?> Zwolle, een prachtige hanzestad.... - Op reis met Ilse

Zwolle heeft mijn hart veroverd. Beide keren dat ik er was, ben ik verliefd geworden op deze stad.

Zwolle is een compacte stad en het centrum is omgeven door een gracht en resten van een stadsmuur. Hierdoor is het onmogelijk om te verdwalen. Heerlijk om rond te struinen in de vele straatjes die de binnenstad rijk is. Wat ikzelf erg leuk vind van de stad is dat er naast de bekende winkels in de hoofdstraat er in de zijstraten genoeg boetieks aanwezig zijn. Het is één en al verrassing wat je om de hoek tegenkomt. Dat maakt de stad zo ontzettend leuk om te verkennen. Laat de plattegrond achterwege en laat je meevoeren naar het ongewisse.

Zo kwam ik per toeval op een mooi pleintje terecht met allemaal eetgelegenheden. Er was zoveel keuze aan restaurants dat het even duurde voordat ik een keuze had gemaakt waar ik wilde dineren. Uiteindelijk is het een Mexicaans restaurant geworden genaamd ‘La Cucaracha’. Wanneer het lekker weer is, kan er gebruik worden gemaakt van de terrassen. Ik vind dit pleintje aan de Nieuwe Markt/Sassenstraat meer sfeer hebben dat de grote markt. Echter zit er een perfecte Argentijn ‘Vaca Negra’ die zeker de moeite waard is aan de Grote Mark. Voortreffelijk gegeten.

Zwolle heeft zeker ook bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Voor boekenliefhebbers dien je zeker de boekenwinkel ‘Waanders in de Broeren’ gevestigd in de Broerenkerk te bezichtigen. Deze boekenwinkel was een walhalla voor mij. Echt geweldig om hier rond te struinen. Naast de boekenwinkel is een kleine café om onder het genot van een drankje te beginnen in je net aangeschafte boek. Dat zou echter wel zonde zijn om de hele dag in je boek te zitten. Zwolle heeft nog meer in petto voor je. Het museum de Fundatie is het icoon van deze hanzestad. Het torent boven de andere gebouwen uit. Niet lastig om dit icoon te bewonderen. Alhoewel ik het zeker een mooi gebouw vind van de buitenkant, ben ik echt geen museumliefhebber. Deze bezienswaardigheid maar overgeslagen. Wat ik wel heb bewonderd is de Sassenpoort waar je doorheen komt om de binnenstad te betreden. Deze poort stamt uit de 15de eeuw. Afgelopen juni de dag samen met mijn vriend afgesloten bij een beach bar aan de IJssel. Overal was zand gestrooid en de pallets waren omgetoverd tot loungebanken. Ik waande mij even in het buitenland. Het was een warme dag en genoeg vertier op het water om naar te kijken. Geproost op een prachtige stad die mijn hart heeft veroverd.. Zwolle tot gauw!

Museum de Fundatie

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.