?> Zonsopgang van de Bromo vulkaan - Op reis met Ilse

Eind 2018 was het voor mij tijd om de backpack te pakken en richting Azië op avontuur te gaan. Mijn reis begon op Bali, Indonesië en vervolgens naar het eiland Java. Om dan met zonsopgang een hele bijzondere excursie te ondernemen, kon ik niet voorbij laten gaan. Vol goede moed midden in de nacht uit bed gestapt om getuige te zijn van de zonsopgang van de Bromo vulkaan.

Het begin

Vanwaar ik verbleef was het nog ruim een uur rijden naar het uitzichtpunt. Samen met een Frans stelletje dat nauwelijks Engels kon, was het wachten op het moment dat we een mooi plekje konden bemachtigen bij het uitzichtpunt. Het was nog donker bij aankomst en al best wel wat personen die net als ik de korte nacht ervoor over hadden om dit bijzondere schouwspel te aanschouwen. Jeetje wat was het koud. Ik had mij goed aangekleed met allemaal kleding laagjes, maar ik stond alsnog te bibberen. Uiteraard kwamen er kooplui rondlopen in de hoop dat iemand een deken zou kopen.

Langzaam begon het lichter te worden. Teken om de camera in de aanslag te nemen. Ik wilde natuurlijk niks missen. Gelukkig stond ik vrij vooraan en had vrij uitzicht op de Bromo vulkaan. Perfect, om prachtige foto’s te maken van de zonsopgang van de Bromo vulkaan. Echt heel gaaf om te mee te maken. Ondanks de kou, moet je dit echt zelf ervaren. Vanwege het opkomend licht, heb je continue een ander beeld van de Bromo vulkaan.

Nadat de vulkaan volledig zichtbaar was, was het tijd om met de gids naar een andere uitzichtpunt te rijden om de Bromo vulkaan vanuit een andere hoek te bezichtigen. Wauw!

De magen begonnen nu wel erg te rammelen. Snel de auto in en naar beneden gereden om nog dichter bij de Bromo vulkaan te komen. Hier genoten van ons ontbijt pakketje. Was prima. Een paar boterhammen, sap, fruit en een chocoladebar. Jammie!!! Met een volle maag doorgereden naar het punt waar je de Bromo vulkaan daadwerkelijk kan beklimmen. Daar had ik wel zin in.

Beklimming van de Bromo vulkaan

Vol goede moed begonnen aan de klim inclusief traptreden op het eind. Bovenop was de vulkaan gelukkig even kalm om de krater van bovenaf te bezichtigen. Wat was dit fantastisch om mee te maken. Uiteraard wel even je neus dicht doen voor de rotte eieren geur. Dat moet je er maar voor over hebben.

Bovenop de Bromo vulkaan kan je echt langs de rand van de krater lopen om de vulkaan vanuit alle hoeken te bezichtigen. Het was echt bijzonder om langs de rand te lopen van een actieve krater.

Na deze bijzondere wandeling had de gids nog een fotomomentje ingedachte. Een klein stukje gereden om de Bromo vulkaan van een afstand te zien en hier moest je heel hoog springen om het net te laten lijken dat je boven de vulkaan uitspringt.

Met een geweldig gevoel de auto weer ingestapt om tegen het eind van de ochtend weer terug te keren in mijn hostel. Deze excursie had ik echt niet willen missen. Met een brede glimlach nog even een powernap gedaan in bed, aangezien het wel erg vroeg was dat de wekker was gegaan. Een paar dagen later kon ik niet wachten om verder te gaan met dit avontuur in Chiang Mai, Thailand.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.