?> Verken de natuur in primitief Laos - Op reis met Ilse

Reizen door zuidoost-Azië is een fantastische ervaring. In dit avontuur zal ik mij toespitsen op Laos. Een prachtig land met buurlanden als Thailand, Vietnam en Cambodja. Echter is Laos compleet anders dan deze landen. In Laos staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Hierdoor beleef je het echte Laos wat veel primitiever is dan de buurlanden Thailand en Vietnam. Reis mee en verken de natuur in primitief Laos.

Tijdens mijn backpacktijd in Azië in 2018 staat Laos ook op de planning voor een bezoek. Over dit land is vrij weinig bekend, aangezien de aandacht voornamelijk naar de buurlanden gaat. Laos is een land voor de echte kennismaking met Azië. Zeker in het noorden is het overduidelijk dat de bevolking niet gewend is aan toeristen. Er wordt geen Engels gesproken, communiceren is met handen en voeten en de wegen zijn slecht met overal gaten. Laos is absoluut veel primitiever en armer dan de buurlanden. Wanneer je allemaal hier doorheen kijkt, is het landschap van Laos echt waanzinnig mooi en een prima vakantieland. Pak de camera en verken de natuur in primitief Laos.

Hiken bij Luang Namtha, Laos

Mijn reis in Laos begint helemaal in het noordwesten bij Luang Namtha. De reden om hier te komen is de hike in het Nam Ha National Park. De hiking met gids begint dwars door het oerwoud. Heerlijk de geuren van het bos. De beloning eind van de dag is een prachtig uitzicht . De overnachting is in een hutje in een homestay. Een hele bijzondere ervaring om bij de inheemse bevolking te overnachten. Een meisje liet haar school zien. Ontzettend schattig. De kinderen waren dan ook erg nieuwsgierig wat een blanke persoon kwam doen in hun homestay. Op het eind stonden zij allemaal om mij heen. Geweldig! De volgende dag nog een paar uur gewandeld. Dit keer over paden en meer kunnen genieten van het uitzicht. Mijn spieren heb ik ieder geval nog een aantal dagen gevoeld.

Nam Ha National Park Laos
Homestay Nam Ha National Park

De gezellige plaats Luang Prabang

De volgende bestemming is Luang Prabang gelegen aan de Mekong. Vanuit Thailand is het mogelijk om over de Mekong Laos binnen te komen en te eindigen in Luang Prabang. Een ideale plaats voor backpackers. Luang Prabang heeft één hoofdstraat met restaurants, winkels en in de avond de Night Market voor de souvenirs. De stad staat ook bekend om de vele tempels.

Luang Prabang
Luang Prabang
Night market Luang Prabang

Tijdens zonsondergang is het een must om Phousi Mountain te bezoeken. Vanwege het uitzicht over de stad Luang Prabang en de Mekong op 100 meter hoogte is deze tempel ontzettend populair. Kom op tijd om optimaal te genieten. Er dient een klein bedrag aan entree betaald te worden. Voor de bevolking van Laos is Phousi Mountain een heilige plek. Gedurende festivals en Nieuwjaar van Laos brengen pelgrims een bezoek aan deze tempel. Zij leggen bloemen bij de tempels op de berg. Bezoekers worden geacht om schouders te bedekken en geschikte kledij aan te doen.

Phousi Mountain
Phousi Mountain

Net buiten de stad op een uur rijafstand liggen de Tat Kuang Si watervallen. De watervallen met hun melkblauwe kleur zijn opgedeeld in verschillende plateaus. Al bij het zien van de eerste waterval kan je niet stoppen met fotograferen. Waanzinnig mooi om hier te zijn. Langs de hoogste waterval van 60 meter loopt een slibberig pad naar boven om daar te genieten van dit natuurschoon. Zwemmen bij de watervallen is toegestaan wat een heerlijke verkoeling is. Neem dan ook zeker zwemkleding mee. Om de vele toeristen te vermijden is het raadzaam om vroeg in de ochtend Tat Kuang Si te bezoeken.

Tat Kuang Si watervallen
Tat Kuang Si watervallen
Tat Kuang Si watervallen
Tat Kuang Si watervallen

Waanzinnige natuur van Vang Vieng

Nog iets zuidelijker ligt Vang Vieng. Het landschap is hier bergachtig en waanzinnig mooi. Vang Vieng is klein en na een paar dagen is het wel tijd om verder te gaan. Puur voor de natuur kom je hiernaar toe. Ik had een mountainbike gehuurd om de omgeving te verkennen. Zodoende kwam ik terecht bij uitkijkpunt ‘Nam Xay’. De klim naar boven is pittig, maar de beloning is fenomenaal. Hier zou ik wel de hele dag willen verblijven. Echter nog meer hoogtepunten staan op het programma vandaag. Doorgefietst naar Blue Lagoon 3. Een lagoon midden in de natuur om even te ontspannen. Aanrader is om zwemkleding mee te nemen. Terug in het dorp is het in de avond genieten van een muziekfestival met verschillende podia en eetgelegenheid. Geweldig om dat mee te maken in Laos. Een mooie afsluiter van mijn tijd in dit bijzonder land.

uitkijkpunt Nam Xay
uitkijkpunt Nam Xay
uitkijkpunt Nam Xay
Mountain biken Vang Vieng

Ik heb genoten van mijn tijd in Laos en wil je een wat primitievere ervaring in Azië, denk dan eens aan Laos. Het is een indrukwekkend land om naartoe te gaan als backpacker. Een ander prachtige bestemming om te genieten van de natuur is Pai gelegen in noordwest Thailand.

Tot de volgende reisavontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.