?> De prachtige vestingstad Sluis - Op reis met Ilse

De vestingstad Sluis stond al een hele tijd hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Vorig jaar op een zonovergoten dag was het tijd om deze stad in Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken. Ga je met mij mee naar de prachtige vestingstad Sluis?

Het eerste dat opvalt wanneer je de vestingstad binnen rijdt is de gemoedelijke sfeer. Direct heb je het gevoel dat je op vakantie bent. De autovrije winkelstraat zorgt ervoor dat voetgangers ongestoord kunnen winkelen en genieten van de gezelligheid die er heerst in Sluis. Hier en daar kan je op een plein of aan het water genieten van een terras.

Iets buiten het centrum is nog een deel intact van de stadsmuur waar je overheen kan lopen. Tussen de bomen door heb je hiervandaan een mooi uitzicht over de prachtige vestingstad Sluis. Langs de stadsmuur heb je een natuurgebied waar de fietsliefhebber naar hartenlust kan genieten van de natuur.

Op een mooie zonnige dag is het ook populair om te waterfietsen. Aan het begin van het centrum bij de vele terrassen kan je waterfietsen huren tegen een tarief van €3,75 per persoon per half uur. Dit is alleen mogelijk van april tot oktober.

Het centrum van Sluis is erg klein en heb je zeker na een halve dag wel gezien. Je kan er winkelen, terrassen en wandelen over de stadsmuur. Aan de noordkant van de stad kan je de auto parkeren voor €4 voor een gehele dag. Dat is absoluut geen geld als je op het gemak de gezelligheid van de stad wil ervaren. Krijg je geen genoeg van vestingsteden dan kan je aan de andere kant van Zeeuws-Vlaanderen Hulst bezoeken. Ook een geweldige stad waar je een vakantiegevoel krijgt. Ben je nog niet uitgekeken op de steden in zeeland, dan is Middelburg ook een echte aanrader om te bezichtigen.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.