?> Texel, echt een vakantiegevoel!!! - Op reis met Ilse

Om Nederland te ontdekken, zou ik zeker Texel aanraden. Voor mij is het alweer een paar jaar geleden dat ik hier ben geweest. Vanuit Den Helder is het maar een half uur varen naar het Waddeneiland. In het zuiden van het eiland meert de veerboot aan. Van daaruit zijn er verschillende mogelijkheden om het eiland te ontdekken.

De eerste keer op Texel kampeerde ik helemaal in het zuiden en de tweede keer verbleef ik in De Cocksdorp. Vanuit De Cocksdorp is het een kleine afstand voordat de vuurtoren is bereikt. De vuurtoren kan worden beklommen en het uitzicht mag je echt niet missen…. Nog steeds aan het nagenieten van het uitzicht pakte ik de fiets om via de duinen naar Ecomare te fietsen. Hier zie je met eigen ogen hoe de zeehonden op Texel worden opgevangen. Zeker een aanrader als je op Texel bent.

De maag begon te rammelen en besloten om door te fietsen naar Den Burg voor lunch. Er hangt hier echt een vakantiesfeer, waardoor het fijn vertoeven is in Den Burg. Heerlijk om op het terras te zitten en te genieten van de mini vakantie. Ook kan je in Den Burg rondstruinen in de winkels.

Den Burg

Texel verleent zich verder uitstekend voor fietsers en natuurliefhebbers. Door het Nationaal Park Duinen van Texel kan je een prachtige fietstocht maken dwars door de duinen van noord naar zuid of vice versa. Ook de rest van het eiland kan er prima genoten worden van de natuur. Geniet van de weilanden met de vele schapen. Zeker in het voorjaar van de lammetjes. Ik geniet altijd van het geluid dat de lammetjes maken. Een lekker gevoel dat de lente weer gaat beginnen.

Voor mij ging het lange weekend weer veelste snel voorbij en voordat ik het wist, moest ik het eiland alweer verlaten. Wat heb ik genoten om even weg te zijn in Nederland.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.