?> Wie is de reisblogger die op avontuur gaat? - Op reis met Ilse

Wauw, mijn reisblog bestaat alweer 6 maanden. Wat vliegt de tijd voorbij en wat is het leuk om mijn avonturen op papier te zetten. Het zou natuurlijk leuk zijn om jullie te laten weten wie de reisblogger is die op avontuur gaat naar de mooiste plekjes op de wereld. Zodoende heb ik een aantal vragen opgesteld om mij persoonlijk te leren kennen. Neem zeker de tijd. Het is een vrij lange blog geworden. Dus maak het jezelf makkelijk met een drankje erbij en geniet van deze blog.

 1. Waarom ben ik reisblogger geworden?
 2. Wat is het leukst om te doen als reisblogger?
 3. Hoe veel tijd gaat erin zitten om een blog te schrijven en promoten?
 4. Wat zijn de meest populaire blogs het afgelopen half jaar?
 5. Waar hoop ik op waar mijn blog over 5 jaar staat?
 6. Wat is mijn toekomstdroom als reisblogger?
 7. Hoe ben ik in aanraking gekomen met het reisvirus?
 8. Mijn favoriete vakantiebestemming is?
 9. Wat voor type reiziger ben ik?
 10. Wat is onmisbaar op vakantie?
 11. Hoe ziet mijn droomvakantie eruit?
 12. Wat staat er binnenkort op mijn lijstje om heen te gaan?

1. Waarom ben ik reisblogger geworden?

Hoe leuk is het om mijn reis avonturen te delen met een groter publiek. In 2006 heb ik mijn avonturen over mijn backpack jaar in Australië voor familie en vrienden bijgehouden op de bekende website Waar ben jij. Na mijn reis heb ik al mijn verhalen gebundeld in een soort boek, wat ik zo nu en dan erbij pak om te lezen. Ik vind het geweldig naarmate ik ouder word om terug te lezen wat ik allemaal heb uitgespookt in mijn jongere jaren. Hoe cool zou het zijn om op mijn oude dag herinneringen op te halen van al mijn reis avonturen.

Aangezien ik al behoorlijk wat landen heb bezocht met bijbehorende foto’s leek het mij verstandig om dit te verzamelen op één plek. Ook ik kijk voor reistips op websites van reisbloggers en mij lijkt het geweldig om mijn eigen publiek te verzamelen die in mijn reisverhalen geïnteresseerd zijn. Verder houd ik van het marketing gedeelte om mijn blogs te promoten via de social media kanalen en via de nieuwsbrief. Via de website kan je je inschrijven voor mijn avonturen nieuwsbrief om geen blog te hoeven missen. Op dit moment ben ik bezig om mijn PDF te schrijven ‘Hoe vind ik de perfecte vakantie’. Wanneer je ingeschreven staat voor de nieuwsbrief, zal je deze PDF ontvangen als cadeau. Ik vind het gewoon te gek dat je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief en mij daadwerkelijk wil volgen.

2. Wat is het leukst om te doen als reisblogger?

Het leukst om te doen als reisblogger is uiteraard om op avontuur te gaan. In mijn vrije tijd ga ik veel op pad om al het moois van Nederland te verkennen voor mijn volgers. Deze belevenissen deel ik op mijn Facebook pagina en later in een blog. Verder word ik blij van het schrijven over het avontuur en het sorteren van de foto’s. Tijdens mijn verkenningstocht draait mijn camera overuren. Ik kan intens genieten om foto’s te maken. Speciaal voor mijn blog heb ik dit jaar een nieuwe camera aangeschaft. Een Sony RX100III die overal mee naartoe gaat.

3. Hoe veel tijd gaat erin zitten om een blog te schrijven en promoten?

Het valt niet tegen qua tijd om een blog te schrijven. Over het algemeen ben ik twee dagen bezig om een blog te schrijven, foto’s te selecteren en zorgen dat de tekst SEO waardig is, zodat de blog gevonden kan worden op Google. Uiteraard verschilt het ook qua onderwerp voor het blog. Over een stedentrip of rondreis heb ik uiteraard meer te vertellen dan over een verblijf in een accommodatie. Ik houd altijd rekening met een paar dagen totdat ik tevreden ben om de blog te kunnen publiceren. Het fijne is om vooruit te werken. Ik zorg ervoor dat ik minimaal twee blogs al klaar heb staan om te publiceren.

Nadat mijn blog op zondagavond wordt gepubliceerd, ben ik de rest van de week druk bezig om mijn blog te promoten op Facebook, Instagram, Twitter en via de nieuwsbrief. Om de dag post ik een foto waar de blog over gaat of een andere coole foto op Instagram en Twitter. Verder post ik ook op Facebook hoe mijn weekend is geweest en wat ik heb beleefd. Zo leuk om te zien dat veel mensen geïnteresseerd zijn wat ik gedurende het weekend heb gedaan. Bedankt hiervoor! Soms ben ik drukker met het promoten dan het schrijven. Haha!!! Beide vind ik gelukkig heel leuk om te doen. Zeker als ik mijn promotie skills terug zie in mijn Google Analytics, waar ik kan zien hoeveel bezoekers mijn website hebben bezocht. Blijft een mooi moment!

4. Wat zijn de meest populaire blogs het afgelopen half jaar?

Er zijn diverse blogs die het de afgelopen zes maanden goed hebben gedaan betreft bezoekersaantallen. De top 5 blogs van de afgelopen half jaar zijn: Middelburg de stad waar je niet omheen kan, de top 5 accommodaties, Zeeland met de vele gezichten, Groningen voor een weekendje weg en de rondreis in Oostenrijk.

5. Waar hoop ik op waar mijn blog over 5 jaar staat?

Over 5 jaar hoop ik dat mijn blog ‘Op reis met Ilse’ bekend is onder een groot publiek. Dat reisliefhebbers mijn blog weten te vinden voor tips voor allerlei bestemmingen. Verder dat er een grote diversiteit aan reis avonturen vermeld staan op mijn website, waaruit gekozen kan worden zowel binnen als buiten Europa.

Ook sta ik in de toekomst open voor samenwerkingen om een gebied of accommodatie te promoten. Toevallig heb ik dit weekend dat al mogen doen. Het was fantastisch. Geweldig om op deze manier op avontuur te gaan voor een organisatie. Ik ontdek weer wat nieuws en voor de organisatie zal ik een blog erover schrijven voor de promotie. Voor meer informatie, kan je altijd een email sturen. De contact gegevens staan vermeld op de contact pagina.

6. Wat is mijn toekomstdroom als reisblogger?

Mijn droom als reisblogger is om in de toekomst een boek of meerdere boeken te kunnen uitgeven. Ik heb al een aantal ideeën die mij leuk lijken. Als eerste zou ik het tof vinden om voor mijn eerste boek op avontuur te gaan in de Nederlandse steden (groot en klein). Op mijn website heb ik al een aantal Nederlandse stedentrip blogs al gepubliceerd en deze wil ik bundelen in één boek. De komende tijd ben ik dan ook overal in Nederland te vinden. Ik heb zin in het avontuur.

Wanneer het eerste boek in de smaak valt, zou ik voor mijn tweede boek mijn ervaringen willen delen hoe het is om als 11-jarig meisje te emigreren naar de andere kant van de wereld met een vreemde taal.

Verder zou ik het geweldig vinden als mijn reisblog bovenaan in de Google resultaten staat vermeld en zodoende veel verkeer naar mijn website komt. Wie weet dat ik continue op avontuur kan gaan voor mijn volgers en hun kan voorzien met allerlei tips. Het reizen zit in mijn bloed en ik houd ervan.

7. Hoe ben ik in aanraking gekomen met het reisvirus?

De reden dat ik graag reis is gekomen vanwege de emigratie naar Australië op 11-jarige leeftijd. Hier in Australië heb ik vier jaar gewoond vanwege het werk van mijn vader. Een geweldige ervaring! Elk jaar keerden we voor vakantie terug naar Nederland. Meestal gingen we daarvoor nog naar een andere bestemming zoals USA, Hongkong en Singapore. Ook in Australië zelf gingen we nog op vakantie. Op jonge leeftijd ben ik op deze manier in aanraking gekomen met het reisvirus.

Op mijn 21ste was het tijd om te gaan backpacken in Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore. Ik had deze reis voor geen goud willen missen. Na deze ervaring heb ik ook besloten om toerisme te studeren en sinds begin dit jaar heb ik met veel plezier in het toerisme gewerkt. Nu ben ik een online marketeer die het geweldig vind om haar eigen blogs te promoten. Een mooie combinatie tussen toerisme en marketing.

Een aantal jaar geleden ben ik ook nog voor langere tijd op reis geweest in Azië. Het reisvirus zit echt in mij. Al is het een weekendje weg, stedentrip of daadwerkelijk op vakantie. Ik word zo blij als een kind wanneer ik bezig kan zijn met de voorpret en op avontuur kan gaan. Het zijn niet alleen de lange reizen die ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ik ben in zowel in Europa als buiten Europa op vakantie geweest. Ik ben nog wel even zoet om al mijn reis avonturen op papier te zetten. Hahah!!

8. Mijn favoriete vakantiebestemming is?

Dit is een lastige vraag. Elke bestemming waar ik ben geweest heeft een verhaal waardoor ik met veel plezier terug denk aan die bestemming. Wanneer ik dan toch moet kiezen zal ik een bestemming binnen Europa en buiten Europa kiezen.

De vakantiebestemming binnen Europa zal mijn rondreis door Oostenrijk zijn. De afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat ik echt een natuurmens ben. Ik kan intens genieten van de natuur en de berglucht. Het was grandioos om elke dag een wandeling te kunnen maken in de immense bergen met alleen maar natuur om je heen en de rinkelende bellen van de koeien. Ook de ervaring dat ik in september al in de sneeuw kon staan, maakte deze vakantie nog bijzonderder.

Buiten Europa zal dit altijd Australië zijn vanwege mijn immigratie en backpack jaar. Ik beschouw Australië als mijn tweede land. Echter heeft Thailand mij ook aangenaam verrast. Vooral het noorden, zoals Chiang Mai en Pai. Prachtige natuur in het noorden en de stranden in het zuiden. Een divers land om op reis te gaan.

9. Wat voor type reiziger ben ik?

Ik houd van een actieve vakantie. Ik ga op vakantie met als doel om iets te zien van de bestemming. Van te voren ben ik uitvoerig bezig geweest met het uitpluizen wat de bezienswaardigheden zijn op de plaats van bestemming. Ik vind het leuk om te weten wat er allemaal te doen is. Uiteraard is er ook ruimte om even lekker te relaxen aan het strand, maar in de mate.

10. Wat is onmisbaar op vakantie?

Zonder camera kan ik niet op avontuur. Het maken van foto’s is al op jonge leeftijd begonnen bij mij. Ik vind het geweldig om de natuur en bezienswaardigheden vast te leggen via de cameralens. Verder zorg ik ook altijd dat ik mijn paspoort, betalingspas en rijbewijs in mijn tas heb.

11. Hoe ziet mijn droomvakantie eruit?

Ondanks dat ik een actieve reiziger ben, zou ik het geweldig vinden om eens op een Bounty Island zoals de Malediven te verblijven. Lijkt mij geweldig om vakantie te vieren op een hagelwit strand met een azuurblauwe zee. Een andere droomvakantie is te touren met een eigen omgebouwde Volkswagen of een hike naar Machu Picchu. Verdere droombestemmingen staan op mijn bucketlijst.

12. Wat staat er binnenkort op mijn lijstje om heen te gaan?

Over 2 weken ga ik heerlijk voor 2,5 week op vakantie naar Madeira en de Azoren. Ik zie mijzelf al liggen in de hangmat in de accommodatie Calheta Glamping Pods. (foto van booking.com) Ik kan niet wachten… Volgende week zal ik in mijn blog alles vertellen over de voorbereiding. Verder zal ik de komende tijd diverse Nederlandse steden gaan ontdekken voor mijn boek waar ik het eerder in deze blog over heb gehad. Genoeg avontuur de komende tijd.

Hopelijk hebben jullie nu een beter beeld wie de reisblogger is en hoe de avonturen tot stand komen. Ik heb zin om de komende jaren jullie nog heel veel leesplezier te bezorgen met mijn avonturen. Ik ben nog lang niet uitgekeken op al het moois dat de wereld te bieden heeft.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.