?> Op zoek naar de waterval in Barranco del infierno - Op reis met Ilse

Het is woensdagavond en onder het genot van de laatste zonnestralen ben ik een plan aan het bedenken om morgen te gaan doen. Het is de laatste dag in de glamping tent. Handig om deze dag te benutten om te sightseeing aan de westkust. Toevallig stuit ik op een website om te wandelen in een kloof. Dat klinkt als muziek in de oren. De volgende dag gaan we dan ook op zoek naar de waterval in Barranco del infierno.

In het natuurreservaat ligt de hoogste waterval van Tenerife. Hierdoor is mijn interesse gewekt om met eigen ogen te oordelen. Barranco del infierno is gelegen in het zuiden van Tenerife in het plaatsje Adeje, net boven Playa las Americas. Om het aantal bezoekers te regulieren worden er per dag maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Van te voren dien je online een tijdslot te reserveren. Ook dat hebben wij gedaan. De volgende dag om 10:15 uur is ons tijdslot. Barranco del infierno is niet de hele dag geopend, vandaar de tijdslots alleen in de ochtend. Het natuurreservaat sluit al om 14:00 uur.

Tomtom ingesteld en gaan met die mooie auto op weg naar een dag vol avontuur. Helemaal naar de ingang gereden om tot de conclusie te komen dat er geen parkeermogelijkheid is. Nog even een uitdaging om te keren. Een vrij steile weg omhoog en niet veel ruimte om te keren. Gelukkig goed gekomen en 350m lager een parkeergarage gevonden. Begonnen met de opwarming om weer omhoog te wandelen naar het beginpunt. Het was al heerlijk warm en toen moest de wandeling nog beginnen. Pffff!

De wandeling in de kloof

Voordat je kan beginnen met deze uitdagende wandeling dien je een formulier in te vullen met id gegevens en krijg je een helm uitgereikt. Als laatste uitleg over de kloof en dat het niet zonder gevaar is om te wandelen vanwege vallende rotsen. Vandaar de verplichte helm. Het laatste stukje naar de waterval mag je dan ook niet uitgebreid picknicken. Daar is het gevaar van vallende rotsen het grootst. Om het extra spannend te maken, krijgen we te horen dat je tot 12:00 uur de tijd hebt om de waterval te bereiken. Daarna is deze gesloten. Dat betekend 1,5 uur de tijd om deze te bereiken over een afstand van iets meer dan 3km. De totale lengte heen en weer is 6,5km. Echter de ondergrond is niet vlak en het stijgen/dalen maakt deze wandeling lastig. Ook de felle zon zorgt voor de nodige zweetdruppels.

Camera in de aanslag en de benen het werk laten doen. Direct bij het begin is het landschap dat voor je ligt mooi. Gedurende de wandeling wordt de kloof steeds mooier. Op diverse punten kan je extra genieten van de wonderbaarlijke natuur bij de uitzichtpunten. Hier staan ook borden met informatie wat je ziet en hoe het landschap is ontstaan. Het leuke aan deze wandeling is de diversiteit. Met iedere bocht verandert het landschap en is het moeilijk om de camera neer te leggen. Op het eind vlakbij de waterval verandert het landschap in dichte begroeiing. Persoonlijk vind ik dit het mooiste stukje van de wandeling. Ook omdat je even kan afkoelen in de schaduw.

In iets meer dan een uur is onze zoektocht naar de waterval in Barranca del infierno voltooid. Je moet geen mega brede waterval verwachten, maar de waterval valt ook niet tegen. Het is voornamelijk een hoge waterval met best wel wat kracht aan water. Hij is afgezet door een hek op afstand. Hier staat ook een medewerker van het natuurreservaat om alles in de gaten te houden. Dat je daadwerkelijk niet uitgebreid gaat eten. Het is voornamelijk een paar foto’s maken en weer beginnen aan de terugweg. Helaas is deze wandeling niet een rondje, maar moet je dezelfde weg weer terug.

Einde van de wandeling neergeploft met een tomaat hoofd in het restaurant naast Barranco del infierno. Een koude cola tintelde op mijn tong. Dat is genieten na een intensieve wandeling in de hitte.

Wil je lekker actief bezig zijn en niet een mega toeristische trekpleister bezichtigen van Tenerife, kom dan zeker naar dit natuurreservaat. Door het aantal bezoekers te minimaliseren, kan je rustig genieten van Barranco del infierno. Voor de oudere kinderen is het opzich ook wel te doen, mits de conditie goed is. Kinderen tot 4 jaar worden niet toegelaten tot het natuurreservaat.

Wandel jij net als ik ook graag tijdens vakantie?
Een andere wandeling die ik zeker kan aanraden is op het eiland Madeira. Dat was echt fantastisch daar.

Tot de volgende avontuur.

Lieve reisgroet,

Ilse

Geniet ook van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.