?> De uitgaven app voor vakantie - Op reis met Ilse

Je zal vast wel een budget ingedachte hebben voor de vakantie. Hoe handig is het om dit centraal bij te houden in de uitgaven app voor vakantie. Op elk moment kan je in de gaten houden of je nog aan je budget houdt of moet bijstellen. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt hoe dat allemaal in zijn werking gaat? Lees snel verder en je wordt een pro!

Wie Betaald Wat app

Om eerlijk te zijn had ik een paar jaar geleden nog nooit gehoord van deze app. Vroeger tijdens vakantie hield ik mijn uitgaven bij op papier of helemaal niet. Als motto had ik wel dat ik moest genieten van de vakantie. Dat betekende dat ik niet heel streng keek naar de prijzen voor bezienswaardigheden en vooral activiteiten. Uiteraard wel realistisch.

Sinds dat ik mijn vriend ken, nu een paar jaar is het toch wel fijn om te letten op de uitgaven tijdens de vakantie. We genieten nog steeds van de vakantie en als we echt iets willen, doen we het echt wel. Echter is het wel fijn dat de uitgaven redelijk evenredig worden verdeeld tussen ons.

Het opstarten van de app

De uitgaven houden we bij in de ‘wie betaald wat‘ app. Deze app kan je downloaden via Google Play of de App Store en een account aanmaken. Mijn vriend maakt altijd een topic aan bijvoorbeeld ‘vakantie Madeira/Azoren‘ en nodigt mij uit via WhatsApp of email om deel te kunnen nemen aan deze topic. Meerdere personen tegelijkertijd kunnen worden uitgenodigd. Wanneer iedereen de uitnodiging heeft geaccepteerd, kan er begonnen worden met het bijhouden van de uitgaven. Het leuke aan de app is dat je de beginfoto kan personaliseren naar een vakantiefoto. Maakt het nog leuker om de uitgaven app voor vakantie te gebruiken.

Hoe werkt de uitgaven app

Wanneer je er klaar voor bent, kan je je eerste uitgaven erin te zetten. Bij de bedragen kan je ervoor kiezen wie mee moet betalen aan de uitgaven. Dit kan 50/50 zijn of een andere verdeling. Het is ontzettend handig om te gebruiken. Wel een handige tip is om de app wel bij te houden. Na een paar dagen weet je echt niet meer wie de boodschappen heeft betaald. Zeker als je contant betaald. Meestal doen wij in de avond of om de twee dagen even de app bij werken

Het is dan leuk om te zien als mijn vriend mij een bedrag verschuldigd is. Dit houdt dan in dat ik deze vakantie al meer heb betaald en even achterover kan leunen totdat het verschil weer weg is.

De verreking

Aan het eind van de vakantie is het belangrijk dat iedereen zijn uitgaven heeft ingevuld in de app. De verrekening kan dan beginnen. Automatisch wordt door de app berekend wie welk bedrag aan wie moet betalen.

Ik ben zeer tevreden over de uitgaven app voor vakantie. In één overzicht zie ik duidelijk wat de uitgaven zijn tijdens de vakantie en hoe duur de vakantie uiteindelijk is geworden. Uiteraard kan je de app ook gebruiken voor een weekendje weg/stedentrip of wat je maar kan bedenken wat je bij wil houden. Een hele handige manier wanneer je met meerdere personen bent om te bewaken wat je uitgeeft. Ga de app zeker gebruiken zou ik zeggen.

Heb ik jullie overtuigd om de Wie Betaald Wat app te gebruiken?

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.