?> Funchal en de botanische tuinen van Monte - Op reis met Ilse

Op een bewolkte dag was het tijd voor een bezoek aan de hoofdstad van Madeira ‘Funchal en de botanische tuinen van Monte’. Ik had hoge verwachtingen van deze stad. Zouden mijn verwachtingen uitkomen? Ga met mij op avontuur en je komt erachter….

Vrij snel hadden we een parkeerplaats gevonden aan de haven bij het Christiano Ronaldo museum. Hier kan je de auto in de parkeergarage parkeren voor € 1,30 per uur en na 18:00 uur € 0,90 per uur. Dit museum ligt helemaal aan het einde van de haven, maar zodoende kan je wandelend goed de haven en stad overzien. Toen wij er waren, was er een zwemcompetitie gaande. Leuk om een evenement mee te maken. Langs de haven zijn er diverse koffie tentjes en restaurants om te genieten van de zee.

Helemaal aan de andere kant van de haven ligt een fort ‘St. Tiago Fortress’. De entree is € 3. Nog erg mooi onderhouden en prachtig uitzicht over de stad. Zeker niet groot. De buitenkant van het fort heb je dan ook snel gezien. Wanneer je terug richting het centrum loopt, kom je door een straat met diverse terrassen. Het was al eind van de ochtend en besloten om een vroege lunch te nuttigen. Ook omdat we graag naar Monte wilden met de kabelbaan. We hadden geen idee of daar ook restaurants waren. Achteraf hadden we daar ook kunnen lunchen met een wonderbaarlijk uitzicht.

De straat met terrassen is gevestigd bij de kabelbaan naar Monte. Dat kwam goed uit. Konden we na lunch direct aanschuiven in een korte rij om naar boven te gaan. Wij kozen ervoor om een combinatie ticket aan te schaffen. Met dit ticket heb je retour met de kabelbaan, botanische tuin en kabelbaan naar de botantische tuin. Let op! dit is niet de Monte Palace Tropical, een andere botanische tuin. Daar kwam ik pas achter toen we de kabelbaan hadden genomen naar Monte. Beetje verwarrend al die namen. Foutje bedankt. Daar baalde ik wel van, want ik had foto’s gezien van Monte Palace Tropical waar ik graag heen wilde.

Monte en de botanische tuinen

Toch wel graag gebruik gemaakt van het ticket van de botanische tuin. Anders ook zo zonde. Om naar deze botanische tuin te komen, moet je boven bij Monte rechts van de kabelbaan doorlopen naar de volgende om nog verder omhoog te gaan. Dit is de enige manier. Deze tuin is mooi ruim opgezet en was leuk om doorheen te lopen. Er is geen horeca aanwezig. Na ruim een uur heb je deze botanische tuin wel gezien en was het tijd om terug te keren naar Monte.

Voordat we de kabelbaan weer namen naar Funchal, toch even langs de buitenkant van Monte Palace Tropical gelopen. Daar hingen een aantal foto’s hoe het er van binnen uit zag. Om geen spijt te hebben, besloten om ook deze tuin te bezichtigen. De entree bedraagt € 12,50 per persoon inclusief een glaasje wijn bij het café. Direct bij binnenkomst vonden we deze tuin vele malen mooier dan de andere botanische tuin. De grote tuin is opgedeeld in diverse thema’s. In het midden van de tuin bij het paleis heb je een hoge waterval waar je onderdoor kan lopen en diverse paden om de waterval vanaf diverse uitkijkpunten te bezichtigen. Een hoogtepunt van de tuin. Nog een hoogtepunt zijn de Japanse bruggen waar je over kan lopen. In deze botanische tuin maakte mijn camera overuren. Het café is gevestigd helemaal aan de andere kant van de tuin met een mooi uitzicht over de stad Funchal. Echt geweldig om hier rond te lopen. Absoluut geen spijt gehad om ook deze Monte Palace Tropical te bezichtigen.

Terug beneden in Funchal gelopen door het centrum, maar ik was niet enthousiast. Behoorlijk lawaaiig met al het verkeer. Ook de bezienswaardigheden die je kan bezichtigen viel best wel tegen. Misschien omdat we op een zondag eind van de dag door de stad liepen. Gekozen om lekker een terras op te zoeken bij de haven om te genieten van een welverdiende borrel en diner in Funchal. De volgende dag zou vast mooier zijn met de mooiste wandeling van Madeira op het programma.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.