?> Durf jij te slapen in een gevangenis? - Op reis met Ilse

In Alkmaar staat de voormalige gevangenis ‘Schutterswei’ die omgebouwd is tot een boutique hotel The Fallon. Een unieke ervaring voor iedereen die vrijwillig in een gevangenis wil verblijven. Durf jij het aan om te slapen in een gevangenis?

Begin juli kwamen mijn vriend en ik aan bij de receptie. Vanuit mijn oude werkgever had ik een hotelbon ontvangen die ik op deze manier wilde verzilveren. Aangekomen bij het hotel bleek dat er een fout was gemaakt met de reservering door mijn oude werkgever. Echt een giller. Ik kon er wel om lachen. Na even gewacht te hebben, is het uiteindelijk gelukt om toch voor twee nachten te verblijven in deze voormalige gevangenis. Terug naar huis was ieder geval geen optie na twee uur rijden. Het was goed opgelost door de dames achter de receptie.

Het hotel

Aangekomen bij onze kamer bleek dat de kaart niet werkte en niet naar binnen konden. Met dezelfde glimlach maar terug gelopen naar de receptie en dit vermeld. Nieuwe sleutelkaart gekregen en voor de zekerheid liep de dame even mee. Dit keer lukte het wel. We hadden een comfort kamer en het zag er tiptop in orde uit. De kamer bestaat uit een riant bed en een soort tussenruimte met een zitje en een badkamer. De deur van de kamer is een echte gevangenisdeur. Het kijkgaatje in de deur hebben ze dicht gemaakt. Ondanks dat de gevangeniscel is omgebouwd tot een hotelkamer, krijg je wel het idee dat je in een gevangenis overnacht. Alleen de tralies voor de ramen miste. Hahah!!!

Nadat de kamer was geïnspecteerd, was het tijd om de rest van het hotel aandachtiger te bekijken. Wanneer je op de gang staat, krijg je direct het gevoel dat je in een bepaalde vleugel van de gevangenis staat. Over echte gevangenistrappen kan je naar je kamer. Er waren drie verdiepingen. Op de gang heeft het hotel de ouderwetse waterfonteintjes bewaard. Dwars door het restaurant loop je de binnenplaats op. Heerlijk relaxed zitten in de gezellige tuin. Je oog valt direct op het blanket ‘Huis van bewaring’. Geniet van dit momentje aan een tafeltje onder de boom. In de avond gezellig met kaarslicht.

De tour door de gevangenis

Bij de receptie kan je een rondleiding boeken van een uur en wordt gedaan door een oud gevangenis medewerker die in deze gevangenis heeft gewerkt. Ontzettend leuk om te doen om meer informatie te weten te komen over de gevangenis waar je verblijft. Vele verhalen komen aan de orde wat de oud gevangenis medewerker heeft meegemaakt. Hij wist echt alles te vertellen wat er is gebeurd en zelfs ontsnappingsverhalen. Heel interessant. Zo kwam ik te weten dat zelfs Willem Holleeder in cel 118 heeft verbleven in deze gevangenis die sinds 2013 is gesloten. De rondleiding is absoluut een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het gevangenisleven. Voor het bedrag van € 1,25 per persoon zou ik het zeker doen. Te boeken bij de receptie.

The Fallon

Wil je een bijzondere overnachting in Alkmaar? Verblijf dan zeker in The Fallon. Vlakbij de kinderboerderij en op maximaal 20 minuten lopen van het centrum.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.