?> Vulkanisch landschap in het Nationaal park Timanfaya - Op reis met Ilse

Wauw, wat een natuur heeft Lanzarote te bieden aan de reiziger! In de auto kwam het vulkanisch landschap van het Nationaal park Timanfaya voorbij gezoefd. Het was de eerste dag dat wij een auto hadden gehuurd en op ontdekking konden op Lanzarote. In onze rode Fiat 500 gingen wij op pad. Yeah, een wens kwam uit!

Rondom het Nationaal park Timanfaya loopt een hoofdweg waardoor je al een goede eerste indruk krijgt van het vulkanische landschap. Het was een genot om mijn camera te pakken en mooie plaatjes te schieten. Gaat mij steeds beter af om dit vanuit de auto te doen. Ik kan moeilijk vragen of mijn vriend continu wil stoppen. Haha!!

Halverwege de hoofdweg kan je afslaan en nadat je entree (€12,50 pp) hebt betaald, kan je doorrijden door het prachtige maanlandschap. Na een paar kilometer kom je aan bij een grote parkeerplaats en tevens eerste uitzichtpunt. Ik ben dol op uitzichtpunten, aangezien ik dan even de fotograaf kan zijn. Hier is ook een restaurant te vinden met een fenomenaal uitzicht.

Tour met verplichte bus

Boven aangekomen bij de parkeerplaats werd ons duidelijk gemaakt dat we verder moesten met de bus als we het Nationaal Park Timanfaya wilden bezichtigen. Dat kwam even als een verrassing dat je niet met je eigen auto door het park mag rijden. We moesten even wachten totdat we met de bus konden. Gaf ons mooi de gelegenheid om van het uitzicht te genieten. Na ruim een kwartier werden we meegenomen naar twee gaten in de grond. Hier kon je duidelijk zien dat de grond nog steeds ontzettend heet is. De gids gooide droog hooi in het gat en direct vatte het vlam. Ook in een ander gat werd er water gegooid, waardoor er stoom uit het gat kwam. Heel leuk om te zien, maar was toch wel erg benieuwd naar het vulkanisch landschap….

In een half uur tijd rijdt de bus langs de meest betoverende delen van het park. Hier en daar stopt de bus om de gelegenheid te geven om een foto te maken zonder het gehobbel. Gelukkig waren de ramen redelijk schoon, waardoor de foto’s best wel goed zijn gelukt. Met een bandje met de talen Spaans, Engels en Duits wordt de geschiedenis van het park uitgelegd. Zo hoorde ik dat de laatste uitbarsting al in de 19de eeuw was. Ondanks dat we met de bus door het park reden, was het een interessante tour.

Na de tour was het dezelfde weg weer terug naar het beginpunt van het park. Op weg naar een andere bezienswaardigheid van het wonderschone Lanzarote… Dat lees je in een nieuw avontuur. Of je kan doorrijden naar het strand in het noorden of in het zuiden. Hier vind je een schoonheid van jewelste.

Het vulkanisch landschap van Nationaal park Timanfaya is zeker de moeite waard om te bezichtigen wanneer je op Lanzarote bent. Echter vond ik het ook wel een domper dat je niet met je eigen auto door het park kan rijden. Ik houd ervan om zo nu en dan te stoppen en de tijd te nemen om te genieten wat er voor mijn ogen afspeelt. Toch genoten van deze eerste dag vol met avontuur!

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.