?> Wakker worden in de hangmat op Madeira - Op reis met Ilse

Wauw, na het zien van deze Calheta Glamping Pods op Booking.com was ik verkocht. Ik zag mijzelf al helemaal wakker worden in de hangmat op Madeira met uitzicht op zee. Dat beloofde een prachtig begin van de dag te worden.

Al voordat we aankwamen, was er al contact met de gastvrouw. Hele vriendelijke vrouw die onze aankomsttijd wilde weten en ook de route vanaf het vliegveld naar de accommodatie via WhatsApp had doorgestuurd. Het ontvangst was dan ook heel hartelijk. Ze stond ons al op te wachten bij de ingang. Op weg naar ons appartement werd alles uitgelegd en ook waar we elke ochtend onze verse broodjes konden vinden. Eindelijk kwam ons verblijf in zicht. Het beste appartement met een waanzinnig uitzicht op de zee. We waren direct verliefd. Een prachtige week zou dit worden. De verleiding was te groot om niet gelijk in de hangmat te liggen. Heerlijk even de voetjes rust gegund. Uiteraard ook even het thuisfront jaloers gemaakt. De vakantie kon beginnen voor ons!

Het was al halverwege de middag en hadden niks in het appartement liggen. Met lichte tegenzin de auto weer gepakt om eten te halen voor de avond. Aangezien we beide behoorlijk moe waren van het vele wachten bij aankomst, besloten om een makkelijk diner te maken. De wekker was al om 04:00 uur gegaan voor de vroege vlucht. Het was een kleine supermarkt niet ver van de accommodatie. Echter was het nog wel zoeken wat we konden eten voor het diner. De keuken in de accommodatie was simpel zonder oven. Toch gelukt om wat eetbaars te vinden dat we in de keuken konden bereiden.

Snel terug naar het appartement om de bikini aan te trekken en een plons te nemen in het zwembad. Brrr… toch wel wat kouder dan ik dacht. Toch na best wel een lange reis met veel wachten, was het heerlijk om te genieten van het uitzicht in een iets te fris zwembad…. Na de afkoeling beide genoten van de hangmat. De hangmat was groot genoeg om met zijn tweeën ervan te genieten.

Verder was het appartement vrij knus met zijn tweeën. Veel ruimte om te bewegen was er niet. De grote tafel hadden we in de avond buiten gezet om hier elke ochtend met uitzicht te ontbijten. Helaas regende het elke ochtend. Het was goed timen wanneer we konden ontbijten. Binnen was het eigenlijk te krap om te ontbijten. Er stond wel een ladekast waar ik mijn spullen in heb gelegd. Scheelde weer om elke ochtend de koffer op het bed te leggen voor mijn kleding. De badkamer was redelijk ruim met een goede douche.

Het complex bestaat uit 7 appartementen, waarvan 1 appartement bij het zwembad. Elke ochtend worden er verse broodjes gebracht in je eigen zakje dat correspondeert met het nummer van het appartement. Gek genoeg werden er elke ochtend maar drie broodjes gebracht ipv vier. In de supermarkt hadden we dan ook crackers en beleg gekocht dat we beide een goed ontbijt hadden. Met een beetje geluk kon je ook gratis uit de koelkast eieren pakken. Frisdranken en alcohol lag ook in de koelkast met een prijzenlijst. In een mandje moest je dan het geld leggen wat je uit de koelkast pakte. De eigenaren hadden ook een eigen moestuin. Vers geplukte komkommers en tomaten kon je ook gratis pakken.

Jammer genoeg hebben we niet veel tijd kunnen doorbrengen bij de accommodatie om te relaxen. Madeira is een eiland dat uitnodigt om actief te zijn. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de hele dag op pad te zijn. Ook het weer werkte ook niet echt mee. Vrij veel bewolking en regen gehad. Jammer, maar Calheta Glamping Pods heeft ons hart veroverd.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.