krultang. De stroom valt dan uit.

Het was even wennen om te verblijven in Finca Gaia La Segunda, maar hebben toch genoten om even back to basic te gaan op Tenerife. De zonsondergangen hebben we niet willen missen!

Om te genieten van luxer kamperen, kan je ook in Nederland terecht. In de Achterhoek staat een prachtige glamping tent. Wie weet iets voor jou?

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.