?> Kamperen in eigen land!!! - Op reis met Ilse

Ideaal om Nederland te ontdekken in een tentje. Ik kende mijn vriend net een paar maanden en hoe leuk is het om elkaar beter te leren kennen tijdens een kampeerweekend. Even de weersvoorspellingen in de gaten houden en een week van te voren geboekt bij camping De Lakens in Bloemendaal aan Zee. Dat weekend werd het nog heerlijk nazomer weer. Dat was genieten. Gelukkig had mijn vriend wel een heerlijk warm fleece vest meegenomen voor de koude avonden. Ik ben een echte koukleum. Vol goede moed vertrokken wij uit Zeeland….

Je kon merken dat iedereen de laatste zonnestralen wilden meepakken, want de camping was aardig vol halverwege september. Wij hadden op tijd geboekt en zodoende konden wij de tent opzetten helemaal achterin de camping. Express deze plek gekozen om dichtbij het strand te zijn. Dit gebied werd het ‘duingebied’ genoemd op de camping aangezien je tent plaatste in de duinen. Geweldig!!!!

Ondanks dat het de eerste keer was dat mijn vriend en ik gingen kamperen, was de rolverdeling direct verdeeld. Hij ging de mooie blauwe tent opzetten en ik zorgde ervoor dat er een luchtbed was om te slapen. Binnen no-time stond de tent en was het luchtbed opgeblazen. Nu was het echt tijd om lekker te ontspannen!!!

Tijd om het strand te verkennen van Bloemendaal aan Zee. Klein stukje lopen en we stonden te luisteren naar de zee. Wat is dat genieten! Daar word ik helemaal zen van. Uiteraard een stuk gelopen over het strand totdat we een stuk tegen de duinen hadden gevonden om de schoonheid in ons op te nemen.

Vanuit de camping loop je zo het Zuid-Kennemerland National Park in. Het was voor mij de eerste keer in dit National Park. Wat een prachtige natuur. Fantastisch om door deze natuur te lopen. We kwamen zelfs wilde paarden tegen. Prachtig om te zien dat deze paarden gewoon ongestoord hun weg vervolgde. Hier in Burgh-Haamstede lopen er ook wilde paarden in de Zeepeduinen. Echter blijf ik het fascinerend vinden. Een mooie wandeling gelopen door het park en via de duinen terug naar het strand. Daar een welverdiende consumptie genomen na een paar uur wandelen.

Het was een prachtig lang weekend en hebben genoten van het moois dat Nederland te bieden heeft. Ben je van plan om dit jaar wat meer van Nederland te ontdekken? Vergeet dan zeker niet Bloemendaal aan Zee. Er heerst een heerlijk relaxed sfeertje. Net alsof je aan de Middellandse Zee verblijft….

Voor meer informatie over de camping lees je hier.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.