?> De mooiste stranden van Lanzarote - Op reis met Ilse

Wat is het toch weer acclimatiseren hier in Nederland. Vorige week liep ik nog in mijn zomerkleding buiten en nu moet ik mij weer goed inpakken in een dikke winterjas om warm te blijven. Wat was het genieten de winterzon op Lanzarote. Een heerlijk moment om elke ochtend wakker te worden met een strakblauwe lucht en de zomerkleding in de kast. Tijdens mijn bezoek op Lanzarote heb ik genoten van de twee mooiste stranden van Lanzarote. Het besef dat we midden in de winter zitten, was ver weg in mijn bikini.

Playa de Famara

Naarmate we de ruige zee naderden werden de kliffen ook imposanter. Dit samen met het geluid van de golven maakte het plaatje compleet waarom Playa de Famara tot één van de mooiste stranden van Lanzarote behoort. Direct aan het strand kan je makkelijk parkeren en zodoende kunnen je voeten direct het zand aanvoelen. Maar wees ook gewaarschuwd voor de stenen die uit het zand steken. Misschien voor nu toch de slippers aan mijn voeten doen.

Playa de Famara is een uitgestrekt strand dat omgeven wordt door kliffen aan de rechterkant in het noorden van het eiland. Vanwege de woeste golven is dit strand erg aantrekkelijk voor surfers. Zodoende is het een genot om de handdoek uit te stallen en naar de kunsten van de surfers te kijken. Vervelen hoef je hier niet. Om jezelf te beschermen tegen de wind die er continu is, zie je hier en daar inhammetjes van stenen op het strand om zonder te rillen te genieten van de zon. Let wel op dat er bij dit strand geen eetgelegenheid is. Neem zelf eten en drinken mee om optimaal te genieten van het uitzicht wat Playa de Famara te bieden heeft.

Vanwege de rode vlag hebben wij niet kunnen zwemmen in de zee. Het besluit om te gaan wandelen was dan snel gemaakt. De kliffen moesten natuurlijk wel van dichterbij bekeken worden. Ook tijdens de wandeling was de onderstroom van de zee goed te voelen. Behoorlijk krachtig! Eén keer moest ik mij goed staande weten te houden in de branding van de zee.

Na de benen te hebben gestrekt, neergestreken in ons eigen inhammetje en genoten van de laatste zonnestralen voordat de zon besloot om achter de wolken te schuilen. Weg zon, hallo kou. Zodra de zon zich niet meer liet zien, werd het direct frisser. Echt perfect voor een koukleum. Hahah!!!

Playa Papagayo

In het zuiden van Lanzarote is een ander mooi strand te bezoeken. Alleen al de weg ernaartoe maakt dit bezoek interessanter. Vanaf de hoofdweg was het direct hobbel de bobbel en dat voor 4km. Aan het eind waren we dan ook goed door elkaar heen gehusseld. Een mooie manier om wakker te worden. Halverwege de weg kom je een slagboom tegen die bij ons open stond. Het kan zijn dat je tijdens het hoogseizoen entree moet betalen, maar zeker weten doe ik het niet. Toen wij er waren in januari konden we gewoon doorrijden.

De beloning van het gehobbel was het dubbel en dwars waard met het uitzicht dat voor ons tevoorschijn kwam. Wauw!!! Deze dag scheen ook de zon uitbundig, waardoor het een perfecte dag was om te genieten van dit mooie strand van Lanzarote.

Playa Papagayo is gelegen in twee baaien gescheiden door een rots met een beachbar erop. De eerste baai is echt prachtig met het strand volledig ingesloten door kliffen. Je kon duidelijk merken dat dit stuk van het strand immens populair is. Eind van de ochtend was het al behoorlijk druk om hier de handdoek te leggen. De andere baai was ook mooi om te zien en super om hier te genieten van de zandkorrels. Dit stuk van het strand was beduidend rustiger en zodoende voor deze baai gekozen om de zonnestralen te voelen op de huid.

De fotograaf in mij begon direct te kriebelen en de handdoek was nog nauwelijks gelegd, of de fotograaf ging op pad. Je kan namelijk ook hier een klein stukje wandelen om de meest prachtige uitzichten vast te leggen op camera. Mijn hart maakte een sprongetje van al het wonderschoon dat ik te zien kreeg. Helemaal in mijn element was ik. Met een voldaan gevoel kon ik neerstrijken op de handdoek bij mijn wederhelft die de golven heeft getrotseerd.

Bij een echte stranddag hoort een heerlijke burger. De maag begon te knorrelen en neergestreken in de beachbar. Even de energie voorraad op peil gebracht. Van een stranddag word je toch wel erg loom van. Een paar uur later was het toch wel tijd om dit uitzicht te verlaten en weer door elkaar geschud te worden tot aan de hoofdweg. Maar goed dat de burgers waren gezakt.

Het is voor mij lastig te kiezen wat de mooiste stranden van Lanzarote zijn. Beide stranden hebben een schoonheid van jewelste. Playa de Famara is meer een uitgestrekt strand met wonderschone kliffen en een woestere zee. Het ander strand Playa Papagayo is wat compacter voor je gevoel vanwege de baaien. Ook is bij dit laatste strand wel de mogelijkheid om wat te nuttigen, wat ik persoonlijk altijd fijn vind bij een dagje strand. Echter, maak zelf de beoordeling waar je liever verblijft op het strand. Als het aan mij ligt is Lanzarote zeker een prachtig eiland voor de winterzon. Mijn andere avonturen zal ik zeker de komende tijd met jullie delen.

Welke bestemming zouden jullie nog meer aanraden voor de winterzon?

Wat zou het toch fantastisch zijn om tijdens de winterzon vakantie wakker te worden van het geluid van de golfslag zoals de accommodatie op de Azoren. Het geluid van de zee zorgt voor een ontspannend gevoel, net als deze dag op het strand.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.